miercuri, 30 august 2023

Focus Sat anunță difuzarea de noi competiții sportive

Anunțam acum 10 zile că Focus Sat va difuza în direct competiții sportive de rugby, atât prin televiziunea proprie Focus Sat Tv, cat si prin aplicația și platforma sa dedicată de filme, seriale și streaming online tv. Compania completează informația printr-un comunicat de presă remis către HD Satelit, precizând că, pe rugby profesionist, va transmite și World Padel Tour și Premier Padel. De asemenea, conform promoționalului video pe care îl găsiți la finalul acestui articol, Focus Sat va transmite și lupte în octogon (MMA / arte marțiale mixte).

Competiții sportive la Focus Sat - Imagine remisă în comunicat de Focus Sat pentru publicare pe HD Satelit România

În toamna aceasta, în adiție la serialele și filmele europene deja oferite, Focus Sat TV și Aplicația Focus Sat extind continutul cu competitii sportive în premieră, inclusiv pentru cei interesați de sporturi de contact și sporturi cu rachete. Rugby-ul este un sport cu o lungă tradiție și popularitate în România, în timp ce padel-ul a devenit rapid un fenomen la nivel global și câștigă teren și în România. Transmisiunile sportive sunt disponibile live în zilele de weekend pe Focus Sat TV și pot fi vizionate ulterior timp de 7 zile în aplicația Focus Sat. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa conținutul dorit la orice oră și de pe orice tip de dispozitiv smart compatibil.

Competițiile sportive:


Competiția de rugby profesionist cunoscută sub numele de TOP 14 a fost inițiată în anul 1892 și este administrată de Liga Națională Franceză de Rugby din 1998. TOP 14 se numără printre cele trei mari ligi de rugby din Europa și este compusă din cele mai competitive 14 cluburi de rugby din Franța. Aceste echipe se întrec pentru un loc în prestigioasa Cupă a Campionilor Europeni la Rugby. Turneul se desfășoară în perioada august-iunie a anului următor și este structurat în două faze distincte: faza calificărilor, la care participă toate cluburile, și faza finală, care implică un sistem de eliminare directă și include primele șase echipe.

Finala competiției are loc pe Stade de France din Paris, iar echipa câștigătoare este onorată cu trofeul „Scutul lui Brennus”. După faza de calificare, ultimele două echipe clasate sunt retrogradate în Pro D2, al doilea eșalon valoric al rugbyului francez. În același timp, primele două echipe din Pro D2 sunt promovate în TOP 14. Echipele care se clasează pe primele opt locuri în TOP 14 au privilegiul de a reprezenta Franța în Cupa Campionilor Europeni la Rugby.

În ceea ce privește difuzarea meciurilor, începând din luna august, cele mai importante confruntări din TOP 14 sunt transmise în direct pe Focus Sat TV. Aceste meciuri pot fi vizionate și în reluare prin intermediul aplicației Focus Sat. Comentariile pentru aceste transmisiuni în direct sunt asigurate de Octavian Pescaru, un fost sportiv de performanță transformat în jurnalist, comentator sportiv și producător cu o experiență de peste trei decenii în domeniu.

Padelul, un sport cu rachetă inventat în 1969 de omul de afaceri mexican Enrique Corcuer, combină elemente din tenis, squash și badminton. Cu peste 8 milioane de practicanți la nivel global, acest sport are o popularitate semnificativă, în special în țările vorbitoare de limbă spaniolă. În ceea ce privește competițiile profesioniste, World Padel Tour (WPT) se impune ca cel mai mare și mai urmărit circuit de padel din lume. Anul 2023 marchează o ediție aniversară pentru WPT, celebrând 10 ani de la transformarea sa din Padel Pro Tour. Pe parcursul anului, circuitul va cuprinde 27 de turnee în 14 țări diferite, de la Abu Dhabi și Viena până la Amsterdam și Barcelona. Pentru ediția din 2023, WPT a simplificat structura competițională, astfel încât un singur turneu va include atât calificările, cât și runda principală. În Finlanda, spre sfârșitul verii, se așteaptă participarea a peste 250 dintre cei mai buni jucători de padel din lume.

Pe de altă parte, Premier Padel (PP) este un alt turneu profesionist de padel, dar acesta se desfășoară exclusiv în cinci țări: Qatar, Italia, Franța, Argentina și Mexic. Atât WPT, cât și PP sunt recunoscute de Federația Internațională de Padel.

În România, sportul se află încă la început, dar printre pionierii care promovează padelul se numără și Cristian Frisk. Cu o experiență de 15 ani ca jurnalist și comentator în domeniu, Cristian va fi vocea care va asigura comentariile pentru transmisiunile live de padel la Focus Sat TV. Începând cu luna septembrie, cele mai importante meciuri de padel vor putea fi urmărite în direct sau în reluare prin intermediul Focus Sat TV și aplicației Focus Sat App.

MMA (în viitorul apropiat) - Înființată în anul 2019, ARES Fighting Championship este o ligă de arte marțiale mixte (MMA) originară din Franța. Această ligă își propune să organizeze competiții în care să participe cei mai talentați luptători de MMA, indiferent de gen, aducând astfel femei și bărbați față în față în ring.

Liga dispune de un program aglomerat, găzduind zeci de evenimente în fiecare sezon competițional. Aceste competiții sunt difuzate către o varietate de teritorii și audiențe la nivel mondial, extinzând astfel raza de acoperire a sportului.

În viitorul apropiat, unele dintre cele mai semnificative meciuri ale ARES Fighting Championship vor fi disponibile pentru vizionare pe postul de televiziune Focus Sat TV. În plus, cu ajutorul aplicației Focus Sat, spectatorii vor avea posibilitatea de a urmări competițiile online, pe orice tip de dispozitiv smart compatibil.

Programul următoarelor transmisii sportive la Focus Sat

Agenda pentru transmisiunile în direct ale competițiilor sportive pe Focus Sat TV și în cadrul Aplicației Focus Sat este planificată astfel:

În ziua de sâmbătă, data de 2 septembrie, prima transmisiune va începe la ora 16:00 și va prezenta un meci de rugby din TOP 14 între echipele Oyonnax și Toulouse. În aceeași zi de sâmbătă, dar mai târziu, la ora 22:05, telespectatorii vor putea urmări un alt meci de rugby din aceeași ligă, TOP 14, între echipele Clermont și La Rochelle. 

Duminică, 3 septembrie, transmisiunile vor începe la ora 14:00 cu finala feminină și masculină a World Padel Tour Finland Open 100. Ulterior, la ora 22:05, se va difuza un nou meci de rugby din TOP 14, de această dată între Bordeaux și Toulon.


Promoționalul video în limba română poate fi vizionat dând click AICI.

Logo Focus Sat - Imagine remisă în comunicat de către Focus Sat pentur uz editorial pe HD Satelit România

Despre Focus Sat


Înființată în 2004, Focus Sat este pionierul serviciilor de televiziune digitală prin satelit din România, și a reușit să se integreze cu succes în casele locuitorilor țării. Compania își asumă misiunea de a furniza divertisment și bucurie de înaltă calitate, oferind astfel o soluție adaptată stilului de viață modern. Satisfacerea cerinței pentru diversitate, precum și accentul pus pe libertatea de alegere, calitate și fiabilitate, stau la baza tehnologiei promovate de Focus Sat.

Pentru a oferi o experiență de vizionare cât mai completă, compania a extins modalitățile de livrare a conținutului prin lansarea unei aplicații OTT de ultimă generație, denumită Focus Sat App. Această aplicație poate fi utilizată pe diverse dispozitive smart, fixe sau mobile, și vine echipată cu funcții interactive. Printre acestea se numără posibilitatea de a reporni și relua programele TV preferate, precum și accesul la servicii video on demand de tip premium.

Focus Sat funcționează sub egida Canal+ Luxembourg S.à r.l., unul dintre cei mai mari operatori Pay TV la nivel european. În portofoliul Canal+ Luxembourg S.à r.l. se regăsesc și alte branduri notabile precum Canal Digitaal și Online.nl în Olanda, TV Vlaanderen și TeleSat în Belgia, M7 în Germania, HD Austria în Austria și Slovacia, Direct One în Ungaria, precum și Skylink și FreeSAT în Republica Cehă.



Niciun comentariu despre subiectul „Focus Sat anunță difuzarea de noi competiții sportive”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile