joi, 13 iulie 2023

Bard, inteligență artificială (AI) generativă de la Google, a fost lansată în România: testează acum gratuit Bard.

Google a lansat în România Bard, soluția sa experimentală de inteligență artificială (AI) generativă, care permite utilizatorilor să interacționeze cu un model lingvistic avansat, capabil să genereze text și să comunice într-un mod similar cu cel uman, anunță reprezentanții companiei printr-un comunicat remis către HD Satelit Romania. Lansarea face parte dintr-o extindere mai largă a Bard, care include acum toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene, plus alte 40 de limbi, printre care spaniolă, germană, arabă, chineză și hindi. Astfel, Bard este acum accesibil în majoritatea țărilor din lume și în cele mai utilizate limbi la nivel mondial.


Test realizat în Bard de către HD Satelit

Modelul Bard, denumit și AI conversațional sau chatbot, este conceput pentru a ajuta utilizatorii să fie mai productivi și creativi. Acesta nu doar că răspunde la întrebări, dar încurajează și exploatarea curiozității și imaginației utilizatorilor, permițându-le să testeze ideile și să creeze conținut pe baza acestora. Utilizând informații curente de pe internet, Bard combină amploarea cunoștințelor globale cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor de limbaj sofisticate ale Google.

Pentru publicul vorbitor de limbă română, Bard poate genera o gamă largă de formate de text creativ, de la poezii, script-uri și email-uri, până la mesaje și cod. Acesta răspunde de asemenea la întrebări într-un mod informativ și cuprinzător, putând rezolva solicitări diverse precum recomandări de mâncăruri bazate pe anumite ingrediente, rezumate ale textelor, sfaturi pentru creșterea numărului de cărți citite sau asistență în scrierea unui text despre scriitori români celebri în străinătate.

Bard este accesibil de pe orice dispozitiv, desktop sau mobil, prin intermediul site-ului bard.google.com și poate interacționa cu utilizatorii fie prin text scris, fie prin voce. Printre funcționalitățile sale se numără: opțiuni multiple de răspunsuri, posibilitatea de a efectua căutări pe Google pentru a obține mai multe informații, interacțiunea cu imagini prin capabilitățile Google Lens, ajustarea tonului și stilului de răspuns, generarea, analiza și explicarea codului pentru dezvoltatori, precum și funcția de feedback prin care utilizatorii pot contribui la îmbunătățirea continuă a sistemului.

În ceea ce privește aspectul de confidențialitate, Google a subliniat că a luat măsuri pentru a asigura gestionarea responsabilă a datelor personale ale utilizatorilor. Google colectează anumite informații în timpul interacțiunilor cu Bard, cum ar fi conversațiile, locația, răspunsurile și alte date de utilizare, în scopul îmbunătățirii și dezvoltării produselor și tehnologiilor sale. Toate aceste detalii sunt disponibile în secțiunea Politica de confidențialitate Google, iar utilizatorii au la dispoziție și un nou Centru de confidențialitate Bard pentru a înțelege mai ușor setările de confidențialitate disponibile.

Google a amintit că Bard este încă o tehnologie experimentală și ca atare, poate produce uneori răspunsuri inexacte sau incorecte. Dacă utilizatorii întâmpină astfel de situații sau alte probleme, sau pur și simplu doresc să-și împărtășească experiența cu Bard, au la dispoziție o secțiune unde pot transmite feedback.

În mod standard, Google stochează activitatea din Bard pentru o perioadă de până la 18 luni, interval ce poate fi modificat de către utilizator între 3 și 36 de luni. Această funcționalitate poate fi și dezactivată complet, iar activitatea din Bard poate fi ștearsă cu ușurință de la g.co/bard/myactivity.

Google susține că urmează Principiile AI în dezvoltarea lui Bard, concentrându-se pe calitatea și siguranța produselor și serviciilor sale, și folosind feedback-ul utilizatorilor pentru a îmbunătăți sistemele. Acestea includ mecanisme de control, precum limitarea numărului de replici într-un dialog cu Bard, pentru a menține interacțiunile relevante și concise.

Bard este disponibil, inclusiv în limba română, la adresa bard.google.com


Un comentariu despre subiectul „Bard, inteligență artificială (AI) generativă de la Google, a fost lansată în România: testează acum gratuit Bard.”:
Anonim

Interesant, am testat si eu, chiar util sa obtii raspunsuri rapide si concise, sa nu cauti tot internetul pentru o intrebare generala.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile