luni, 13 martie 2023

Focus Sat va difuza serialul "Django", realizat în România și co-produs de Canal+

Noul serial western "Django" a avut premiera cu succes în Franța, fiind difuzat de Canal+. În luna aprilie, acesta va fi lansat și în alte țări europene, inclusiv în România prin intermediul Focus Sat. Producția, realizată în totalitate în România, este un western original cu o distribuție diversă, care include actori precum Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Lisa Vicari și Nicholas Pinnock și promite să ofere o experiență TV de neuitat, anunță Focus Sat printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Serialul "Django" - imagine remisă de Focus Sat în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România

Serialul "Django" este o co-producție între Sky Atlantic și Canal+ și este inspirat de filmul italian omonim regizat de Sergio Corbucci în 1966. Acesta este un western spaghetti care l-a lansat pe actorul italian Franco Nero și a inspirat crearea filmului "Django dezlănțuit" de către Quentin Tarantino în 2012. După premiera din Franța prin intermediul Canal+, cele 10 episoade vor fi lansate și în alte țări europene, printre care România, Ungaria, Belgia și Țările de Jos.

Începând cu data de 24 aprilie, serialul "Django" va fi disponibil publicului român prin intermediul aplicației și televiziunii Focus Sat, difuzând câte două noi episoade în zilele de luni și joi de la ora 21:30. Chiar și cei care nu sunt clienți Focus Sat încă pot vedea acest serial, testând gratuit aplicația timp de 7 zile.

Povestea serialului "Django" are loc în Vestul Sălbatic în perioada anilor 1860-1870 și se centrează în jurul personajului principal, Django, un pistolar misterios și tăcut. Acesta ajunge în New Babylon, un oraș al proscrisilor, unde toate rasele și credințele sunt acceptate. Bântuit de moartea familiei sale în urmă cu opt ani, în timpul Războiului Civil, Django află că fiica sa, Sarah, a supraviețuit masacrului și că încă mai trăiește. John Ellis, fondatorul orașului, un bărbat de culoare, a salvat-o și a crescut-o alături de cei trei fii ai săi. Cu toate acestea, Sarah îl roagă pe tatăl ei să plece, temându-se că prezența lui ar putea pune în pericol noua lor familie și orașul. Cu toate acestea, Django nu este dispus să își piardă fiica din nou.

Serialul "Django" beneficiază de aportul regizorilor Francesca Comencini ("Gomora"), David Evans ("Downtown Abbey") și Enrico Maria Artale ("Romulus"). Aceștia au conceput serialul ca fiind un western psihologic, feminist și contemporan. În viziunea Francescăi Comencini, rolurile sunt inversate într-o societate în care diversitatea este percepută ca o oportunitate pentru unii și ca o amenințare pentru alții. Personajul principal masculin luptă cu propriile sale emoții, în timp ce antagonistul feminin se dovedește a fi cel mai aprig apărător al ordinii patriarhale. Noua abordare a Vestului Sălbatic este prezentată într-un context contemporan, captivant vizual și cu un ritm alert, cu împușcături, spânzurări și peisaje sălbatice deosebite.

Întreaga serie de 10 episoade a fost filmată în România, pe parcursul perioadei mai-noiembrie 2021, în diverse regiuni ale țării, precum: zona Brașovului (în craterul vulcanului stins din satul Racoș), Râșnov, Zărnești, în studiourile Castel Film, Frame Studios și Buftea Studios, în Dobrogea (Munții Măcin, Cheile Dobrogei, malul Mării Negre), la Vulcanii noroioși și în împrejurimile Bucureștiului, la Potigrafu și Călugăreni. Filmările au avut o durată de 27 de săptămâni (153 de zile și nopți) și au inclus construirea a 20 de platouri în locuri complet naturale, inclusiv 54 de case. Locația craterului vulcanului Racoș a fost transformată complet în orășelul western New Babylon. Pentru construcția celor 54 de clădiri de lemn de tip western, echipa a folosit lemn vechi cumpărat de la localnici, păstrând patina timpului și urmând principii de sustenabilitate, precum și metode arhaice vechi de 150 de ani. Scenografii au lucrat timp de aproape trei luni la construcția complexă și au reconstituit cu acuratețe stilul clădirilor din Vestul Sălbatic american.

"Django" este o producție grandioasă, implicând 7.000 de figuranți și o echipă internațională de peste 600 de tehnicieni, actori și membri ai echipei de producție din Europa și America de Nord (România, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Ucraina, Croația, SUA și Canada), reprezentând o investiție totală de 40 de milioane de euro. Echipa de producție din România a fost Frame Film, condusă de Andrei Boncea, Claudia Stavrositu și Adrian Codoi, o companie locală specializată în producția de film și televiziune, care a co-produs unele dintre cele mai mari producții cinematografice realizate în țară în ultimii 10 ani, cum ar fi "Codul asasinului" (regizat de Martin Campbell, cunoscut pentru filmele din seria James Bond "Agentul 007 contra GoldenEye" și "Casino Royale", cu Samuel L. Jackson, Michael Keaton și Maggie Q), "Vânătorul de spirite" (regizat de Dragoș Buliga, cu Armand Assante și Lior Ashkenazi) și serialele de televiziune "Atletico Textila", "Triplusec", "Ai noștri" și "Las Fierbinți".

Începând cu data de 24 aprilie, primele episoade ale serialului "Django" vor fi disponibile în Biblioteca VOD din aplicația Focus Sat. Acestea vor fi accesibile oricând și de oriunde, de pe orice tip de dispozitiv inteligent. Utilizatorii pasionați de seriale europene vor putea explora Biblioteca VOD din aplicația Focus Sat, care oferă o gamă largă de filme, seriale și documentare, inclusiv universul captivant Canal+ Original, cu personaje aclamate la nivel internațional. În plus, cei care nu sunt clienți Focus Sat pot încerca gratuit aplicația timp de 7 zile.

Sinopsis al serialului "Django"


Serialul Django este inspirat de filmul cult omonim, regizat de Sergio Corbucci și urmărește povestea unui om care, inițial motivat de dorința de răzbunare, ajunge să lupte pentru un scop mai nobil.

În Texas, la sfârșitul anilor 1800, Django, un pistolar solitar, sosește în orășelul izolat New Babylon, construit pe vârful unui crater de vulcan. El își caută răzbunarea împotriva bărbaților care i-au ucis familia, dar descoperă că iubita sa fiică, Sarah, supraviețuitor al atacului, are vârsta de 20 de ani și locuiește acum în acest oraș. Sarah este o moașă locală plină de entuziasm, în care toți locuitorii din oraș au încredere. Cu toate acestea, ea nu dorește să mai aibă de-a face cu tatăl ei.

Django este hotărât să obțină o a doua șansă de a fi tată și nu poate accepta dorința lui Sarah de a-i exclude tatăl din viața ei. El începe prin a câștiga încrederea lui John Ellis, fondatorul orașului New Babylon și soțul lui Sarah, ajutându-l pe el și pe băieții lui să găsească bani pentru a extrage petrol din pământul local. Ulterior, el apără familia Ellis de răzbunătoarea Elizabeth Thurman, cunoscută sub numele de "Doamna" din Elmdale.

Orașul Elmdale este un loc unde predomină oamenii bogați, puternic atașați de valorile religioase. În schimb, New Babylon este un oraș modest și vibrant, unde toată lumea este bine primită și respectată pentru meritele proprii, indiferent de rasă sau trecut. Acest oraș este o utopie care a devenit realitate datorită hotărârii și curajului liderilor John și Sarah, dar care este constant amenințată de Doamna din Elmdale și susținătorii ei.

Django, un pistolar singuratic care a rămas fără familie și un scop în viață după Războiul Civil American, găsește o casă stabilă și o nouă familie în comunitatea New Babylon. Având o inimă deschisă, devine rapid un membru valoros al orașului și se apropie de John ca și cum ar fi fost propriul său frate. În același timp, Sarah înțelege că tatăl ei ar putea să își răscumpere greșelile din trecut.

Django, John și Sarah se confruntă cu o situație dificilă, în care secrete întunecate din trecutul lor îi urmăresc și îi amenință cu distrugerea visele, păcii și iubirii pe care le-au găsit în prezent.

Descrieri ale personajelor serialului "Django"


Personaje principale


Django, în vârstă de 40 de ani, este un bărbat puternic și hotărât, cu un trecut dureros. A fost un pistolar și un luptător în Războiul Civil American, dar acum este distrus de vinovăție pentru că nu a putut apăra familia sa de masacrul la care a fost supusă în timp ce el era departe. Trecutul său întunecat l-a făcut să se simtă ca un om de nimic și a petrecut ani întregi rătăcind prin munți și câmpii izolate, alături de o sticlă cu alcool. În ciuda dorinței sale de a-și răzbuna familia, nu a reușit să-i găsească pe ucigașii lor. Într-un moment de speranță, află că Sarah, fata pe care o credea pierdută, este în viață și are șansa de a-i fi tată din nou. Dar această nouă șansă se dovedește a fi mai complicată decât a anticipat, deoarece Sarah nu este dispusă să-l ierte. Django își dorește să fie un bărbat și tată responsabil, dar trecutul întunecat și secretele lor îi pun în pericol pacea și viitorul.

John a suferit pierderea fiului său cel mare în război și apoi a soției sale. Cu toate acestea, inima lui este plină de viață și furie. Îi place să danseze pe ritmurile febrile ale muzicii, în timp ce își cântă la vioară. De asemenea, este cunoscut sub numele de "Ghidul" datorită faptului că nu cedează niciodată în fața nedreptăților vieții. Mama lui a fost o sclavă pe o plantatie din sudul Statelor Unite, într-o zonă uitată de Dumnezeu. Când a izbucnit Războiul Civil American, s-a alăturat Armatei Unioniste și a devenit unul dintre cei 80 de ofițeri de culoare din conflict. Dar faptul că a câștigat războiul nu este suficient pentru el. Oamenii continuă să sufere din cauza nedreptății generale. Prin urmare, John a fondat un oraș, unde idealurile sale sunt omniprezente: New Babylon, un oraș care acceptă și oferă tuturor izbăvirea. John locuiește acolo cu fiii săi (Seymour, Philipp și Kevin) și cu Sarah, logodnica lui. Se iubesc, dar acum un alt bărbat intervine între ei: Django.

Sarah are 20 de ani și a crescut fără părinți (sau cel puțin așa a crezut, după ce familia ei a fost ucisă). A suferit de poliomielită în copilărie, dar poate merge datorită unui ham metalic prins de piciorul stâng. Ea este cunoscută sub numele de "Moașa" în New Babylon, deoarece este de încredere pentru a aduce copiii pe lume și reprezintă mult mai mult decât atât pentru comunitate: este o sursă de speranță și putere pentru toți cei din jurul ei. Sarah a avut o legătură specială cu tatăl ei, Django, când era mică, dar acesta a dispărut fără a lăsa nicio urmă. Apoi, familia ei a fost ucisă și, într-un fel, ea a murit și ea odată cu ei. John Ellis, care a pierdut și el multe în viață, a luat-o sub aripa lui și a crescut-o ca pe o fiică. După moartea primei soții a lui John, Sarah a dezvoltat sentimente mai profunde față de el și împreună au fondat New Babylon - un oraș pe care-l iubesc și îl protejează cu înverșunare, chiar și împotriva tatălui ei absent, pe care crede că nu-l va ierta niciodată.

Personaje secundare


Kevin Ellis are 23 de ani și este fiul cel mic al lui John. A crescut alături de Sarah, aproape de aceeași vârstă. Kevin își respectă tatăl și dorește să continue tradiția sa în comunitatea New Babylon. Are o atitudine pozitivă și este dispus să-l primească pe Django în comunitate, deoarece crede că ar putea fi un aliat important. Deși nu-i place cum Seymour o tratează pe Sarah, face eforturi pentru a nu arăta aceste sentimente și pentru a evita conflictele.

Philipp Ellis are 25 de ani și este fiul mijlociu al lui John. În comunitatea New Babylon, el ocupă poziția de șerif și este mâna dreaptă a tatălui său, pe care îl respectă profund. Philipp este un protector al comunității și nu ezită să folosească forța atunci când este necesar. El se concentrează pe aspecte practice, cum ar fi nevoile oamenilor înfometați din oraș și se ocupă de problema Elisabetei.

Seymour Ellis are 26 de ani și este fiul cel mare al lui John și al soției sale, Mary. A crescut într-un mediu dificil, în care tatăl său era încă afectat de moartea tragică a primului său fiu, Andrew. Seymour a încercat să-l facă pe tatăl său să fie mândru de el, dar nu a reușit întotdeauna. În timp, a ajuns să aibă sentimente ambivalente față de tatăl său și de Sarah. Deși crede că Sarah îi corupe tatăl, el o iubește cu intensitate. Însă, ambivalența sa îl face să fie vulnerabil și Elizabeth va profita de această slăbiciune.

Elizabeth Thurmann, în vârstă de 50 de ani, este fiica legitimă a tatălui lui John și a soției acestuia. Însă, ea nu îl agreează pe John, pe care îl consideră responsabil pentru nebunia mamei sale. Ea își dorește ca orașul New Babylon, pe care îl consideră ca fiind teritoriul său, să fie șters de pe fața pământului. Elizabeth a fost crescută cu frică de Dumnezeu, îndoctrinată cu valori puritane. Ea se deghizează în cowboy și se răzbună la scară biblică împreună cu acoliții săi pe toți "păcătoșii" și nu se va opri până când nu-și va îndeplini scopul.

Adam Thurmann, în vârstă de 17 ani, este fiul lui Elizabeth și este extrem de diferit de mama sa. Deși este orb din naștere, el este pasionat de muzică și cântă la pian cu o mare talent. Deși pare fragil și naiv la prima vedere, el răspunde cu o forță tăcută și de neclintit la suferința mamei sale, fiind singurul mod în care știe să o iubească și să o salveze.

Jess, în vârstă de 19 ani, poartă o rochie lungă, un colier și o eșarfă și este prima persoană prietenoasă pe care Django o întâlnește în New Babylon și prima persoană care are grijă de el. Îl îl percepe pe Django ca pe un suflet pierdut care caută iertarea și îl iubește pentru asta, dar nu este la fel de prietenoasă cu toată lumea ca în cazul lui Django.

Margaret, în vârstă de 26 de ani, a fost soția lui Django, care îi spunea pe numele lui real Julian. Ea a fost de acord să se mute în Vestul Sălbatic din Virginia, dar nu a dorit să-și crească fiica, Sarah, ca o fiară neîmblânzită. Margaret i-a spus de mai multe ori că "părul și ochii ajută o femeie să fie frumoasă" și și-a dorit ca fiica ei să devină o femeie bună și civilizată, un gând care era aproape insuportabil pentru sălbatica Sarah. Margaret a fost o femeie puternică și independentă, care nu s-ar fi putut niciodată lăsată învinsă de greutățile vieții, cu atât mai puțin în fața copiilor ei. Ea l-a iubit pe Django din toată inima. Din păcate, Margaret a trecut in lumea celor drepți împreună cu fiii ei, sora ei (Caroline) și fratele lor (Elijah) și acum mai trăiește doar în amintirile lui Django.

Elijah, în vârstă de 20 și ceva de ani, a fost fratele lui Margaret și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Django. De fapt, era mai mult decât un simplu prieten. Mergeau împreună în expediții și se apărau reciproc în sălbăticie. După plecarea lui Django pe front, Elijah a apărat întreaga familie până in ultima clipă a vieții sale.

Despre Focus Sat

Focus Sat este primul furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit din România, lansat în anul 2004 cu scopul de a oferi divertisment de calitate acasă la români. Compania pune accentul pe o experiență de vizionare cât mai completă și a diversificat soluțiile de livrare a conținutului prin lansarea aplicației OTT - Focus Sat App, care poate fi accesată de pe orice tip de dispozitiv smart, fix sau mobil. Aplicația oferă funcții interactive, precum repornirea și reluarea programelor TV preferate sau accesul la servicii video on demand premium. Focus Sat este o marcă înregistrată care aparține Canal+ Luxembourg S.à r.l., unul dintre cei mai importanți operatori Pay TV din Europa, alături de brandurile Canal Digitaal și Online.nl din Olanda, TV Vlaanderen și TeleSat din Belgia, M7 din Germania, HD Austria din Austria și Slovacia, Direct One din Ungaria, Skylink și FreeSAT din Republica Cehă.

UPDATE 5 aprilie 2023: Focus Sat a remis către HD Satelit o noua actualizare în privința acestei premiere, pe care o regăsiți în comunicatul de mai jos.

Începând cu data de 24 aprilie, va fi lansat în premieră și în exclusivitate în România serialul „Django” (2023), un western care se abate de la canoanele genului și care va fi disponibil online în Aplicația Focus Sat și difuzat pe Focus Sat TV, cu episoade în premieră în zilele de luni și joi de la 21:30. Acesta este o producție europeană de amploare, filmată integral în România, care se bazează pe filmul omonim din 1966, un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului Franco Nero și care a inspirat filmul „Django dezlănțuit” (2012) realizat de Quentin Tarantino.

„Django” este un western contemporan și incluziv care aduce în prim-plan standardele noi ale acestui gen cinematografic, având o distribuție cu nume sonore și o linie narativă în care personajul negativ este unul feminin. Serialul prezintă povestea pistolarului Django (interpretat de Matthias Schoenaerts, cunoscut din filme precum „The Danish Girl”, „Rust and bone” și „Amsterdam”), care caută neobosit fiica sa, Sarah (interpretată de Lisa Vicari, cunoscută din serialul „Dark”). Aceasta este singura supraviețuitoare a masacrului familiei sale petrecut cu șapte ani în urmă. Django o găsește în New Babylon, un oraș multi-etnic condus de vizionarul John Ellis (interpretat de Nicholas Pinnock, cunoscut din filme precum „Captain America: First Avenger”, „For Life” și „Marcella”). Elizabeth Thurmann (interpretată de Noomi Rapace, cunoscută din adaptarea originală a trilogiei scandinave Millennium, „Sherlock Holmes: A Game of Shadows” și „Prometheus”), cunoscută și sub numele de Doamna din Elmdale, este o puritană care vrea să distrugă comunitatea utopică de pe fața pământului. Astfel, Django devine rapid aliat cu proscrișii din New Babylon, iar confruntarea violentă care urmează amenință să scoată la iveală secrete adânc îngropate.

Echipa de producție a înfruntat numeroase provocări în timpul filmărilor care au durat 27 de săptămâni și s-au desfășurat în România în timpul pandemiei. Acestea au inclus deplasări prin țară, pregătirea și construcția decorurilor în 3-4 locuri în același timp și realizarea costumelor într-un ritm extrem de alert. Din distribuție fac parte și actori români, precum Mihai Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Bogdan Farcaș, Aida Economu, Claudiu Trandafir, Tiberiu Harsan și Cătălin Constantin Gheorghe.

Echipa românească de la serialul "Django" a creat costume speciale pentru toți actorii principali, realizând procedee de patină pe cele închiriate sau cumpărate. Caii actorilor principali au fost importați din Spania, iar restul provin de la herghelii din Brașov și București. Echipa de producție a fost formată din membri din România, Marea Britanie, SUA, Canada, Belgia, Suedia, Germania, Franța, Italia, Ucraina și Croația, iar acest efort comun a dus la crearea celei mai complexe serii TV din România. Serialul a fost produs de Canal + și Sky Studios în colaborare cu mai multe companii din Italia, Franța, Germania și România. Pe 24 aprilie, primele două episoade vor fi disponibile în Biblioteca VOD din aplicația Focus Sat, iar iubitorii serialelor europene pot explora universul captivant al Canal + Original în această bibliotecă VOD. Cei care nu sunt clienți Focus Sat pot încerca aplicația gratuit timp de 7 zile.


2 comentarii despre subiectul „Focus Sat va difuza serialul "Django", realizat în România și co-produs de Canal+”:
Anonim

o veste bună dar așteptăm Canal+ Sport în România

Anonim

Să vină. Deși cu ce avem acum, cred că nu ne lipsește nimic.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile