Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Google celebrează evenimentul prin intermediul unui doodle care se concentrează pe modurile în care femeile susțin și ajută alte femei. Fiecare literă a cuvântului "Google" este însoțită de o vinietă care subliniază domeniile în care femeile din întreaga lume sunt implicate în îmbunătățirea calității vieții, anunță reprezentanții Google printr-un comunicat remis către HD Satelit România.
De-a lungul timpului, Google a sărbătorit prin doodle-uri diverse personalități feminine din România, reprezentând astfel o modalitate de a promova și celebra realizările femeilor în țară și în lume. În Ziua Internațională a Femeii, ne amintim de aceste românce notabile, care au inspirat doodle-urile de pe prima pagină a Google.
În 2013, s-a celebrat centenarul celebrei voci românești, Maria Tănase, supranumită "Pasărea Măiastră a României" de către Nicolae Iorga. Ea a trăit între anii 1913 și 1963, iar pe data de 25 septembrie 2013, Google a creat un doodle în onoarea sa. Elisa Leonida Zamfirescu a fost una dintre primele femei inginer din lume și a avut o carieră importantă în domeniul ingineriei din România după ce a absolvit Institutul Politehnic din Berlin în 1912. La 131 de ani de la nașterea sa, pe data de 10 noiembrie 2018, Google i-a dedicat un doodle. Artistă plastică, fotografă, eseistă și scriitoare, Geta Brătescu este o personalitate semnificativă în arta contemporană est-europeană. La aniversarea a 95 de ani de la nașterea sa, pe data de 4 mai 2021, Google a creat un doodle în onoarea sa.
Elena Caragiani-Stoenescu a fost o jurnalistă, corespondentă de război și prima femeie aviator din România. Născută în Tecuci, ea a obținut licența de pilot la vârsta de 27 de ani, după absolvirea Școlii de Aviație Civilă din Franța, fiind a 12-a femeie din istorie căreia i s-a acordat o licență internațională de zbor. Pe 13 mai 2022, Google a omagiat-o pe Elena Caragiani-Stoenescu cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la nașterea sa.
Ștefania Mărăcineanu este o personalitate marcantă în cercetarea și știința din România, fiind recunoscută la nivel internațional. Ea a studiat chimie și fizică la Institutul Radium din Franța sub îndrumarea lui Marie Curie și a devenit cunoscută prin cercetările sale asupra radioactivității artificiale. Pe 18 iunie 2022, Google a dedicat pagina principală a google.ro în cinstea celor 140 de ani de la nașterea sa.