miercuri, 8 martie 2023

Ziua Internațională a Femeii, celebrată de Google cu un doodle special

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Google celebrează evenimentul prin intermediul unui doodle care se concentrează pe modurile în care femeile susțin și ajută alte femei. Fiecare literă a cuvântului "Google" este însoțită de o vinietă care subliniază domeniile în care femeile din întreaga lume sunt implicate în îmbunătățirea calității vieții, anunță reprezentanții Google printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Doodle de Ziua Femeii - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România

Doodle-ul de 8 martie prezintă diverse aspecte ale sprijinului oferit de femei, inclusiv femei în poziții de conducere, femei care luptă pentru drepturile lor, femei care îngrijesc ale persoane sau care oferă sprijin in timpul maternitatii, subliniind că experiența de a fi femeie este largă, complexă, nuanțată și puternică. Artistul Alyssa Winans, care a creat doodle-ul, a explicat că acesta nu poate surprinde în întregime experiența completă a ceea ce înseamnă a fi femeie, dar speră că va stimula reflectarea asupra acestei teme importante.

De-a lungul timpului, Google a sărbătorit prin doodle-uri diverse personalități feminine din România, reprezentând astfel o modalitate de a promova și celebra realizările femeilor în țară și în lume. În Ziua Internațională a Femeii, ne amintim de aceste românce notabile, care au inspirat doodle-urile de pe prima pagină a Google.

În 2013, s-a celebrat centenarul celebrei voci românești, Maria Tănase, supranumită "Pasărea Măiastră a României" de către Nicolae Iorga. Ea a trăit între anii 1913 și 1963, iar pe data de 25 septembrie 2013, Google a creat un doodle în onoarea sa. Elisa Leonida Zamfirescu a fost una dintre primele femei inginer din lume și a avut o carieră importantă în domeniul ingineriei din România după ce a absolvit Institutul Politehnic din Berlin în 1912. La 131 de ani de la nașterea sa, pe data de 10 noiembrie 2018, Google i-a dedicat un doodle. Artistă plastică, fotografă, eseistă și scriitoare, Geta Brătescu este o personalitate semnificativă în arta contemporană est-europeană. La aniversarea a 95 de ani de la nașterea sa, pe data de 4 mai 2021, Google a creat un doodle în onoarea sa.

Elena Caragiani-Stoenescu a fost o jurnalistă, corespondentă de război și prima femeie aviator din România. Născută în Tecuci, ea a obținut licența de pilot la vârsta de 27 de ani, după absolvirea Școlii de Aviație Civilă din Franța, fiind a 12-a femeie din istorie căreia i s-a acordat o licență internațională de zbor. Pe 13 mai 2022, Google a omagiat-o pe Elena Caragiani-Stoenescu cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la nașterea sa.

Ștefania Mărăcineanu este o personalitate marcantă în cercetarea și știința din România, fiind recunoscută la nivel internațional. Ea a studiat chimie și fizică la Institutul Radium din Franța sub îndrumarea lui Marie Curie și a devenit cunoscută prin cercetările sale asupra radioactivității artificiale. Pe 18 iunie 2022, Google a dedicat pagina principală a google.ro în cinstea celor 140 de ani de la nașterea sa.


Niciun comentariu despre subiectul „Ziua Internațională a Femeii, celebrată de Google cu un doodle special”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile