duminică, 5 noiembrie 2023

Fiul lui Silvio Berlusconi dorește să lanseze un canal și/sau platformă de streaming la nivel european

Fiul lui Silvio Berlusconi dorește să continue planurile fostului mare antreprenor media italian și anunță că va realiza o alianța tv la nivel european, împreună cu ProSiebenSat.1.



"Pentru a rezista presiunii corporațiilor multinaționale, trebuie să ne dezvoltăm. Nu ne interesează să cumpărăm un canal de televiziune din Franţa sau Germania, ci dorim să creăm un mare canal european, un radiodifuzor european important", a spus Pier Silvio Berlusconi, fiul lui Silvio Berlusconi.

Holdingul familiei Berlusconis, Fininvest, deține 48,5% din acțiunile fostului holding de televiziune Mediaset, care funcționează acum ca MFE-Mediaforeurope. MFE este cel mai mare acționar al grupului de televiziune bavarez ProSiebenSat.1, cu aproape 30%.

Suntem mândri că proiectul unui mare radiodifuzor european este, în mod excepțional, promovat de o companie italiană și nu de o companie din afara Europei. Vrem să investim mai mult în producții naționale în Italia, Spania și, sperăm, în curând, și în Germania. Dar proiectul este de a crea o platformă europeană mare pentru distribuția de conținut și vânzarea de publicitate, care să aibă dimensiunea și tehnologia pe care o au giganții internetului”, a spus antreprenorul în vârstă de 54 de ani.


11 comentarii despre subiectul „Fiul lui Silvio Berlusconi dorește să lanseze un canal și/sau platformă de streaming la nivel european”:
Anonim

Cred că inițiativa lui Pier Silvio Berlusconi de a crea un hub european e exact ce trebuie pentru a ține pasul cu industria.

Bre

Eu nu înțeleg de ce insistă toată lumea să concureze cu platformele consacrate de streaming. Adică, hai să fim serioși, e cam greu să bați cu giganții care deja a câștigat un numar impresionat din abonati prin productiile lor.

Anonim

Bre, poate pentru că nu toată lumea vrea să se uite la producții americane non-stop? Eu aș aprecia mai mult conținut european, care să reflecte realitățile noastre culturale.

Bre

Sunt de acord că Mediaset e puternic, dar să nu subestimăm dificultatea pieței. Intrarea pe piața germană, cu tot cu concurența acerbă și reglementările stricte, nu e ca o plimbare în parc. Ce nu înțeleg eu este cum vor concura pe partea de streaming când deja piața e saturată. Mă tot gândesc la ce a zis Pier Silvio, că fără Germania, un radiodifuzor european nu există. Nu e chiar așa? Pare un pic exagerat.

Anonim

Nu e chiar o exagerare. Germania e o piață uriașă, cu o putere de cumpărare imensă. E logic să vrei să ai o poziție acolo dacă vizezi Europa.

Bre

Eu mă întreb cum pot să se asigure că nu vor fi doar o umbră a gigantilor americani? Adică, e bine să ai un plan, dar trebuie să ai și conținut care să atragă publicul.

Anonim

Mie mi-ar plăcea să văd mai multe producții europene de calitate. Sătul de serialele cu același format peste tot. Cred că asta încearcă să facă Mediaset, să aducă diversitatea europeană pe ecran.

Bre

Toate bune și frumoase, dar până una-alta, cine va plăti pentru încă un serviciu de streaming? Buzunarele noastre nu sunt infinite, să nu uităm de asta.

Anonim

Nu cred ca va fi cu bani, va fi gratis, susținut de publicitate. Eu asa inteleg. Problema ar fi alta, sa aiba subtitrari in cat mai multe limbi europene, altfel vor limita publicul la tarile vorbitoare de italiana, spaniola si germana. Asta nu ar fi european, ci doar multi-national.

Bre

Și totuși, cum rămâne cu identitatea locală? Dacă totul se 'europenizează', nu pierdem din specificul național? ideea e să valorifici conținutul local, dar să îl faci accesibil la nivel mai mare. Cred că e un echilibru de găsit aici. E ca în cazul mâncării: pizza e universală, dar fiecare țară are rețeta ei unică.

Bre

Ce vrei tu să zici este că nemții si europenii vor calitate si localizare lingvistică, nu doar cantitate. E clar că Mediaset trebuie să livreze ceva de top. Mă întreb cum se vor descurca cu adaptarea în fiecare țară. Cultura locală contează enorm în conținutul media. Este o linie fină între globalizare și păstrarea culturii locale. Dacă nu ești atent, riști să pierzi spectatorii din ambele lumi. Trebuie să fie mai mult decât un reality show pan-european. Trebuie să fie inovativ și relevant de asemenea local. Până la urmă, sper ca Mediaset să găsească rețeta potrivită, o combinație de pizza margherita și sarmale, pentru gusturile tuturor! :-)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile