luni, 9 mai 2022

A fost lansată televiziunea Euronews Bulgaria. Urmează Euronews România.

Operată ca parteneriat între Euronews și rețeaua locală TV Europa, este a patra televiziune afiliată la acest brand care începe emisia, după Euronews Albania, Euronews Georgia și Euronews Serbia. Euronews România va urma în curând, cu achiziții estimate la 3 milioane de euro pentru dotarea tehnică a acestei televiziuni.

Euronews Bulgaria va emite programe 24/7 (oferind buletine de știri la fiecare jumătate de oră) și va fi disponibilă la lansare la toți principalii operatori din Bulgaria, inclusiv A1, Vivacom și Bulsatcom. 

Exemplificând poziționarea sa europeană, televiziunea va trimite o echipă la Strasbourg în fiecare lună pentru sesiunea plenară a Parlamentului European. Pentru lansarea sa, televiziunea a înregistrat de asemenea interviuri exclusive cu personalități influente din întreaga lume.

Euronews notează că, pentru a garanta independența noii televiziuni, a pus în aplicare diverse mecanisme care s-au dovedit a fi eficiente în dezvoltarea rețelei sale de afiliați de marcă, inclusiv înființarea unui comitet editorial controlat de Euronews și numirea unui redactor-șef selectat de Euronews și care este acum angajat Euronews.

Marina Stoimenova, care a ocupat mai multe funcții importante în redacțiile Nova Broadcasting Group, a fost numită în acest rol și va conduce o echipă editorială de aproape 50 de persoane, dintr-un total de 80 de angajați. Ea va fi responsabilă să se asigure că valorile editoriale ale brandului Euronews sunt respectate zilnic și va raporta lui François Chignac, managerul editorial al afiliaților Euronews, la sediul de presă din Lyon, Franța.

Stoimenova a spus: „Suntem încântați să ne alăturăm familiei Euronews și să beneficiem de expertiza și reputația acestei televiziuni de știri europene bine-cunoscute. Oferind o diversitate de opinii, întreaga echipă a Euronews Bulgaria aderă la misiunea Euronews, aceea de a permite oamenilor să-și formeze propria opinie. Ne angajăm să facem jurnalism independent, imparțial și bazat pe fapte și pe ADN-ul european al televiziunii noastre. Abia așteptăm ca publicul bulgar să descopere tot ce am pregătit pentru ei”.

François Chignac a adăugat: „Suntem mândri de tot ce au realizat deja echipele Euronews Bulgaria. Au lucrat alături de echipele Euronews pentru a construi un produs media de calitate, care va fi unic pe piața din Bulgaria. Publicul bulgar se poate baza pe Euronews Bulgaria pentru a le obține știri imparțiale și precise, cu o perspectivă europeană”.

UPDATE 24 mai 2022: Euronews România a început să emită in HD pe Youtube. Lansarea va avea loc pe 25 mai 2022. Mai multe detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „A fost lansată televiziunea Euronews Bulgaria. Urmează Euronews România.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile