luni, 23 mai 2022

Recomandările lunii iunie la HISTORY Channel: "Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori", "Jucăriile care au schimbat lumea" și "Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili"

În luna iunie, la HISTORY Channel descoperiți scene colorizate pentru prima dată din bătălii epice care au schimbat cursul istoriei în seria documentară „Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori”, urmăriți un sezon special al serialului-concurs „Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili” și descoperiți poveștile surprinzătoare ale celor care au creat „Jucăriile care au schimbat lumea”, precizează televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România. Mai multe informații puteți găsi mai jos.

Recomandările lunii iunie la HISTORY Channel


Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori (6x60')

Premiera joi, 2 iunie, de la ora 22:00

Al Doilea Război Mondial a fost marcat de bătălii epice, care au decis soarta națiunilor și au schimbat cursul istoriei. De la atacurile de tip „Blitzkrieg” ale Germaniei asupra Poloniei până la Bătălia Berlinului, care a dus la sfârșitul violent al Războiului, această serie aduce la viață aceste conflicte fundamentale prin imagini de luptă colorizate pentru prima dată. Cele 6 episoade ale documentarului vă vor plasa în centrul acțiunii prin intermediul unor înregistrări inedite cu scene de pe linia frontului, completate de memorii personale și mărturii din ambele părți ale liniilor de luptă.


EPISODUL 1

Blitzkrieg

Armata nazistă a avut nevoie de doar șase săptămâni pentru a cuceri Franța, copleșind inamicul cu un atac de tancuri, avioane și trupe germane. Fiți martorii extraordinarului succes militar al campaniei Blitzkrieg, surprins prin imagini rare, color din timpul luptelor și prin mărturii de primă mână. De la bătăliile terestre și aeriene, la eforturile de salvare de la Dunkirk și până la semnarea acordului de armistițiu care a marcat înfrângerea umilitoare a Franței, episodul prezintă „Războiul fulger” al lui Hitler așa cum nu a mai fost văzut niciodată.

EPISODUL 2

Operațiunea Barbarossa

La 22 iunie 1941, Germania a lansat Operațiunea Barbarossa, un atac sălbatic și nemilos asupra Uniunii Sovietice, menit să distrugă Armata Roșie și să masacreze populația acesteia. Visul lui Hitler de a cuceri Moscova și întreaga națiune părea gata să devină realitate, dar armata lui Stalin și condițiile meteorologice extreme au dus la eșecul operațiunii. Un film nou colorizat și înregistrări în stil amator oferă o privire din interior fără precedent asupra acestui conflict brutal.

EPISODUL 3

El Alamein

1942. „Blitzkrieg”-ul Germaniei naziste intră în Egipt. Feldmareșalul Erwin Rommel, cunoscut sub numele de „Vulpea Deșertului”, a pus ochii pe Cairo, dar mai întâi trebuie să înfrunte Armata a VIII-a britanică condusă de generalul Bernard Montgomery, dar și condițiile de luptă dureroase din zonă. Prin intermediul unor imagini recent colorizate și a unor mărturii de primă mână, pătrundem în inima teatrului de luptă din Marea Mediterană, de la avioanele germane la navele de luptă britanice până la bătălia din deșert de la El Alamein, care va decide în cele din urmă soarta Africii de Nord.

EPISODUL 4

Kursk

Iulie 1943. Timp de șase luni, avansul naziștilor a stagnat, dar Hitler este convins că noua sa generație de tancuri naziste va ajuta Reich-ul să revină pe calea spre dominația europeană. Ținta sa: orașul sovietic Kursk. Prin intermediul unor imagini de arhivă extraordinare - colorizate pentru prima dată - și a relatărilor celor care au fost acolo, vă spunem povestea celei mai mari bătălii cu tancuri pe care a văzut-o vreodată lumea, în care tancurile „Tiger” germane se confruntă cu sute de tancuri rusești T-34.

EPISODUL 5

Ofensiva din Ardeni

În toamna anului 1944, încrederea Aliaților era mare. Însuflețiți de succesul din Normandia, au intrat în Belgia și au avansat spre frontiera germană. Nu aveau nicio idee că războiul era pe cale să ia o turnură dramatică, una care va duce la cel mai mare și mai sângeros conflict al armatei americane din cel de-al Doilea Război Mondial: ofensiva din Ardeni. Imagini de luptă uimitoare recent colorizate și mărturii personale ne duc în inima unei bătălii care avea să fie o lovitură catastrofală pentru ambele tabere.

EPISODUL 6

Berlin

Aprilie 1945. Sovieticii au preluat controlul asupra Poloniei și au trecut granițele Germaniei. Naziștii încep o ultimă rezistență disperată, apelând la bătrâni și tineri pentru a apăra capitala celui de-al Treilea Reich, Berlin. Urmează cel mai mare baraj de artilerie din istorie, incluzând peste un milion de soldați ai Armatei Roșii și mii de tancuri. Imagini rare din buletinele de știri și imagini amator, recent colorizate, ne poartă în interiorul imperiului prăbușit al lui Hitler și în prima linie a luptei pentru cucerirea Berlinului, o bătălie care va determina soarta celui de-al Doilea Război Mondial.


Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili (5x60')


Premiera joi, 9 iunie, de la ora 20:00

Concurentul devenit jurat Ben Abbott rămâne neînvins în forjă, dar în curând totul s-ar putea schimba. În prima parte a unei probe de cinci episoade, trei fierari se confruntă față în față într-o singură rundă de 5 ore.

Armele lor vor fi apoi supuse unei runde intense de teste în urma cărora doar unul singur va avea șansa de a se confrunta cu Ben Abbott. Apoi, după o rundă istovitoare de 8 ore de forjare și o altă rundă brutală de teste, juriul va decide dacă acest fierar are ceea ce îi trebuie pentru a-l învinge pe Ben, luând acasă un premiu de 10.000 de dolari sau dacă Ben rămâne neînvins.

Jucăriile care au schimbat lumea (4x60')

Premiera sâmbătă, 18 iunie, de la ora 21:00

Pe fundalul unor evenimente majore din istoria americană, cum ar fi Războiul Civil și Marea Depresiune, seria „Jucăriile care au schimbat lumea” aduce în prim-plan noile produse și jucăriile nostalgice ca forțe motrice în spatele unor schimbări culturale și economice de necunoscut.

Serialul documentar în patru părți prezintă vizionari precum frații Parker, Milton Bradley și Ruth Handler, care au transformat o companie mică de jucării în imperiul de miliarde de dolari cunoscut acum sub numele de Mattel®.

Telespectatori vor descoperi poveștile mai puțin cunoscute din spatele unor inovații revoluționare precum Frisbee® și descoperiri accidentale precum modul în care a fost creat arcul de metal Slink®.

În plus, serialul dezvăluie rivalitățile dintre mărcile emblematice care au schimbat pentru totdeauna structura Statelor Unite.

Îmbinând reconstituiri dramatice și imagini de arhivă cu interviuri cu experți și biografi, seria „Jucăriile care au schimbat lumea” aduce la viață poveștile surprinzătoare ale bărbaților și femeilor care au creat unele dintre cele mai iubite și durabile jucării americane, incluzând Silly Putty® , Monopoly®, Barbie®, G.I. Joe® și alte jucării celebre.


Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Telekom, Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.


Un comentariu despre subiectul „Recomandările lunii iunie la HISTORY Channel: "Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori", "Jucăriile care au schimbat lumea" și "Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili"”:
Anonim

Ca de obicei,History Channel surprinde foarte plăcut cu temele abordate!De aceea eu îl consider THE BEST,între canalele documentare!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile