duminică, 18 septembrie 2022

Maghiarii propun legalizarea atacurilor DDOS împotriva platformelor media și tv prin protocol IP ilegale

Asociația Maghiară de Comunicații (MKSZ) a sugerat utilizarea legală a unor arme IT din secolul XXI, și anume atacul DDOS (distributed denial-of-service, blocarea distribuită a serviciului) pentru a combate pirateria online oferită prin platforme video la cerere și/sau de difuzare tv liniară, inclusiv tv prin protocol IP ilegale.

Tastatură computer - Fotografie pur decorativă, realizată de HD Satelit România

Asociația cabliștilor motivează propunerea prin faptul că diverse companii profită de oportunitatea oferită de accesul la internet de mare viteză pentru a vinde servicii ilegale în format video la cerere sau tv prin protocol IP contra cost, aducând astfel prejudicii beneficiarilor de drept și statului maghiar de sute de milioane de forinți anual.

MKSZ adaugă că, deși astfel de activitati de piraterie sunt pedepsite conform legislației actuale cu până la 2 ani de închisoare, depistarea acestora este foarte dificilă. În ultimii ani, membrii asociației au raportat autorităților peste o sută de distribuitori ilegali, dintre care mulți sunt încă cercetați. Cu toate acestea, până în prezent un singur dosar a fost finalizat, făptuitorul primind o pedeapsă cu suspendare de un an și fiind obligat să plătească despăgubiri pentru prejudiciul cauzat.

MKSZ declară că va organiza o masă rotundă la nivel național, cu participarea reprezentanților tuturor părților interesate (autorități legislative, deținători de drepturi de autor și de drepturi adiacente, furnizori de servicii de internet, radiodifuzori) pentru a analiza dacă este posibil sa combată în mod eficient pirateria online prin aprobarea unei garanții legale corespunzătoare, și anume prin utilizarea atacurilor de tip DDOS, care ar putea scoate din uz sau cel puțin perturba respectivele platforme si servicii ilegale.

Aceasta metodă ar fi utilizată astfel în mod legal și cu transparență internațională, prin desemnarea unui anumit interval de adrese IPv4/IPv6 pentru utilizarea atacurilor DDOS legale, înregistrate și publice.

Autoritatea ar trebui să numească o organizație profesională adecvată, care ar obține autoritatea legală corespunzătoare de a utiliza atacuri DDOS împotriva serviciului ilegal, după o investigație preliminară și o expertiză bazată pe un raport al părților interesate, dar și sub rezerva nivelului necesar de supraveghere și de control oficial. Un astfel de atac DDOS ar degrada calitatea serviciului distribuitorului de servicii media ilegale și ar deteriora experiența de vizionare pentru abonații serviciului atacat, deoarece conținutul ilegal nu ar fi disponibil deloc sau ar fi vizionabil doar intermitent.

Declarația MKSZ se încheie invitând Asociația Radiodifuzorilor Electronici din Ungaria (MEME), care reprezintă proprietarii de drepturi pentru majoritatea televiziunilor cu acoperire națională, să înceapă o consultare profesională pe această temă și să ofere oportunitatea de a organiza o prima întâlnire, dar și să informeze cât mai bine publicul cu privire la inițiativă. Asociația recomandă de asemenea invitarea la consultarea inițială a reprezentanților următoarelor organizații suplimentare: IM, NAV, TIM, NMHH, Institutul Național de Apărare Cibernetică, ProArt, Artisjus, Filmjus, EJI/Mahasz, ISZT și MKHSZ.


Niciun comentariu despre subiectul „Maghiarii propun legalizarea atacurilor DDOS împotriva platformelor media și tv prin protocol IP ilegale”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile