vineri, 9 decembrie 2022

Europol a închis 12.526 website-uri

Autoritățile din 27 de țări (inclusiv din România și Republica Moldova) au participat la cea de-a 13-a ediție a Operation In Our Sites, o operațiune coordonată de Europol pentru eliminarea website-urilor implicate în pirateria online sau care ofereau la vânzare produse falsificate. Operațiunea recurentă, care este susținută de Eurojust și INTERPOL, vizează, investighează și confiscă site-uri web care găzduiesc o varietate de conținut ilicit.

Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

"Principalele probleme continuă să fie încălcarea proprietății intelectuale asupra mărcilor comerciale, precum și a conținutului protejat prin drepturi de autor disponibil pe televiziunea cu protocol de internet și serviciile de streaming de filme, platformele de partajare peer-to-peer și de găzduire", precizează Europol.

Autoritățile a eliminat 12 526 de site-uri web, au deconectat 32 de servere folosite pentru a distribui și găzdui conținut ilegal de la 2294 de canale de televiziune și au închis 15 magazine online. Anchetatorii au confiscat 127 365 de produse falsificate precum haine, ceasuri, pantofi, accesorii, parfumuri, electronice și huse pentru telefoane în valoare de peste 3,8 milioane euro.

"Pe parcursul operațiunii au fost emise 10 mandate de percheziție și 14 persoane au fost reținute sau acuzate oficial de infracțiuni de proprietate intelectuală. Într-o acțiune specifică, poliția spaniolă a arestat patru persoane și o persoană a fost acuzată oficial. Potrivit rezultatelor investigației preliminare, principalul suspect din această anchetă câștiga până la 150 000 de euro pe lună și trăia un stil de viață luxos într-o casă de lux, conducea mașini scumpe și pleca în vacanțe extravagante în toată lumea. Rețeaua ilegală s-a dedicat marketingului și distribuției pe scară largă a conținutului audiovizual piratat pe internet. În cadrul operațiunii, poliția spaniolă a deconectat 32 de servere care găzduiau conținutul ilicit și a confiscat bani în numerar, documente și două vehicule de lux", exemplifică Europol. 

Cu sediul central la Haga, Țările de Jos, Europol sprijină cele 27 de state membre ale UE în lupta acestora împotriva infracționalității, inclusiv cibernetice. 


3 comentarii despre subiectul „Europol a închis 12.526 website-uri”:
Anonim

Este doar vârful aisbergului. Sunt domenii în lumea asta care niciodată nu or sa fie eradicate.

AlinBoss

12.526 website-uri erau doar vârful aisbergului ? :)) vezi ca e vorba de 12 MII de siteuri, nu de 12 siteuri.

Anonim

Altu era contextul. Nu mai contează. Oricum, chiar și asa, ce vezi pe internet este vârful aisbergului, site-urile alea sunt câțiva bulgări din vârful aisbergului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile