luni, 3 aprilie 2023

Digi va realiza în Spania o rețea de fibră optică pentru 2,5 milioane locuințe

Digi Spania a încheiat un acord de investiții cu grupul global de investiții Abrdn pentru a finanța lansarea unei rețele de fibra optică (FTTH) în Andaluzia, în sudul Spaniei.

Conector de internet fix - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Potrivit companiei Digi Communications, Digi Spania este în proces de implementare a unei rețele FTTH care urmărește să acopere până la 2,5 milioane de locuințe din 124 de municipalități din Spania. 

Deși până acum a depășit implementarea rețelei în zone in care există aproape 1 milion de locuințe conectabile, implementarea restului rețelei (pentru alte 1,5 milioane de locuințe) va dura aproximativ trei ani şi va necesita o investiție de până la 300 de milioane de euro, angajată în părți egale de către Digi Spain și Abrdn, și care poate implica și finanțare bancară.

Acordul cu Abrdn vizează realizarea rețelei de fibră optică în provinciile Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Malaga și Sevilla.

Operatorul român de telecomunicații Digi are șansa a deveni al patrulea cel mai mare operator din Spania. Digi este acum al cincilea cel mai mare operator din această țară și va ajunge pe locul al patrulea atunci când fuziunea Orange-MásMóvil va fi finalizată. 

În prezent, Digi Spania are 843.000 sunt clienți conectați la rețeaua de fibră optică (conform ultimul raport al companiei, prezentat printr-un comunicat oficial (detalii se pot afla dând click AICI), Digi avea în Spania, la sfârșitul anului 2022, 3.796.000 de clienți la serviciul de telefonie mobilă Digi, 843.000 clienți la servicii de internet fix și 279.000 de telefonie fixă). 

Cu venituri anuale brute de aproximativ 500 milioane de euro, Digi continuă să crească în Spania și datorită prețurilor sale scăzute, strategie pe care o utilizează pentru a concura cu operatorii tradiționali. În acest fel, compania românească a reușit să atragă utilizatori în 2022, adică și-a crescut baza de clienți față de anul precedent (comparativ, Digi Italia a atras pe tot parcursul anului 2022 mult mai puțin decât a atras Digi Spania în fiecare lună a acestui an).

Bilanțul pozitiv al companiei reflectă situația din sectorul telecomunicațiilor, care este din ce în ce mai concurențială, iar operatorii se luptă să atragă clienți într-o perioadă de inflație și de creșteri de prețuri.

În acest context, ofertele Digi urmează o strategie opusă celei a concurenților săi din Spania, unii dintre aceștia confruntându-se în ultimii ani cu dificultăți mari, cu scăderi ale veniturilor, schimbări în echipa managerială de top și pierderi ale cotei de piață.

Compania a deschis recent un magazin dedicat in Valencia, care se adaugă standurilor situate în majoritatea principalelor centre comerciale sau în diverse ale puncte de vânzare.

Știrea în format video poate fi vizionată mai jos:


Niciun comentariu despre subiectul „Digi va realiza în Spania o rețea de fibră optică pentru 2,5 milioane locuințe”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile