luni, 16 mai 2022

BT Sport și Eurosport fuzionează în Marea Britanie

BT Sport și Eurosport vor deveni o singură entitate în Marea Britanie, astfel încât BT și Warner Bros. Discovery să se poziționeze mai bine raportat la concurența acerbă a Sky Sports. Cele două companii au confirmat crearea unui nou joint-venture, în urma negocierilor care au fost anunțate în luna februarie.

Fuziunea 50:50 va oferi ambelor companii drepturi de vot egale, în timp ce activele de producție și operaționale BT Sport vor fi transferate și vor deveni o subsidiară deținută în totalitate de Warner Bros. Discovery.

BT va primi 93 de milioane de lire sterline de la Warner Bros. Discovery și până la aproximativ 540 de milioane de lire sterline prin intermediul unor compensații din câștigurile viitoare. Perioada compensațiilor va încheia cel mai devreme după patru ani de la finalizarea tranzacției, dacă vor atinge plafonul convenit.

Noua entitate va avea un portofoliu extins de drepturi de televizare, inclusiv UEFA Champions League, UEFA Europa League, Premier League, Premiership Rugby, UFC, Jocurile Olimpice, Grand Slam-uri de tenis precum Australian Open și Roland-Garros, Grand Tour-uri de ciclism (inclusiv Turul Franței și Giro d'Italia) și multe altele.

Majoritatea abonaților de televiziune ai BT, inclusiv cei care accesează BT Sport prin BT direct, vor beneficia de serviciile SVOD ale platformei Discovery+, ca parte a abonamentelor existente.

Inițial, atât BT Sport, cât și Eurosport Marea Britanie își vor menține separate mărcile și produsele, înainte de a fi reunite sub un singur brand.

Marc Allera de la BT (și care va fi în curând președinte al al acest joint-venture) a precizat: „În calitate de radiodifuzor global de sport și divertisment, Warner Bros. Discovery este partenerul perfect pentru a duce BT Sport în următoarea etapă a dezvoltării sale. Suntem încântați să ne unim forțele și tot ce este mai bun la BT Sport și Eurosport din Marea Britanie, pentru a crea o nouă ofertă fantastică de programe de sport, alături de tot divertismentul pe care Discovery+ îl are de oferit clienților BT. Sunt incredibil de mândru de ceea ce a a devenit BT Sport. Avem o echipă genială care se dedică transmiterii de momente sportive uimitoare și așteptăm cu nerăbdare colaborarea cu Eurosport pentru a beneficia de oportunitățile pe care această următoare etapă le va aduce atât echipei noastre, cât și telespectatorilor.

Andrew Georgiou, președinte și director general al Warner Bros. Discovery Sports Europe, a precizat: „Suntem încântați să furnizăm fanilor o nouă ofertă de sport premium care reunește tot ce le place la BT Sport și Eurosport. Pe lângă aceasta, portofoliul nostru în creștere de conținut de divertisment premium promite să le ofere telespectatorilor conțin mai diversificat, oferind nu doar beneficii mai mari pentru abonamentele lor, ci și aducând programele de sport unui public mai larg.

UPDATE 22 februarie 2023: BT Sport devine TNT Sports. Mai multe detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „BT Sport și Eurosport fuzionează în Marea Britanie”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile