vineri, 8 iulie 2022

Discovery Channel prezintă o serie de emisiuni despre rechini în Shark Week 2022

Tradiționala săptămână dedicată rechinilor revine pe Discovery Channel începând din acest weekend. Ediția a 34-a a Shark Week aduce noi emisiuni pe micile ecrane din România, în fiecare zi, la miezul nopții, timp de o săptămână, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

De la faimoșii mari albi la temuții rechini mako, mai multe specii vor fi puse sub lupă timp de opt zile în emisiuni speciale. Programele din acest an explorează și impactul rechinilor în cultura populară, iar Vânătorii de Mituri, Adam Savage și Jamie Hyneman, caută să confirme sau să infirme mituri din celebrul film „Fălci”. Emisiuni precum Shark Island, Rechinii din umbră sau Rechinii ninja sunt prezentate în premieră pentru România.

Shark Week este seria specială TV cea mai longevivă la nivel mondial. Prima ediție Shark Week a avut loc în vara anului 1988 în Statele Unite, ulterior aceasta fiind o prezență constantă pe micile ecrane, anual.

Emisiunile care pot fi urmărite în următoarea săptămână, la miezul nopții:


Duminică, 10 iulie: Marele rechin mako

Rechinii mako sunt cea mai rapidă specie de rechini din lume. Cercetătorii pleacă în expediție ca să examineze exemplare mari, dar prea puțin cunoscute, în largul Golfului Mexic.

Luni, 11 iulie: Întoarcerea marelui rechin alb

Încercăm să aflăm de ce marii rechini albi au dat o serie de atacuri cu maximă precizie, pe aceeași plajă, în aceeași lună, la intervale de doi ani.

Marți, 12 iulie: Shark Island – PREMIERĂ

Explorăm cele mai recente cazuri dintr-un șir de atacuri mortale date de rechini-taur. Specialiștii se grăbesc să determine cauza atacurilor şi să găsească o cale de a le stopa.

Miercuri, 13 iulie: Un rechin de legendă

Pornim pe urmele lui „Joan Shark”, cea mai mare femelă de mare rechin alb monitorizată vreodată de cercetători. Cum se comportă femela speciei, în relație cu masculul?

Joi, 14 iulie: Rechinii din umbră - PREMIERĂ

Scufundătorii din Noua Zeelandă monitorizează rechini cu-șapte-branhii ca să afle cum vânează și ca să le înțeleagă mai bine comportamentul, evitând astfel potențiale atacuri.

Vineri, 15 iulie: Vânătorii de mituri aniversează „Fălci" - PREMIERĂ

Pentru a aniversa împlinirea a 40 de ani de la lansarea filmului „Fălci", echipa explorează ape infestate de rechini ca să testeze noi idei, noi teorii și noi perspective.

Sâmbătă, 16 iulie: Shark Week: Explorări - PREMIERĂ


Echipa răspunde mai multor întrebări despre rechini, luând câteva dintre cele mai celebre momente cu rechini din istoria culturii pop și aducându-le în viața reală.

Duminică, 17 iulie: Rechinii ninja - PREMIERĂ

Urmărim șase rechini cu adaptări unice, care au evoluat în decursul a milioane de ani, devenind cei mai periculoși vânători din oceane.

5 lucruri pe care nu le știai despre rechini


- Rechinii omoară aproximativ 6 oameni anual, în timp ce oamenii ucid 100 de milioane de rechini în același interval de timp.

- Rechinii se află în oceane de peste 400 de milioane de ani. Aceștia există pe Pământ dinaintea dinozaurilor.

- Anumite specii de rechini, precum marele alb, se pot îneca în cazul în care nu se mai mișcă. Acești rechini continuă să înoate chiar și atunci când dorm.

- Rechinii nu se nasc „știind” cum să vâneze. Ei învață din experiențele avute, iar unii rechini pot ajunge la o rată de succes de până la 48% atunci când vânează.

- Rechinii folosesc o combinație de elemente pentru a-și găsi prada: un auz fin, un simț al mirosului foarte dezvoltat, o vedere bună, o percepție electro-senzorială specială și viteza lor. E greu să te ascunzi de un rechin.


Niciun comentariu despre subiectul „Discovery Channel prezintă o serie de emisiuni despre rechini în Shark Week 2022”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile