vineri, 14 iulie 2023

Viteza medie de download a internetului mobil Orange s-a dublat în decursul ultimilor 6 ani

Potrivit unui raport semestrial realizat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), care evaluează utilizarea serviciilor de internet și se bazează pe măsurători realizate de utilizatori români prin intermediul platformei Netograf.ro, utilizatorii Orange România au beneficiat de cele mai mari viteze medii de internet din țară în ultimii șase ani. Acest lucru este valabil atât pentru serviciile de internet fix, cât și pentru cele de internet mobil, anunță compania Orange România printr-un comunicat de presă.


Sigla Orange din exteriorul unui magazin - Fotografie realizată de HD Satelit Romania

Orange România și-a consolidat poziția ca rețeaua care le oferă clienților săi cea mai impresionantă experiență de conectivitate și cele mai ridicate viteze medii de internet din România. Aceste performanțe remarcabile au fost posibile datorită investițiilor constante, care totalizează peste 4,4 miliarde de euro în ultimii 26 de ani.

Viteza medie de download pentru internetul mobil oferit de Orange s-a dublat în decursul ultimilor șase ani. Raportul ANCOM a evidențiat că utilizatorii Orange au beneficiat de cea mai performantă rețea mobilă, viteza medie de internet mobil crescând semnificativ în acest interval. De exemplu, în 2022, viteza medie în rețeaua mobilă Orange a fost de 57Mbps, cu aproape 80% mai mare decât cea a următorului operator clasat.

Această experiență pozitivă pentru clienții Orange care utilizează serviciile de internet mobil a fost confirmată și de certificarea acordată de auditorul independent LCC International. În urma testelor efectuate între 22 noiembrie și 19 decembrie 2022, Orange a fost desemnată ca fiind atât cea mai rapidă rețea mobilă, cât și cea mai rapidă rețea 5G din România.

Performanțele notabile ale Orange în raportul ANCOM, inclusiv creșterea accelerată a vitezelor de internet mobil, mai ales începând cu anul 2019, sunt în mare parte rezultatul rețelei 5G/5G+, care oferă astăzi viteze de până la 1,5 Gbps și este disponibilă în 30 de orașe de pe teritoriul României.

În ceea ce privește serviciile de internet fix, viteza medie de download oferită de Orange România a crescut de 2,5 ori în ultimii șase ani. Potrivit datelor centralizate de aplicația Netograf.ro, dacă în 2017 viteza medie de download prin cablu era de 301 Mbps, în 2022 aceasta a atins 803 Mbps. Acest lucru asigură clienților Orange o experiență superioară de conectivitate, indiferent dacă este vorba despre sesiuni intense de gaming, descărcări sau vizionarea filmelor la rezoluție înaltă.

Rezultate comparabile au fost obținute și în urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în trimestrele al treilea și al patrulea ale anului 2022. În urma acestei analize, Orange România a fost desemnată ca fiind cea mai rapidă rețea fixă din România.

Netograf.ro este o platformă dezvoltată de ANCOM în beneficiul utilizatorilor, servind ca instrument independent și obiectiv pentru măsurarea experienței de conectivitate fixă și mobilă.

Pentru mai multe informații despre rezultatele ANCOM, care indică creșteri semnificative ale vitezelor medii de internet la nivelul întregii industrii, puteți consulta următorul link: AICI. Comunicatul este prezent și pe pagina oficiala, la urmatoarea adresă: https://newsroom.orange.ro/comunicate/in-ultimii-6-ani-clientii-orange-au-beneficiat-de-cele-mai-bune-viteze-medii-de-internet-fix-si-mobil-conform-raportului-ancom/.

Orange a anunțat în luna trecută că va continua să îmbunătățească și să extindă rețeaua sa 5G, accentuând pe o creștere considerabilă a vitezelor de internet mobil. Începând cu data de 15 iunie, Orange oferă clienților din 30 de orașe accesul la serviciile sale 5G, promițând cel mai rapid internet din România, cu viteze care ajung până la 1,5 Gbps. Aceste viteze îmbunătățesc semnificativ experiența de navigare pe internet, jocurile și streamingul online, creând în același timp noi oportunități pentru dezvoltarea soluțiilor de afaceri care necesită transferuri mari de date și latențe scăzute.

În perioada estivală, între 22 iunie și 31 august, clienții care au un abonament la Orange sau YOXO și dispun de un telefon compatibil, vor putea beneficia gratuit de performanța îmbunătățită a rețelei Orange 5G, având acces la aceste viteze, indiferent de pachetele de servicii pe care le au în abonament. În zonele acoperite, clienții Orange se vor bucura de o experiență de conectivitate mult îmbunătățită datorită vitezelor cu peste 4 ori mai mari – 5G cu viteze de până la 1,5 Gbps, comparativ cu 4G+ cu viteze de până la 0,35 Gbps.

Mai mult, de la 15 iunie, clienții Orange și YOXO care au abonamente cu acces la 5G se pot bucura de aceste noi performanțe și viteze ale rețelei Orange 5G în zonele acoperite.

Orange România continuă să-și extindă rețeaua 5G la nivel național și, începând de luna trecută, și Satu Mare s-a alăturat celor 30 de orașe care beneficiază de cea mai bună experiență de conectivitate. De asemenea, după lansarea rețelei 5G în Suceava în noiembrie 2022, orașul va fi acum complet acoperit cu 5G, alăturându-se altor orașe cu acoperire totală, cum ar fi Arad, București, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Satu Mare și Târgu Mureș. În plus, clienții din Satu Mare și Suceava vor beneficia de reduceri de 100 de euro la achiziția unui telefon 5G prin programul Buy-Back 5G.

Datorită vitezelor rapide, care ajung acum până la 1,5 Gbps, și a latențelor mici, rețeaua 5G permite dezvoltarea unui ecosistem complet de senzori și dispozitive inteligente conectate, sprijinind transformări tehnologice semnificative în domenii precum sănătatea, utilitățile, energia, vehiculele autonome sau smart cities.

Orange a demonstrat deja potențialul rețelelor de a cincea generație în diverse proiecte, colaborând cu companii partenere și autorități publice, dezvoltând soluții care au optimizat colaborarea între echipe și mentenanța echipamentelor la distanță, au permis o navigație portuară mai sigură și au îmbunătățit securitatea în transportul public.

Orange a dezvoltat de asemenea un ecosistem de inovație în jurul tehnologiei 5G, inaugurând în România două laboratoare 5G, la București și Iași. Aceste huburi tehnologice oferă mediului academic, startup-urilor și companiilor oportunitatea de a inova și a testa soluții bazate pe tehnologia 5G.

Dezvoltarea rețelelor 5G constituie un element crucial al strategiei Orange de reducere a emisiilor de carbon și susține angajamentul Grupului Orange de a atinge neutralitatea carbonului până în 2040. De la concepție, rețeaua 5G a fost proiectată pentru a fi mai eficientă energetic în comparație cu rețelele anterioare.

În final, un aspect important al tehnologiei 5G este capacitatea de a ajuta companiile din industriile de producție și servicii să-și reducă consumul de energie. 5G îmbunătățește instrumentele de colaborare la distanță, reduce nevoia de călătorii de afaceri și permite instalarea de senzori conectați în clădiri pentru a economisi energie. În plus, conectează sistemele inteligente de control al traficului în orașele inteligente pentru a reduce emisiile și poluarea.


Niciun comentariu despre subiectul „Viteza medie de download a internetului mobil Orange s-a dublat în decursul ultimilor 6 ani”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile