marți, 12 aprilie 2022

O nouă funcție Fitbit permite mai ușor detecția fibrilației atriale

Fitbit anunță că a primit aprobarea FDA (U.S. Food and Drug Administration - instituția din Statele Unite care reglementează piața medicamentelor și alimentelor) să utilizeze noul algoritm PPG (photoplethysmography) pentru detecția fibrilației atriale. Acest algoritm va sta la baza funcției de detecție și notificare a ritmului cardiac neregulat, ce va fi disponibilă pe dispozitivele Fitbit, anunță reprezentanții companiei printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Fibrilația atrială este o formă de ritm cardiac neregulat care afectează aproape 33,5 milioane de oameni la nivel global. Persoanele care suferă de fibrilație atrială au un risc de 5 ori mai mare de accident vascular cerebral. Din păcate, fibrilația atrială este greu de detectat, întrucât de obicei nu prezintă simptome și se manifestă în episoade pasagere.

Capacitățile dispozitivelor Fitbit - în special de monitorizare 24/7 a inimii și autonomia mare a bateriei - permit identificarea fibrilației atriale prin monitorizarea pe termen lung a ritmului cardiac. Noul algoritm PPG al Fitbit pentru detectarea fibrilației atriale evaluează în mod pasiv ritmul cardiac, atunci când utilizatorul Fitbit doarme sau este în repaus. Dacă apare ceva care să fie sugestiv pentru fibrilația atrială, utilizatorul este anunțat prin notificările de ritm cardiac neregulat. Utilizatorul are astfel informații de la care poate merge către investigații suplimentare, pentru a preveni posibile complicații.

Mai multe detalii puteți citi pe blogul Google.


Niciun comentariu despre subiectul „O nouă funcție Fitbit permite mai ușor detecția fibrilației atriale”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile