marți, 12 aprilie 2022

CNA a organizat prima "Reuniune a celor 8 Autorități de Reglementare în Audiovizual din Flancul Estic"

Luni, 11 Aprilie, Consiliul Național al Audiovizualului a organizat prima Reuniune a celor 8 Autorități de Reglementare în Audiovizual din Flancul Estic (the 8th Eastern Flank Audiovisual Regulators - EFAR8 - Estonia, Finlanda, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia și România), în regim de videoconferință, în contextul crizei regionale și a conflictului din Ucraina, anunță CNA printr-un comunicat de presă.

Obiectivul principal al ERAF8 este de a întări Flancul Estic în ceea ce privește reglementarea domeniului audiovizual, asigurarea echilibrului informațional și protejarea rolului jurnaliștilor în contextul pluralismului media.

Statele membre din Flancul Estic împărtășesc valori similare și sunt vulnerabile prin provocări similare. Legislațiile fiind asemănătoare, în virtutea apartenenței la Uniunea Europeană, s-a considerat necesară fortificarea procesului decizional al instituțiilor de reglementare în audiovizual, pentru a proteja publicul de propaganda de război dar fără a afecta libertatea presei, acordându-se o atenție deosebită situației din Ucraina.

Statele participante au prezentat narativele și măsurile întreprinse pentru a contracara manipularea în contextul conflictului din Ucraina și a fost abordată tema procedurilor tehnice de retransmisie a radiodifuzorilor din statelor membre în Ucraina și din Ucraina către teritoriile UE.

Identificarea narativelor comune din Flancul Estic a determinat constituirea unui mecanism de lucru, bazat pe schimbul de bune practici, prin care statele membre să se informeze reciproc, din timp, cu privire la tematicile de manipulare și dezinformare în contextul conflictului din Ucraina și măsurile de contracarare a dezinformării.

La finalul reuniunii, România a propus organizarea la București a celei de-a doua reuniuni, cu participarea fizică a statelor membre EFAR8, în septembrie anul acesta.


Niciun comentariu despre subiectul „CNA a organizat prima "Reuniune a celor 8 Autorități de Reglementare în Audiovizual din Flancul Estic"”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile