marți, 26 aprilie 2022

Numărul de abonați Orange România la 31 martie 2022: 1,5 milioane clienți la tv cablu si satelit, 1,32 la milioane internet și 10,5 milioane la servicii mobile

Grupul Orange anunță astăzi printr-un comunicat remis către HD Satelit România rezultatele financiare* pentru primul trimestrul al anului 2022, disponibile la 31 martie.

În intervalul ianuarie – martie, Grupul Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 384 de milioane de euro**. Dinamica pieței în T1 2022 este reflectată de creșterea vânzărilor de echipamente, în pofida contextului global nefavorabil pricinuit de lipsa stocurilor, dar și de diminuarea veniturilor din servicii, provocate de scăderea ratelor de terminație.

La 31 martie 2022, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 10,5 milioane de clienți***, servicii fixe în bandă largă către 1,32 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,5 milioane de clienți.

Pentru Orange în România, trimestrul întâi a fost marcat de finalizarea tranziției Orange Romania Communications**** către brandul Orange și de lansarea primei oferte comune de servicii fix-mobil destinată tuturor clienților Orange și Orange Romania Communications. Cele două companii continuă să funcționeze ca două entități juridice separate.

Rețea – 11.000 de locuitori din rural au primit acces 4G

Pe parcursul T1 2022, peste 11.000 de locuitori din 50 de localități din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, procentul de acoperire fiind de 98,38% din populație, în timp ce 89 de noi localități din mediul urban și rural s-au bucurat de avantajele rețelei 4G+, procentul de acoperire atingând 72,48% din populație. În ceea ce privește rețeaua 5G, aceasta este disponibilă astăzi clienților din 17 orașe. Tot în acest trimestru, capacitățile 5G au fost testate cu succes în premieră în laboratorul 5G Orange din România, unde a fost realizat primul apel de date ce folosește nativ doar infrastructura 5G, respectiv rețeaua de tip StandAlone (5G SA), ceea ce permite uRLLC (Ultra-Reliable Low Latency Communications), oferind latență de sub 5ms și capacitate mare de transfer a datelor în partiții dedicate ale rețelei 5G.

Orange Business Services - Soluțiile de cloud și securitate cibernetică sunt cele mai cerute

Primul trimestru al anului 2022 a fost marcat de o creștere a veniturilor totale din servicii pentru companii față de aceeași perioadă a anului 2021, continuând tendința ultimilor ani. Segmentul  IT&C rămâne cel mai dinamic, cu creșteri semnificative în zona de securitate cibernetică și Cloud. La nivelul ultimelor 3 luni, veniturile din servicii mobile au fost în creștere, completând celelalte verticale în ascensiune, în contextul extinderii conceptului de birou de oriunde.

Servicii digitale: bază în creștere de 3 ori pentru YOXO

În T1 2022, YOXO, abonamentul 100% digital, la preț minimal și fără limite contractuale, a ajuns la o bază de clienți de aproape 3 ori mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent. Creșterea se datorează în mod special caracteristicilor acestui produs inovator, accesibil și flexibil, administrat direct de pe telefonul mobil.

Nivelul de utilizare a serviciului My Orange și numărul clienților care au optat pentru zona de e-commerce și servicii digitale au continuat să crească în T1 2022. Această tendință a fost susținută de ofertele digitale exclusive, cât și de funcționalitățile îmbunătățite în aplicație pentru tranzacțiile procesate digital. O creștere semnificativă au avut-o și canalele de chat bot, Djingo, respectiv voice bot, Djia. Numărul de conversații cu Djingo a crescut în T1 2022 cu 40% față de T1 2021, în timp ce jumătate de milion de clienți au discutat în primul trimestru al anului cu Djia.

Intens poate fi cuvântul care descrie cel mai bine aceste prime 3 luni ale lui 2022, un trimestru în care eforturile noastre au fost îndreptate și mai puternic către clienți, într-o reală tornadă operațională provocată de contextul socio-economic dificil și de criza politico-militară și umanitară dată de războiul din Ucraina. Un astfel de efort a fost continuitatea comunicării cu Ucraina, pe fondul preocupării noastre de a ține oamenii aproape, conectați, și al responsabilității Orange față de societate. În cel mai scurt timp, ne-am mobilizat și am venit în sprijinul tuturor celor afectați de criza din Ucraina cu soluții urgente pentru a-i ajuta să comunice ușor cu cei apropiați și să aibă acces rapid la informație, demonstrând, astfel, solidaritatea noastră față de poporul ucrainean.

În pofida provocărilor, rezultatele noastre sunt pozitive și ne confirmă faptul că produsele și serviciile Orange posedă cel mai înalt nivel de calitate. Cele două mari milestones pentru noi, schimbarea numelui operatorului Telekom Romania Communications în Orange Romania Communications și finalizarea tranziției sale către brandul Orange, încununate de prima ofertă comună de servicii fix-mobil pentru toți clienții Orange, au fost dublate de alte realizări importante. Printre acestea se află furnizarea accesului la conectivitate către noi clienți, fructificarea de către Orange Business Services a dinamismului zonei de IT&C, cât și interactivitatea și accesibilitatea serviciilor digitale, segment mult apreciat de utilizatori.

Felicit din nou marea echipă Orange care ne-a arătat în aceste vremuri dificile că dispune de resurse uriașe de operativitate și empatie, consolidând poziția și numele Orange pe piața locală de telecomunicații”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

_______________

* Începând cu 17.02.2022, ca urmare a achiziției a 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Orange Romania Communications, Orange România a schimbat modelul de raportare a rezultatelor financiare, pentru a se alinia la modelul grupului Orange și pentru a avea același referențial între Orange România – Orange Romania Communications.

** Perimetrul de consolidare al grupului de companii conține Orange România, Orange Romania Communications și Orange Money.

*** Clienții sunt considerați RGU – unități generatoare de venituri, iar baza de clienți este consolidată.

**** Denumită anterior Telekom Romania Communications.


8 comentarii despre subiectul „Numărul de abonați Orange România la 31 martie 2022: 1,5 milioane clienți la tv cablu si satelit, 1,32 la milioane internet și 10,5 milioane la servicii mobile”:
Anonim

Pentru mine, fegeaba oferă servicii fixe clienților săi dacă ei nu fac mai mult să se extindă cu fibra optică proprie sau telekom în rural mai mult.Eu aștept de mult timp la mine în zona mea să vină cu fibra optică proprie sau telekom și nu fac nimic în acest sens. Nui interesează decât să meargă unde vor iei și atît

Sorin

Fiecare operator are strategia proprie de extindere a rețelei. Dacă în zona ta nu a venit niciun operator cu fibră optică, puțin probabil să vina Orange. Probabil nu e profitabilă din punct de vedere al numărului potențial de clienți extinderea până în zona ta.

Anonim

Cu cat concurenta e mai stransa, cu atat mai avantajat este abonatul.

Anonim

Nu este nici o diferență mare între orange și Telekom la partea de servicii fixe orange bine înțeles în momentul de față merge tot pe infrastructura învechită Telekom.

Anonim

Total gresit. Orange are si retea proprie care spre deosebire de concurenta are doua mari avantaje:
- nu are analogic.
- nu are dubluri in SD la canalele HD.
In plus are 96canale in HD, muult peste concurenta.

Anonim

Pentru ultimul anonim nu este greșit chiar total într-adevăr orange are și rețeaua proprie da-r tot la fel în momentu de față merge pe infrastructura Telekom în vechită!

Anonim

Are și infrastructura Telekom, dar pe fibră Orange face progrese considerabile prin construcția unei rețele moderne, cu o arie foarte extinsa. Sunt convins că următorii ani, vor fi numărul 1, dacă se vor menține investițiile în ritmul actual. Sunt județe în care au acoperit aproape toate localitățile în ultimii doi ani.

Anonim

În cea ce privește și orange are în unele zone crave probleme în infrastructură pe rețelele de fibră optică și ce-a clasică a lui Telekom.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile