marți, 1 noiembrie 2022

Vânătorii moderni de comori caută pietre prețioase, din 3 noiembrie la Viasat Explore

Căutând pătimaș nestemate incredibile, un grup de mineri ajunge să-și testeze rezistența la limită. Într-un decor natural superb, oamenii se confruntă cu furia dezlănțuită a naturii, pericole variate, utilaje masive și aventuri riscante. Documentarul urmărește încercările prin care trec cinci echipe de mineri într-unul dintre cele mai bogate zăcăminte de safire din lume, Fiecare are o abordare diferită: unii sapă tuneluri la mare adâncime, în subteran; alții exploatează mine deschise, în care se cască puțuri adânci. Dar pentru toți, fiecare zi aduce o nouă bătălie și fiecare piatră prețioasă e o victorie câștigată cu mare strădanie, anunță Viasat Explore printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Vânătorii de nestemate de la antipozi - Imagine remisă e Viasat Explore printr-un comunicat pentru publicare pe HD Satelit România


Adânc în inima teritoriului australian, în noua serie de la Viasat Explore, vânătorii moderni de comori caută pietre prețioase. Cu premiera pe 3 noiembrie la ora 21:00, acest nou documentar Vânătorii de nestemate de la antipozi se îndreaptă către terenurile de exploatare ale câmpurilor de pietre prețioase din centrul Queensland - peste 900 de kilometri pătrați de teren accidentat - care găzduiește unul dintre cele mai mari zăcăminte de safire din lume. Un grup dedicat și divers lucrează acest pământ neiertător, în temperaturi ridicate, luptându-se cu seceta, furtunile și inundațiile. În mica localitate Rubyvale, cinci echipe de mineri riscă totul pentru a se îmbogăți.

Fiecare dintre ei are o abordare unică. Unii taie tuneluri adânc în subteran, alții lucrează în mine deschise care creează gropi adânci. Pentru cei mai mulți, mașinăriile și tehnologia reușesc încă să ofere frumoase „Parti Stones”. Acestea, cunoscute drept safire policrome, sunt safire unice și dezirabile, cu o multitudine de culori. Cea mai comună combinație bicoloră este galben și verde. Pietrele mai rare care prezintă nuanțe de albastru, violet sau lavandă, ori combinații tricolore, sunt deosebit de apreciate.

„Fiecare are propria părere despre ce înseamnă să-și trăiască visul. Pentru vânătorii de nestemate din Rubyvale, visul este să trăiești o viață de libertate și aventură și să o finanțezi cu safire frumoase.” (Ian Withnall, regizor).

Provocări și personaje


Soții Mifsud sunt recent intrați în afacerea cu safire. Anthony a plecat de la o carieră în minerit de cărbune pentru a căuta ceva mai colorat. El este susținut de exuberanta lui soție, Jodie, iar copiii lor mai mari îi ajută uneori, în speranța că-și vor crește moștenirea. Însă doar entuziasmul nu este suficient pentru a găsi aceste pietre prețioase. Defecțiunile mașinilor, certurile în familie și lipsa pietrelor i-ar putea trimite acasă înainte de a face avere.

Max și Glen, prieteni foarte buni, au cunoștințele și experiența, dar mama-natură îi trimite în continuare acasă cu mâinile goale. Ei au nevoie de apă pentru a-și procesa săpăturile, însă în urmă cu doi ani, o furtună le-a rupt barajul, iar acum seceta i-a lăsat pe uscat. În timp ce terenul lor de exploatare de safire stă inactiv, acești australieni din zona împădurită nu au de ales decât să iasă de pe drumul bătătorit, doar pentru a pune mâncare pe masă.

Todd, Brianna și bebelușul lor Joseph aduc o exuberanță tinerească în câmpurile de pietre prețioase. Tânăra familie este hotărâtă să-și construiască un viitor în aceste condiții grele. „Copiii”, cum li se spune, sunt oameni pricepuți în vânzări, care valorifică puterea internetului pentru a obține un dolar extra pentru safirele lor. Este o muncă grea, dar își sapă împreună drumul, cu micul Joseph urmărind totul din tarcul lui.

Veteranii Ray și Paul cunosc câteva trucuri ale meseriei atunci când vine vorba de găsirea pietrelor prețioase. Amândoi sunt practicanți ai divinizării - abilitatea veche de secole de a folosi bețișoare de metal pentru a-i ghida către pietre prețioase. Dar chiar și cu expertiza lor și intervenția divină, acești prieteni vechi nu pot rămâne întotdeauna departe de necazuri, deoarece descoperă că pericolul pândește acolo unde se așteaptă cel mai puțin.

Familia Richardson se folosește de mașini mari. Rowan și vărul său Roorat conduc niște camioane supradimensionate, concepute pentru a extrage cantitatea în detrimentul calității. Au crescut pe câmpurile de pietre prețioase și au preluat afacerea familiei. Acum sunt presați să livreze saci de pietre în fiecare săptămână pentru a-și plăti investiția și pentru a menține mina operațională. Dar, ca toți ceilalți de aici, și ei sunt mereu în căutarea evazivelor safire parti - pietre prețioase multicolore care pot aduce bani buni.

O competiție acerbă pentru aceste nestemate incredibile, care duce echipele de mineri la limita rezistenței. Urmăriți Vânătorii de nestemate de la antipozi, din 3 noiembrie, la orele 21:00.

Sezonul: 1

Nr. de episoade: 6 x 60 min

Genul filmului: Documentar/ reality/ afaceri/ expediții

Titlul original: Gem Hunters Down Under

Anul: 2022


Niciun comentariu despre subiectul „Vânătorii moderni de comori caută pietre prețioase, din 3 noiembrie la Viasat Explore”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile