marți, 7 februarie 2023

Ziua Siguranței pe Internet: Noile soluții de la Google pentru o mai bună protecție online

Siguranța online a utilizatorilor individuali și a familiilor este în centrul activităților Google. Pentru a marca Ziua siguranței pe internet, Google anunță cele mai noi opțiuni și instrumente pe care utilizatorii le vor putea personaliza pentru a-și proteja informațiile personale.


Adresă web: imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Opțiuni suplimentare de protecție în Chrome, Google pentru iOS și Google Drive


Autentificare biometrică în Managerul de parole: Google recomandă utilizatorilor folosirea Manager de parole, ca fiind una dintre cele mai simple și mai sigure modalități pentru a-ți proteja informațiile personale. Noutatea pe care o aduce Google este opțiunea de autentificare biometrică, prin care utilizatorii pot acum să vizualizeze, copieze sau să-și editeze parolele salvate cu Managerul de parole Google în Chrome și Android.

Funcții noi de protecție în aplicația Google pentru iOS: utilizatorii puteau deja să-și protejeze confidențialitatea în aplicația Google pentru iOS prin opțiuni precum funcția de navigare Incognito, sau ștergerea istoricului căutărilor din ultimele 15 minute. În curând, utilizatorii vor putea configura și Face ID, pentru a-i împiedica pe utilizatorii străini să deschidă aplicația Google pe dispozitivul lor și să aibă acces la datele lor personale.

Protecția împotriva spamului în Google Drive: Google va lansa în săptămânile care urmează, în versiune beta, o nouă vizualizare în Drive pentru conținutul spam, ce va fi similară cu dosarul de spam din Gmail.

Noile funcții și instrumente de protecție online pentru familii


Serviciul de control parental de la Google, Family Link, permite părinților să monitorizeze și să protejeze activitatea online a copiilor lor, prin funcții precum limitarea timpului online sau restricționarea unui anumit tip de conținut. Noutățile în materie de protecție online pentru familii sunt:

Funcția „Căutare sigură” extinsă: Opțiunea Căutare sigură în Google este deja activată în mod prestabilit pentru utilizatorii sub 18 ani. În lunile care urmează va fi activă o nouă setare prestabilită pentru persoanele care nu au activat filtrul Căutare sigură, care va estompa imaginile explicite dacă acestea apar în rezultatele căutării Google. Această setare prestabilită poate fi ajustată din setări în orice moment.

Un nou playlist YouTube ce ajută părinții să-și învețe copiii despre siguranța pe internet: Google prezintă playlist-ul YouTube Kids “Construiește un internet mai sigur”, care include conținut despre folosirea în siguranță și responsabilă a tehnologiei și ajută părinții să explice mai ușor copiilor siguranța pe internet și timpul petrecut pe ecran.

Securitatea Google în cifre


Google blochează peste 100 de milioane de încercări de phishing în fiecare zi. Doar în 2021, Google a eliminat peste 3,4 miliarde de reclame online și a suspendat peste 5,6 milioane de conturi de publicitari. Utilizatorii Google pot raporta cu ușurință reclamele care par înșelătoare sau dacă acestea încalcă una dintre politicile Google. Direct din Centrul meu de anunțuri Google, ei pot afla mai multe informații despre compania de publicitate, inclusiv dacă acesta este sau nu o companie verificată.

Google verifică zilnic securitatea a peste 1 miliard de parole. Două miliarde de utilizatori activi ai Chrome sunt protejați cu tehnologia avansată a Google, iar 5 miliarde de dispozitive sunt protejate în fiecare zi împotriva site-urilor nesigure prin Navigarea Sigură a Google. Versiunea îmbunătățită a opțiunii Navigare Sigură, ce a fost lansată anul trecut, a redus cu 35% cazurile de phishing pentru utilizatorii Chrome.

Google scanează 100 de miliarde de aplicații zilnic pentru a identifica atacurile malware și blochează zilnic 15 miliarde de mesaje spam. Gmail blochează 99,9% din mesajele spam, tentativele de phishing și programele malware înainte ca acestea să ajungă în căsuța de e-mail.

Mai multe detalii despre eforturile Google pentru protecția utilizatorilor pot fi citite in limba română, dând click aici.


Niciun comentariu despre subiectul „Ziua Siguranței pe Internet: Noile soluții de la Google pentru o mai bună protecție online”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile