vineri, 15 aprilie 2022

Elon Musk a făcut o ofertă de a cumpăra Twitter

Elon Musk a făcut o ofertă nesolicitată pentru a cumpăra Twitter pentru 54,20 dolari pe acțiune.

Fondatorul Tesla și cea mai bogată persoană din lume oferă 54,20 dolari pentru fiecare acțiune, reprezentând o primă de 54% față de prețul de închidere din 28 ianuarie al acțiunilor Twitter, chiar înainte de a începe să investească în companie, și o primă de 38% față de prețul de 1 aprilie 2022, chiar înainte ca Musk să anunțe că a achiziționat un pachet de 9% din platforma de socializare (ulterior, a refuzat să ocupe un loc în consiliu).

Musk este un utilizator activ și controversat al Twitter, cu aproximativ 80 de milioane de urmăritori pe platformă.

"Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul a de a fi platforma pentru libertatea de exprimare de pe întreg globul și deoarece cred că libertatea de exprimare este un imperativ social pentru o democrație funcțională. Cu toate acestea, de când am făcut investiția, îmi dau seama că Twitter nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ social, daca rămâne în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat. În consecință, mă ofer să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 dolari pe acțiune în numerar, cu o primă de 54%. comparativ o zi înainte de a începe să investesc în Twitter și cu o primă de 38%, comparativ o zi înainte ca investiția mea să fie anunțată public. Oferta mea este cea mai bună și finală și, dacă nu este acceptată, ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar. Twitter are un potențial extraordinar pe care eu îl voi debloca", a spus Musk într-o notă adresată lui Bret Taylor, președintele consiliului de administrație al Twitter.

Extinzându-și declarația că își va reconsidera poziția dacă înțelegerea nu va fi încheiată, Musk a spus că Twitter "pur și simplu nu este o investiție bună fără schimbările care trebuie făcute".

Musk a susținut că oferta sa reprezintă "un preț mare, iar acționarilor le va plăcea".

Confirmând că a primit oferta lui Musk, reprezentanții Twitter au spus: "Consiliul de administrație al Twitter va analiza cu atenție propunerea pentru a determina dacă este în interesul Companiei și al tuturor acționarilor Twitter".

UPDATE 29 octombrie 2022: Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 miliarde dolari. Mai multe detalii găsiți AICI.


5 comentarii despre subiectul „Elon Musk a făcut o ofertă de a cumpăra Twitter”:
Anonim

Dacă Elon Musk este într-adevăr capabil să cumpere Twitter, platforma ar putea arăta mult diferit.

Anonim

Musk a spus că Twitter ar trebui sa aiba algoritmii open-source și să minimizeze intervențiile pe care le are în controlul conținutului.

„Orice modificare a tweet-urilor oamenilor ar trebui să fie evidentă”, a spus el.

„Deci oricine poate vedea că acțiunea a fost luată, astfel încât să nu existe niciun fel de manipulare în culise, fie algoritmic, fie manual.”

El a adăugat că codul care stă la baza algoritmului ar trebui să fie disponibil pe GitHub, astfel încât utilizatorii să-l poată inspecta ei înșiși.

El a repetat de mai multe ori că preferința lui ar fi să permită toate discursurile care sunt LEGALE și că nu-i plac măsuri precum interdicțiile permanente.

„Știi, timeout-urile cred că sunt mai bune decât un fel de interdicții permanente.”, a spus el.

Anonim

Daca Musk va cumpara platforma, Twitter ar putea deveni cea mai buna platforma de socializare din lume. De abia aștept sa vad codul sursa! :-)

Anonim

Musk nu mai poate cumpăra mai mult de 15% din Twitter până pe 14 aprilie 2023, deoarece Consiliul de Administrație al Twitter nu a agreat ideea preluării 100% și a activat o condiție de urgență ca până la acea data niciun acționar sa nu aibă mai mult de 15% din Twitter.

Anonim

UPDATE!!! Twitter a declarat luni că a fost de acord să vândă lui Elon Musk într-o afacere de aproximativ 44 de miliarde de dolari, care are potențialul de a extinde imperiul de afaceri al miliardarului și de a-l pune pe cel mai bogat om din lume la conducerea uneia dintre cele mai influente rețele sociale din lume.

Acordul încheie o perioadă vertiginoasă în care CEO-ul Tesla și SpaceX au devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul său de administrație și a licitat să cumpere compania - totul în mai puțin de o luna.
În conformitate cu termenii acordului, acționarii vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune din acțiunile Twitter pe care o dețin, egalând oferta inițială a lui Musk și marcând o primă de 38% față de prețul acțiunilor cu o zi înainte ca Musk să-și dezvăluie participația în companie.

Elon Musk spune că a achitat 46,5 miliarde de dolari în finanțare pentru acordul cu Twitter

Acordul, care a fost aprobat în unanimitate de consiliul de administrație al Twitter, este de așteptat să se încheie în acest an. Vine după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută că a achitat 46,5 miliarde de dolari în finanțare pentru achiziționarea companiei, un punct de cotitură aparent care a forțat consiliul de administrație al Twitter să ia în considerare în mod serios afacerea. Consiliul s-a reunit duminică pentru a evalua oferta lui Musk.

„Consiliul de administrație Twitter a desfășurat un proces atent și cuprinzător pentru a evalua propunerea lui Elon, cu un accent deliberat pe valoare, certitudine și finanțare”, a declarat într-o declarație președintele consiliului de administrație al Twitter, Bret Taylor, numind acordul „cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter. "

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile