luni, 23 ianuarie 2023

Din 1 februarie 2023, Windows 10 Home și Pro nu vor mai fi oferite de Microsoft spre vânzare și descărcare digitală. Actualizările de securitate, doar până în 2025.

Ca parte a unui decizii de a înceta in viitor suportul pentru Windows 10 Home și Pro, Microsoft anunță pe pagina de achiziție oficială a Windows 10 Home și Pro că data de 31 ianuarie 2023 va fi ultima zi în care aceste versiuni ale sistemului de operare sunt oferite spre vânzare și descărcare pe pagina oficială. Microsoft va furniza în continuare asistență pentru Windows 10, inclusiv actualizări, dar numai până pe 14 octombrie 2025.

Fotografie decorativă realizată de HD Satelit România

Așadar, potențialii clienți mai au doar până la 31 ianuarie 2023 posibilitatea să cumpere Windows 10 Home și Windows 10 Pro de pe website-ul oficial, ulterior putând cumpăra doar Windows 11 de pe acel website. Cu toate acestea, Windows 10 va putea fi în continuare cumpărat de la alți furnizori și OEM, până când Microsoft va decide altfel.

Windows 10 a fost lansat în anul 2015 și, prin urmare, Microsoft va renunța la acest sistem de operare 10 ani mai târziu, din 2025, când încetează si suportul actualizărilor de securitate. Compania a anunțat această decizie încă din iunie 2021, chiar înainte de lansarea Windows 11. Sistemul de operare Windows 10 a primit recenzii în general bune și a avut succes chiar la lansare.

Între timp, Windows 11 s-a lansat cu aprecieri pozitive, dar si restricții de upgrade. Cerințele minime de sistem au fost relaxate la scurt timp după lansare, dar migrarea de la Windows 10 este încă lentă, posibil si din cauza ca multe sisteme PC vechi nu corespund nici chiar după relaxare cerințelor de sistem. De asemenea, Windows 10 este un sistem deja matur, cu care foarte mulți utilizatori s-au familiarizat.


17 comentarii despre subiectul „Din 1 februarie 2023, Windows 10 Home și Pro nu vor mai fi oferite de Microsoft spre vânzare și descărcare digitală. Actualizările de securitate, doar până în 2025.”:
Anonim

Mie nu îmi permite sa instalez Windows 11 pe PC-ul meu, deși e unul foarte bun, e un I5 cu SSD pe care l-am cumparat acum 7 ani de nou si funcționează foarte bine.

Cristi

Bine măcar ca Windows 10 Enterprise avea termenul de încetare a actualizărilor din ianuarie 2027, iar Windows 10 IoT Enterprise pana in ianuarie 2032. Sper sa ramana asa acest date pentru Enterprise.

Anonim

Trecem si la Windows 11, eu l-am testat si merge foarte bine. E tot cam ca Windows 10 de bun, poate chiar mai bun, interfața e un pic modificata.

Anonim

Primul anonim, 7 ani deja e mult, nu mai e un sistem actual. E bun probabil pentru filme, editare text, editare video mai lenta, joculețe noi si jocuri AAA mai vechi. Eu imi schimb PC-ul o data la 5 ani, iar pe cel vechi il vand second-hand. Cam 6000-7000 lei investesc o data la 5 ani intr-un sistem nou, economisesc lunar cam 100-120 lei special pentru computerul viitor.

Anonim

şi cu şaptele am mai mers mai bine de 3 ani după ce windwos n-a mai acordat asistenţă deci nu mă grăbesc spre migrare către windows 11.

Anonim

Problema cu WIndows 11 este de restricționare. CIne nu trece testul (iar acesta este trecut de obicei de calculatoarele aflate tehnologic la nivelul ultimilor 3 ani), nu îl poate folosi, Deci Windows 10 va rămâne o soluție pentru mulți ani pentru o bună parte dintre noi.

Anonim

Eu nu voi mai folosi Windows 10 fără actualizări, voi instala Windows 11.

Anonim

Pentru anonim care schimba PC-ul la 5 ani, unde iti vinzi vechiul PC? Pe OLX preturile sunt foarte scazute si desktop-urile nu au deloc cautare.

Anonim

Am vândut conputerele vechi la cunoscuți sau vecini pe preturi foarte mici, ca sa nu le arunc pe nimic la gunoi, le-am dat cu 50-100 euro computerul, bune pentru copii pentru școală și chiar și pentru multe jocuri. Oricum, cum e cazul ultimului vândut, un sistem i7, generația de atunci, cu SSD, cu placa video chiar și acum destul de performanta, cu 8 sau 16 GB RAM, cumpărat în urmă cu 5 ani, îți garantez că merita mult mai mult de 100 euro, plus că, daca eu trec la versiune superioara de Windows, le dau și licență oficială bonus gratis de Windowsul versiunea anterioară. Pe OLX probabil aș fi vândut computerul cu preț cel puțin dublu, dar nu mă complic cu colete și cumpărători necunoscuți. Cum am spus, computerele noi le cumpăr din economiile lunare, nu din banii obținuți de calculatorul vechi, aceia sunt de obicei parte din prețul plătit de mine pentru noul sistem de operare. Pentru mine, calculatorul e o pasiune. Cum alții baga bani in mașină, alții în sisteme audio-video, alții în telefoane Smart scumpe, alții în vicii, așa cumpăr și eu calculator tare o data la 5 ani. Asta e viciul meu.

Anonim

Calculator tare la 7000 lei ? Hai sa fim seriosi! La preturile de azi poate iti ajunge pentru un pc nou dar cu piese care erau "tari" acuma 3 poate chiar 4 generatii in urma .. un 1080ti ii si acuma 360euro unde mai pui restu pieselor inclusiv un monitor bun ..

Anonim

Nu cumpar computere gata ansamblate, că e adaousul comercial mare. îmi fac eu configurația cum vreau și le asamblez eu. Monitorul nu îl schimb și nu cumpar altul, am deja unul 4k. Îți garantez că PCul îmi rulează orice joc perfect. A costat 6870 lei. Da, poți să îți faci și la 20000 lei configurația. Dar nu mi-e necesar ultra extra exagerat de performant, îmi ajunge unul tare. Și îți garantez că e tare.

Andy

Salut, cine ma ajuta si pe mine cu un sfat? Vreau sa fac un PC care sa coste cam 8000 lei, am banii, si m-am orientat către componentele următoare, dar nu sunt sigur ca sunt compatibile 100% si nici la ce performanta sa mă aștept in jocuri si editare video 4K si Office. Nu vreau software, am. Nu imi trebuie nici monitor, detin deja doua monitoare Ultra HD de la Asus. Componentele pe care le-am ales sunt cred de generație destul de noua. Mulțumesc pentru pareri si sfaturi.

Solid State Drive (SSD) Kingston NV1 1TB, NVMe, M.2. 439 Lei
Carcasa Thermaltake Versa N26, MiddleTower, fara sursa, Negru 484 Lei
Sursa Gigabyte GP-P750GM, 80 PLUS® Gold, 750W, PFC Activ 476 Lei
Memorie Kingston FURY Beast, 32GB DDR4, 3600MHz CL18, Dual Channel Kit 575 Lei
Procesor Intel® Core™ i5-13600K Raptor Lake, 3.5GHz, 5.1 GHz turbo, 24MB, Socket 1700 1858 Lei
Placa de baza ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4, Socket 1700 1395 Lei
Placa video Gigabyte GeForce® RTX™ 3060 GAMING OC 2.0 LHR, 12GB GDDR6, 192-bit 2683 Lei

Total 7910 lei

Anonim

Andy, e super calculatorul, dar nu am avut timp sa verific daca sunt compatibile componentele. Oricum, merită banii, mai ales daca îl folosești pentru proiecte, editare video, producție profesională, creație și altele similare, care, din experiența mea, sunt extrem de dificil de realizat de pe un telefon sau tableta și uneori chiar laptop, comparativ cu un astfel de sistem desktop. Pentru jocuri există și consolele de jocuri, un PS5 e mult mai ieftin, cu grafică bună, sau telefoane scumpe, daca te mulțumești cu grafică low quality și ecrane mici, așa cum fac cei care nu au un desktop performant de gaming sau o consolă modernă de jocuri. Dar pentru productivitate și creație, un desktop nu va putea fi înlocuit în următorii multi, multi ani. Vorbesc din perspectiva unei persoane care muncește pe computer 8-10 ore pe zi. Că să fac aceeași producție pe care o fac în 8 ore pe desktop, pe un telefon sau tableta as avea nevoie de zeci de ore de muncă. Sau nu as putea deloc realiza pe tableta sau mobil unele proiecte. Și am tableta și telefon care au costat împreună cât va costa sistemul tău. Cine nu e de acord, să încerce și se va convinge. Și nici puterea de procesare nu te ajuta pe mobil. Revenind la întrebarea ta, te sfătuiesc să ceri părerea magazinului privind compatibilitatea componentelor.

Andy

Păi da, pentru muncă îmi trebuie in primul rând, pentru editare video, proiecte construcții, cadastru și randări 3D. Jocurile vor fi pe planul al doilea. In niciun caz nu as putea lucra pe tablete sau telefoane.Totuși, poate îmi verifica și mie cineva componentele, as avea nevoie de o părere avizată daca sunt compatibile între ele. Nu as vrea sa le comand și apoi să fiu nevoit să returnez unele dintre ele, după ce le montez. Multumesc.

Anonim

Andy, cu siguranța acest sistem PC iți va rula Windows 11.

Anonim

Am eu un calculator vechi de 10 ani, cu win7 si merge perfect pentru a edita filme 4K. nici nu ma gandesc la 11, 10-le il folosesc la servici, nu imi place.

Andy

Poti sa editezi filme 4K si cu Pentium 4, daca ai rabdare, important e cat dureaza... Eu nu am zile la dispozitie sa export filmari de la 2 camere, totalizand 4-8 ore, de la evenimente.
Dar daca lucrezi in domeniu audio-video, fa un test si spune-mi pe calculatorul tau vechi de 10 ani in cat timp exporta un video 4K HEVC cu o durata de 2 ore in 4K MP4? Doar conversie, fara sa mai editezi. Ca daca il si editezi, iti garantez ca de abia va rula 4K HEVC in fereastra sursa video din Adobe Premiere si va fi un chin sa editezi. Testat de mine pe PC i5 vechi de 7 ani.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile