duminică, 20 august 2023

Premieră la televiziunea Focus Sat TV: transmite pentru prima dată sport în direct

TOP14, competiție de rugby profesionist, va fi transmisă în România, exclusiv și în direct, cu comentariu în limba română, de televiziunea Focus Sat TV. Pasionații de rugby pot urmări confruntările de elită din Liga Națională de Rugby din Franța atât pe canalul Focus Sat TV, cât și prin intermediul aplicației Focus Sat.



Cele mai prestigioase echipe de rugby franceze concurează în TOP14, considerată una dintre cele trei mari competiții de rugby din Europa. Acest campionat a fost fondat în 1892 și, începând cu 1998, este organizat de Liga Națională de Rugby. TOP14 include 14 cluburi ce luptă pentru a obține un loc în Cupa Campionilor Europeni la Rugby. 

Un sezon din această competiție se întinde de la august la iunie, având 26 de runde împărțite în două faze. În prima fază, toate echipele participă, iar în a doua fază, cele mai bune șase echipe concurează într-un sistem de eliminare directă. 

Finala se desfășoară pe Stade de France, iar câștigătoarea primește trofeul numit "Scutul lui Brennus". Echipele clasate pe ultimele două locuri retrogradează în Pro D2, în timp ce primele două echipe din Pro D2 promovează în TOP14. Cele mai bune opt echipe din TOP14 vor reprezenta Franța în Cupa Campionilor Europeni la Rugby.

Echipele calificate pentru sezonul 2023-2024 sunt: Aviron Bayonnais, Union Bordeaux-Bègles, Castres Olympique, ASM Clermont, Stade Rochelais, LOU Rugby, Montpellier Hérault Rugby, Oyonnax Rugby, Stade Français Paris, Section Paloise, USA Perpignan, Racing 92, RC Toulon și Stade Toulousain.

În sezonul precedent, 2022-2023, primele cinci echipe clasate au fost: Castres, Montpellier, Bordeaux-Bègles, Toulouse și La Rochelle.

TOP14 joacă un rol crucial în calificarea cluburilor franceze la nivel european. Din sezonul 2014-2015, echipele din TOP14 participă la European Rugby Champions Cup și European Rugby Challenge Cup.

De-a lungul timpului, anumiți jucători români s-au alăturat echipelor din TOP14, precum Silviu Florea (US Montauban, Union Bordeaux-Bègles), Mihăiță Lazăr (Castres Olympique), Ion Paulică (USA Perpignan) și Valentin Ursache (US Oyonnax).

Cele mai importante meciuri din TOP14 pot fi urmărite în direct pe Focus Sat TVn cu comentarii în limba română. Prin intermediul Focus Sat App, fanii pot viziona aceste meciuri live sau le pot revedea timp de 7 zile.

Programul transmisiunilor live pentru următoarele săptămâni este:

- Duminică, 20 august, ora 22:05: Montpellier Hérault Rugby contra Stade Rochelais
- Sâmbătă, 26 august, ora 16:00: Stade Rochelais contra LOU Rugby și la ora 22:00: RC Toulon vs Aviron Bayonnais
- Duminică, 27 august, ora 22:05: Stade Toulousain contra Montpellier Hérault Rugby.

Ieri a fost meciul Racing 92 contra Union Bordeaux-Bègles.

UPDATE 30 august 2023: Focus Sat anunță difuzarea de noi competiții sportive: lupte si padel. Mai multe detalii găsiți dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Premieră la televiziunea Focus Sat TV: transmite pentru prima dată sport în direct”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile