vineri, 4 noiembrie 2022

ROventura. Pe plaiuri de baladă în Țara Vrancei, la Kanal D

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii “ROventura”, ne invită sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, într-o călătorie pe care n-o vom uita prea curând, o incursiune emoționantă prin istorie și timp, în care vom putea vizita monumentele memoriei naționale de la Mărășți, Mărășeșți și Soveja. Totodată, alături de roventurieni, pășim pe urmele baladei Miorița, ajungem pe un tărâm de basm și cunoaștem oameni de poveste, care fac cinste acestor locuri, însemnate cu litere de-o șchioapă, în istoria nemului.

"Ajungem în Vrancea, așa că orice incursiune în “țara viei și-a vinului”, cum e supranumită cea mai bogată regiune viticolă românească, începe de la butucul de viță de vie. În stațiunea de Cercetare de sub Măgura Odobeștilor regăsim unele dintre cele mai vechi și mai vestite soiuri de viță de vie de pe la noi. Panciu, Cotești, Odobeșți... În orice direcție ai apuca în Vrancea, ai toate premisele unei călătorii oenologice desăvârșite, iar călătoriile croite în jurul vinului sunt cu adevărat fascinante, dar aflăm și o sumedenie de lucruri interesante. De la lecția de tradiție primită în inima podgoriilor vrâncene, ajungem la cea de istorie a neamului, scrisă cu jertfă și eroism, aici, în prima linie a frontului din Primul Război Mondial. “Pe-aici nu se trece!” a fost deviza românilor care au apărat chiar cu sacrificiul suprem această ultimă redută, în luptele din vara lui 1917. Aici, la Mărășeșți, putem admira unul dintre cele mai importante monumente de acest fel de pe întregul continent", precizează televiziunea Kanal D într-un comunicat remis către HD Satelit România.

Cu siguranță Țara Vrancei reprezintă o destinație de excelentă europeană, care și-a păstrat patrimoniul în aceste oaze de tradiție și originalitate. La Spulber, buciumul are căutare de la mic, la mare. Buciumul și tulnicul răsună, parcă, dintotdeauna și au ținut împreună românii, de dincolo și de dincoace de Carpați. Călătoria roventurienilor se continuă, apoi, în Focșani, acolo unde vom simți aerul unui oraș universitar. De la natură pitorească, până la izvoare sulfuroase și aer ozonat, Vrancea are un potențial generos, ce merită exploatat. Vrancea, un ținut al traseelor turistice tematice ne demonstreză că, pe oricare dintre ele am merge, tot găsim ceva care să ne bucure inima.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de poveste „ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Niciun comentariu despre subiectul „ROventura. Pe plaiuri de baladă în Țara Vrancei, la Kanal D”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile