marți, 19 aprilie 2022

Producătorul John Florescu și Chainsaw Film Productions anunță lansarea Turneului Național de Educație Istorică 2022

Turneul include proiecția documentarelor istorice „Războiul Regelui“, „Maria, Inima României“ și „Regele Mihai: Drumul către casă“ , se anunță printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

John M. Florescu și Chainsaw Film Productions prezintă, în cadrul turneului, noua versiune Director’s Cut a filmului documentar istoric „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Turneul de opt luni va începe luna viitoare și va include 25 de orașe din România. 

Versiunea Director’s Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereții Regelui Mihai, așa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă și detalii din perioada de izolare personală și socială a Regelui din timpul exilului din Elveția, dar și motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogățită a filmului pune accent și pe interacțiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.  

"Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) și „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, și sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le", a declarat John M. Florescu. 

Turneul Național de Educație Istorică 2022 - o continuare a turneului din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României“ - va include noua versiune a filmului „Regele Mihai: Drumul către casă“. Proiecțiile vor ajunge în București, Iași, Brașov, Alba Iulia, Deva, Alexandria, Sinaia, Cluj, Curtea de Argeș, Târgoviște, dar și în alte orașe. Turneul își propune să acopere întreaga țară pentru ca filmele să poată fi văzute de un public cât mai larg, de toate vârstele și din toate păturile sociale.  

Prin acest turneul național, filmele documentare sunt promovate și în rândul studenților. Primele proiecții vor avea loc pe 4 și 5 mai la Timișoara, unde turneul va include o serie de ateliere în cadrul cărora participanții vor putea învăța pașii pe care îi presupune producția unui documentar istoric. În București, turneul va debuta pe 6 mai, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I. 

Accesul la proiecțiile din cadrul Turneului National de Educație Istorică 2022 va fi gratuit, datorită sponsorilor: HISTORY Channel, S.N. Nuclearelectrica SA, Banca Transilvania, Groupama și BAT România. 

Premiera din 24 octombrie 2021 a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă” a adus cel mai bun rezultat de audiență zilnică pentru HISTORY Channel. Filmul prezintă povestea nespusă a exilului Regelui Mihai I până la întoarcerea acestuia în România, în anii ‘90. Documentarul istoric va fi difuzat în lunile următoare în Europa Centrală și de Est, precum și în Marea Britanie, Belgia, Olanda, printre alte țări. Filmul a fost deja proiectat în Germania, Spania și India și s-a bucurat de aprecierea jurnaliștilor, diplomaților, istoricilor și a autorităților guvernamentale și civice din România.  

Noua versiune a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă“ va fi difuzată de TVR 1, pe 10 mai / 21:00, de Ziua Regelui, și de asemenea de stațiile regionale ale TVR. 

Primele două filme documentare - „Maria, Inima României“ (2018) și Războiul Regelui (2016) – au înregistrat, împreună, o audiență de peste 5 milioane de vizionări. Filmat în cinci țări, „Maria, Inima României“ (2018) a fost difuzat în 15 orașe din România, în 2019, în cadrul primului Turneu Național, dar și la Madrid, Londra, Ankara, Chicago și Munchen. În 2019, filmul a primit premiul pentru cel mai bun documentar istoric la Gala IPIFF (Independent Producers Gala) din București și premiul “coup coeur” la Gala CCIFER. „Războiul Regelui“ (2016) a primit în 2017 titlul de cel mai bun film documentar la Festivalul Cinepolitica organizat de ICR. Tot în 2017, a fost selectat la Festivalul de Film International Pessac de la Bordeaux, la Festivalul de Film Astra Sibiu, la FIRR Râșnov și la Bucharest International Film Festival.  

„Turneul Național de Educație Istorică 2022 va fi ca o ploaie de vară după o lungă secetă, un maraton de proiecții gratuite, în aer liber a documentarelor istorice, de care se va bucura publicul român. O istorie bine înțeleasă în prezent reflectă viitorul următoarelor generații”, a subliniat Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”. 

Alături de Dan Drăghicescu, la producția documentarului istoric „Regele Mihai: Drumul către casă” au contribuit și Viorel Chesaru – producător senior, Mircea Lăcătuș – editor și producător arhive și Laura Beldiman – cercetător și asistent editorial. 

Video poate fi vizionat AICI, AICI și AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Producătorul John Florescu și Chainsaw Film Productions anunță lansarea Turneului Național de Educație Istorică 2022”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile