sâmbătă, 26 martie 2022

Compania Rivada din Germania va lansa 600 sateliți pe orbita joasă a Pământului

Compania Rivada Space Networks, cu sediul în Germania, a anunțat că va începe lansarea unei mega-constelații de 600 de sateliți pe orbita joasă a Pământului, începând din anul 2024. Desfășurarea completă a acestor sateliți va avea loc până la jumătatea anului 2028.

Compania spune că în prezent a solicitat informații de la marii producători de sateliți pentru a finaliza proiectarea sistemului și planul de producție, deschizând calea pentru producția și implementarea întregii constelații.

Rivada Space Networks a fost înființată de inovatorul american de comunicații Rivada Networks. Conștientizând că lumea afacerilor este din ce în ce mai dependentă de date, de cloud și de securitate cibernetică, antreprenorul în tehnologie Declan Ganley a creat Rivada Space Networks pentru a oferi o soluție unică de securitate și conectivitate globală pentru întreprinderi și guverne, răspunzând nevoilor specifice ce nu sunt îndeplinite de tehnologia actuală.

Ganley a co-fondat Broadnet, care în 1999 a câștigat 42 de licențe germane. Ulterior și-a vândut acțiunile Broadnet către Comcast. Denumirea Rivada este derivat din acronimul „Aplicații radio interoperabile de voce și date”.

Pentru prima dată, susține compania, Rivada Space Networks va oferi acces la rețele de satelit securizate cu acoperire planetară completă, oferind latențe similare sau mai bune decât fibra terestră. Rețeaua Rivada va funcționa ca o coloană vertebrală optică în spațiu, folosind lasere pentru a interconecta sateliții și pentru a oferi o rețea globală de date ultra-securizată și extrem de fiabilă pentru operațiunile de afaceri de pe piețele de telecomunicații, pentru întreprinderi, inclusiv maritime si din sectorul energetic, precum și servicii guvernamentale.

"Arhitectura unică a constelației, viteza mare și latența scăzută, combinate cu prețurile dinamice și tehnologia de acces deschis de la Rivada, vor face de asemenea posibil accesul la internet în zone îndepărtate în care nu este disponibil în prezent niciun backhaul", a mai precizat compania.

"Rivada Space Networks va folosi tehnologiile wireless terestre ale companiei-mamă Rivada Networks Inc. pentru a optimiza utilizarea rețelei și pentru a facilita cumpărarea și vânzarea capacității de bandă largă. Tehnologiile brevetate ale companiei, inclusiv Dynamic Spectrum Arbitrage și platforma Open Access, vor permite utilizarea eficientă a spectrului și vor oferi clienților o flexibilitate maximă", spune compania.

Fondatorul Rivada Space Networks, Declan Ganley, a concluzionat: "Obiectivul nostru este să valorificăm punctele forte unice ale comunicației cu latență scăzută prin satelit pentru a oferi la cerere o experiență de nivel enterprise oriunde în lume, de pe orice platformă. Rivada Space Networks va oferi un avantaj competitiv și va contribui la extinderea acestor piețe, permițând noi oportunități prin niveluri de performanță indisponibile anterior, combinate cu acoperirea globală. Când tehnologiile fără fir converg cu satelitul într-o singură rețea foarte sigură, veți obține tot ce este mai bun din ambele tehnologii".


Niciun comentariu despre subiectul „Compania Rivada din Germania va lansa 600 sateliți pe orbita joasă a Pământului”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile