duminică, 8 octombrie 2023

Dispozitivele People Meter 7 și Focal Meter vor fi utilizate pentru măsurarea audiențelor în România

Kantar Media a semnat un nou acord cu ARMA, organismul industriei românești de măsurare a audienței tv, prin care va continua să furnizeze măsuratorile audiențelor programelor tv din România. Noul contract, valabil până la sfârșitul anului 2027, prelungește parteneriatul dintre Kantar Media și industria tv din România, serviciu oferit fără întrerupere începând cu anul 2012.


Familie privind la tv - Imagine creată digital de HD Satelit România

Acordul reprezintă nu doar continuitate, dar și expansiune, deoarece ARMA a aprobat o actualizare tehnologică, implementând dispozitivul People Meter 7 de la Kantar Media pentru cele 1430 de locuințe unde se măsoară audientele. Acest dispozitiv, care marchează o evoluție semnificativă în domeniul măsurării audienței TV, include o interfață personalizată pentru utilizatori, destinată să sporească gradul de implicare și să îmbunătățească gestionarea grupului participant la masurători. În prezent, dispozitivul este implementat în Marea Britanie, Olanda, Turcia, Slovacia, Azerbaidjan, Chile, Georgia și Israel, și utilizează o tabletă cu ecran tactil pentru a măsura audiența emisiunilor line și on-demand, asigurând captura continuă a datelor prin tehnologia avansată de recunoaștere audio i33 a Kantar Media. Această soluție oferă rapoarte mai detaliate și furnizează o imagine completă a obiceiurilor de vizionare tv din locuințe.

În plus, Kantar Media va desfășura un proiect pilot la cererea ARMA, ca un pas către măsurarea audienței pe mai multe platforme. O subgrupă a locuințelor va fi echipată cu dispozitivul Focal Meter de la Kantar Media (cel mai utilizat router meter la nivel mondial) pentru a măsura activitatea de vizionare a streamingului video. În contextul unui interes crescut pentru vizionarea video la cerere, rezultatele acestui proiect pilot vor oferi o perspectivă asupra comportamentelor de vizionare pe diverse platforme online.

Referitor la acord, președinta ARMA, Lucia Antal, a precizat: „Kantar Media a venit cu o soluție puternică, care ne asigură că membrii noștri vor putea masura mai bine o gama completă de servicii tv și video la cerere, la care telespectatorii pot avea acces. Cea mai nouă tehnologie va oferi o analiză detaliată a consumului media audiovizual, facilitând planificarea, programarea și evaluarea conținutului într-un mod mai eficient”.

Mesut Sakal, directorul general pentru Turcia și Europa Centrală și de Est la Kantar Media, a adăugat: „Anunțul de astăzi subliniază angajamentul continuu al Kantar Media față de industria media din România. Vom oferi un serviciu pregătit pentru viitor, care să măsoare în mod cuprinzător ce anume urmăresc oamenii și să asigure industriei posibilitatea de a lua decizii informate în privința planificării și achizițiilor pe toate formele de vizionare”.


Despre ARMA

Asociația Română pentru Măsurarea Audienței (ARMA) este o organizație din industria marketingului și publicității, cu peste 100 de membri, care includ televiziuni, agenții de media și de publicitate, precum și clienți de publicitate. ARMA furnizează informații referitoare la audiența mass-media din România, caracteristicile și performanțele acesteia. Asociația este recunoscută la nivel internațional, fiind membră a Organizațiilor Europene de Cercetare Media (EMRO) și a Asociației Internaționale a Comitetelor Industriei Comune (i-JIC).

Despre Kantar Media

Kantar Media este un lider global în cercetarea media. Compania se ocupă cu măsurarea audienței, crearea de profiluri pentru consumatori, precum și cu furnizarea de informații aprofundate despre publicitate. Tehnologia și expertiza Kantar Media permite companiei să înțeleagă schimbările din peisajul media și să sprijine dezvoltarea clienților săi.


3 comentarii despre subiectul „Dispozitivele People Meter 7 și Focal Meter vor fi utilizate pentru măsurarea audiențelor în România”:
Anonim

Sttreamingul e viitorul! ARMA doar se adaptează la trenduri și se îndreaptă către măsurarea audienței pe multiple platforme.

Elena V.

Sunt curioasă să văd primele rapoarte și analize bazate pe aceste tehnologii, comparativ cu vechile echipamente de măsurare.

Anonim

Streamingul video a crescut enorm. Măsurătorile tradiționale de audiență nu mai sunt la fel de relevante. Focal Meter ar putea ajuta. Dar cred că este esențial ca ARMA și industria să monitorizeze și să evalueze în mod constant performanța și fiabilitatea acestor dispozitive. Să sperăm în date mai bune și mai precise pentru toți.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile