vineri, 6 mai 2022

Serialul "Inspectorul George Gently", din 7 mai la Epic Drama

Începând cu 7 mai, ora 20:30, Epic Drama difuzează o dramă polițistă: Inspectorul George Gently. Adaptare pentru televiziune a uneia dintre seriile de romane ale lui Alan Hunter, Inspectorul Gently, serialul este scris de englezul Peter Flannery, scenarist și dramaturg premiat, și îl are în rolul principal pe actorul britanic Martin Shaw, bine-cunoscut pentru rolurile din The Professionals și Judge John Deed, anunță televiziunea Epic Drama printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

POVESTEA


Marea Britanie, 1964: o perioadă în care granița dintre poliție și criminali a devenit din ce în ce mai estompată, când proliferarea drogurilor este pe cale să schimbe pentru totdeauna fața poliției și când tineretul Marii Britanii se află în pragul unei revoluții sociale și sexuale. Inspectorul George Gently este unul dintre puținii oameni buni de la Scotland Yard, cu un simț al datoriei publice din ce în ce mai rar într-o forță de poliție în care corupția este răspândită și necontrolată.

Și-a făurit o reputație de temut după ce i-a urmărit neobosit pe gangsterii londonezi în anii 1960, însă acum celebrul inspector-șef lucrează în decorul dramatic din Northumberland, un loc cu dealuri sălbatice și lacuri, unde a ajuns după ce soția lui a fost ucisă. Gently se adaptează la schimbările de ritm din viața lui și își caută liniștea, dar în scurt timp își dă seama că și Nordul are partea lui de infracționalitate și crime. Cu ajutorul tânărului sergent Bacchus, care e în egală măsură încântat și intimidat să lucreze pentru legendarul detectiv, Gently începe să rezolve mai multe cazuri de crimă, pe fundalul dramatic al acestor țărmuri presărate cu coline.

Scenaristul Peter Flannery a rezumat esența serialului și a protagonistului său astfel: „George Gently este un personaj extrem de interesant și știu că Martin îl va aduce la viața perfect. Elementul de rebeliune tinerească al seriei – cafenelele cu tonomat, bandele de motocicliști și traficul de droguri – contrastează strălucit cu Gently, un personaj de școală veche. Iar peisajele spectaculoase, inclusiv colțurile sălbatice și coasta abruptă, se adaugă cu adevărat stilului vizual dramatic al serialului”.

Martin Shaw își descrie astfel personajul: „A luptat cu generalul Montgomery în al Doilea Război Mondial; este un luptător foarte dur și experimentat. Cred că are un bagaj foarte bogat. Se confruntă cu misiunea, aparent imposibilă, de a încerca să schimbe o forță de poliție coruptă”.

Inspectorul George Gently este alcătuit din episoade de 90 de minute, care se concentrează fiecare pe câte un caz diferit. Acest nou serial va avea premiera exclusiv în Europa Centrală și de Est, la Epic Drama din 7 mai.


Niciun comentariu despre subiectul „Serialul "Inspectorul George Gently", din 7 mai la Epic Drama”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile