miercuri, 23 noiembrie 2022

LOOLOO KIDS, o nouă televiziune românească, a obținut licență de emisie

SC TRALALA STUDIO SRL a solicitat și obținut, în cadrul ședinței CNA din 22 noiembrie 2022, o licență audiovizuală pentru difuzarea prin rețele de comunicatii electronice (Cablu, tv prin protocol IP) a serviciului de programe LOOLOO KIDS. Societatea comercială menționată mai deține si televiziunea TRALALA.

LooLoo Kids - Imagine remisă într-un comunicat anterior pentru publicare pe HD Satelit România

Formatul de principiu al noii televiziuni LOOLOO KIDS va fi tematic, cu programe în limba engleză pentru copii. Zona de difuzare va națională și internațională.

Formatul de difuzare va fi SD si HD, fără înscrierea acestor acronime în denumirea televiziunii.

Programele vor include doar producții audiovizuale de la alți producători (100%). Procentul rezervat operelor audiovizuale românești va fi de 55%, iar procentul rezervat operelor audiovizuale europene va fi de 70% (care include procentul de 55% românești, România fiind țară europeană). Orarul de difuzare va fi de 24 ore zilnic.

Suma bugetată din fonduri proprii pentru perioada 2022-2023, pentru achiziționarea de echipamente și programe, cât și pentru funcționare, este de 820.000 euro. Sursele de finanțare vor fi obținute din contracte de distribuție cu operatori din afara granițelor României, precum și din vânzarea de spațiu publicitar.

Certificatul constatator din data de 15.11.2022 atestă modificarea sediului social si acționariatul societății nemodificat, respectiv Badan Cristina şi Badan Alexandru, cu câte 50%. Societatea deține și licența audiovizuală pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe TRALALA, cu receptie prin cablu tv, tv prin protocol IP, OTT, online, web tv, aplicații mobile și smart tv.

În aceeași ședința a CNA, licența televiziunii TRALALA a fost modificată în sensul extinderii ariei de difuzare (de la național și câteva alte țări) la național și internațional (deci fără individualizare explicită a teritoriilor, care erau anterior limitate doar la Republica Moldova, Italia, Spania, Franța, Germania, Anglia și Irlanda). De asemenea, sediul social a fost modificat, noul sediu având adresa tot în Iași, dar pe strada Vasile Lupu nr.134, la parter.

"În primul rând, solicităm modificarea sediului social, pentru că este un demers de profesionalizare. Dorim să mutăm sediul profesional într-un spațiu propice, în care avem și birourile și în care lucrează o bună parte dintre colegii noștri. În al doilea rând, ne-am propus pentru anul următor să extindem zona de difuzare. De aceea am solicitat extinderea către național și internațional, pentru că dorim să ne asumăm eforturile de a aduce semnalul către toată diaspora românească. În plus, vrem să dăm curs invitației competitorilor noștri, care ne-au felicitat pentru rezultatele pe care le-am înregistrat în România și pentru faptul că le facem competiție cu succes. Ne-au spus că genul nostru de programe ar fi binevenit și în Polonia și în Ungaria, deoarece acest concept pe care l-am dezvoltat și pe care l-am lansat în anul 2022 în România chiar are succes și ar avea public în acele teritorii. Avem mii de videoclipuri care au fost utilizate în școli și grădinițe din întreaga lume. Mai ales în momentul când a venit pandemia, iar profesorii și educatorii erau la distanță de copii, se utilizau animațiile noastre în procesul de predare. Ideile animațiilor pleacă de la Iași, iar pentru realizarea animațiilor colaborăm cu studiouri din România, din Republica Moldova. Am lucrat ocazional și cu India. Am colaborat foarte mult și colaborăm în continuare cu firme din Spania. În acest moment, suntem în discuții și cu o firmă din Brazilia și cu una din Turcia. Baza de producție încercăm să o păstrăm în România și Republica Moldova. Dar ne dorim să producem din ce în ce mai mult și din păcate nu găsim multe companii în România care să aibă capacitatea de producție de care avem noi nevoie. Și atunci trebuie să mergem în străinătate. Avem cereri clare de preluare în Bulgaria, Turcia, Germania și Polonia. În Polonia și Germania, conținutul nostru este difuzat deja la televiziuni licențiate în acest moment în acele țări. Avem, în strategia dezvoltatoare pentru anii viitori, și limba maghiară. În Republica Moldova, TRALALA acoperă deja 90% din distribuitori. Acolo am ajuns mult mai rapid decât în România, deoarece, din primele două trei luni, ne-au preluat aproape toți distribuitorii. Și în România e chiar foarte bine. Televiziunea Tralala a fost bine văzută, iar distribuitorii din România ne-au primit foarte bine în grilele lor. Suntem foarte mulțumiți de acoperirea TRALALA", au explicat reprezentații societății comerciale privitor la televiziunea TRALALA.

"Am început acum 10 ani cu canalul de YouTube TRALALA. Din 2014 am lansat LOOLOO KIDS, care este un proiect internațional în limba engleză. În acest moment, LOOLOO KIDS, prin numărul de canale de pe YouTube, a ajuns la 80 de milioane de abonați din întreaga lume. Audiență reală, de vizitatori unici care se uită lunar la cel puțin un produs realizat de compania noastră, este de 500 milioane. Proiectul îl avem în acest moment dublat în 18 limbi străine. În ultimii ani am licențiat conținutul nostru către diverse televiziuni din întreaga lume, din Polonia, Argentina, Filipine, India și așa mai departe. Ne-am gândit că, dacă tot au cerere și succes animațiile noastre, să lansăm programul LOOLOO KIDS, gândit special pentru a ajuta copiii să învețe limba engleză. Fiind un program în limba engleză, înainte de a face acest demers, am discutat cu foarte mulți operatori de cablu tv, nu neapărat din România, ci și la nivel internațional regional, și am înțeles că există o cerere. Dovadă sunt statisticile noastre care arată că pe canalul în limba engleză avem vizualizări și audiență foarte bună în România. Nu de puține ori, inclusiv de la părinți, am primit solicitări de a oferi mai mult conținut în limba engleză. În acest moment, pe postul TRALALA avem o emisiune, Ora de engleză. Dar este doar o oră. De aceea, am primit solicitări pentru extinderea acestui program. Până la urmă ne-am gândit că ar fi cel mai bine să lansăm un post LOOLOO KIDS dedicat conținutului în limba engleză. În același timp, targetul de vârstă vizat este un pic mai mare. Dacă TRALALA are rezultate foarte bune pentru grupa 1-4 ani, la LOOLOO KIDS vizăm grupa 3-7 ani, chiar și de 8 ani", au explicat reprezentații societății comerciale privitor la televiziunea LOOLOO KIDS.

Solicitările au fost aprobate in unanimitate de către membrii CNA prezenți la ședință.


Niciun comentariu despre subiectul „LOOLOO KIDS, o nouă televiziune românească, a obținut licență de emisie”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile