marți, 13 decembrie 2022

Canal 33 renunță la versiunea SD și devine televiziune de știri și informații

S.C. CANAL 33 NETWORK SRL București a solicitat modificarea formatului de difuzare, a denumirii, a formatului de principiu și a structurii serviciului de programe Canal 33/Canal 33 HD, precum și autorizarea altor spații redacționale și de producție. Solicitările au fost aprobate în unanimitate de membrii CNA participanți la ședința din 13 decembrie 2022.


Privind la tv - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România


Astfel, formatul de difuzare este schimbat din SD/ HD în HD (renunță la rezoluția SD din licența audiovizuală). Denumirea este schimbată din Canal 33/ Canal 33 HD în Canal 33 HD. De asemenea, este modificat formatul de principiu al serviciului de programe, din tematic business în tematic știri și informații.

Se schimbă și structura tipurilor de programe, Astfel, programele de informare vor fi în procent de 70,83% (anterior 48%), programele educative vor fi in procent de 24,40% (anterior 10%), iar programele culturale in procent de 1,19% ( anterior 2%).

A fost solicitată si autorizarea unui alt spațiu redacțional si de producție, care va deveni principal (în aceeași locație, este de fapt o extindere de studiouri).

Răducanu Alexandru, fondatorul Canal 33, a precizat: "Canal 33 a început ca un proiect micuț si a crescut an de an, cu răbdare, cu echilibru, fără să forțăm nimic. Am trecut de la un program de 6 ore la unul de 24 ore, de la program local la național. Anul acesta este o evoluție fireasca datorată contextului de piață si evoluției evenimentelor naționale si internaționale. Am introdus și foarte multe emisiuni de analiză politică internă și internațională. Sper sa nu fiu lipsit de modestie când spun că avem unele dintre cele mai bune emisiuni de politică externă din audiovizualul românesc. Ne dorim să facem un pas mai departe. Anul acesta, și capacitățile tehnice ne permit acest lucru, pentru că avem aceste studiouri noi, ca să ne transformăm și formal într-o stație autentic informativă si de știri. Ne dorim ca televiziunea să fie recepționată la calitatea la care emite, de aceea solicităm să rămânem doar HD. Credem că postul nostru a fost echilibrat și, prin această transformare, va aduce un plus de valoare în audiovizualul românesc".


2 comentarii despre subiectul „Canal 33 renunță la versiunea SD și devine televiziune de știri și informații”:
Anonim

Structura programelor îl face un concurent important pentru televiziunile de nișă.

Anonim

in reteaua vodafone pe ce pozitie se afla in format hd

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile