luni, 27 februarie 2023

Televiziunea Boomerang se închide în România. Va fi înlocuită cu Cartoonito, din 18 martie 2023

Conform unui promoțional video al Boomerang, această televiziune "devine Cartoonito" începând cu data de 18 martie 2023. Modificarea va fi operată nu doar în România, ci și în alte teritorii din Europa Centrală și de Est (de exemplu în Ungaria). Nu va mai exista Boomerang România, dar va emite în continuare în alte teritorii, cu excepta celor din regiunea geografică menționată.

Copil privind la televizor - ilustrație grafică realizată de HD Satelit România

"Hei, prieteni, fiți atenți: Boomerang devine Cartoonito! Vor veni toți prietenii voștri buni și se vor alătura și mulți alții! Toată lumea e invitată la petrecere. Deci pregătiți-va pentru momentul în care Boomerang devine Cartoonito, pe 18 martie!", anunță voice-over-ul promoționalului video, care prezintă un montaj cu diverse personaje de desene animate, printre care Grizzy şi lemingii, Looney Tunes, Tom și Jerry sau Mr. Bean.

Într-un alt promoțional video de pe Boomerang este anunțată o premieră pe Cartoonito: "Boomerang devine Cartoonito! Eroi, porniți acum motoarele! Ei sunt Batwheels, eroi turbo-alimentati cu umor. Descoperiți originile celor mai noi super-eroi din Gotham: Batwheels - Geneza, în curând la Cartoonito!"

Pe 7 noiembrie 2009, televiziunea Boomerang a fost lansată în România și a devenit disponibilă prin intermediul mai multor operatori de televiziune cu plată. Inițial, desenele erau difuzate doar în limba engleză. Dar începând cu 15 iunie 2010, Boomerang a început să transmită unele seriale și în limba română. Mai târziu, din 12 octombrie 2011, toate serialele de pe Boomerang au fost dublate în limba română și a fost introdusă publicitate în limba noastră, iar o parte importantă din programe au fost scoase din grilă.

Cartoonito este o denumire utilizată de Warner Bros Discovery pentru mai multe canale tv și blocuri de programe care se adresează copiilor de vârstă preșcolară. Numele este alcătuit din "cartoon" (desen animat), combinat cu sufixul spaniol "ito" (care înseamnă "mic").

Începând cu data de 1 septembrie 2022, Cartoonito s-a relansat în România sub forma unui bloc de programe difuzat la televiziunea Boomerang, oferind desene animate pentru preșcolarii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani. Disponibile zilnic, în intervalul orar 09:00-15:00, programele cuprind atât producții cu personaje consacrate, cât și noi programe de animație.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea Boomerang se închide în România. Va fi înlocuită cu Cartoonito, din 18 martie 2023”:
Anya Forger

Când va lansa Tooncast în România, Vor fi desene clasice

Anonim

Anya , nu va fi lansat Tooncast in România, ci Cartoonito.

Escalasion

E cam trist sa se inchida un post de televiziune lansat dupa 23 de ani iar acum ii vine sfarsitul de inchidere in toate tarile si inlocuit de un post pt copii prescolari pe numele Cartoonito. Cum erau Cartoon Network si Boomerang acum 11-12 ani cu desene grozave si clasice la care iti era cel mai mare drag sa le urmaresti zi de zi la tv... Totusi daca vor asa de mult sa lanseze acest Cartoonito ca si canal independent nu puteau sa il faca ca un canal separat decat sa inchida Boomerang de peste tot?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile