sâmbătă, 2 decembrie 2023

HBO Europe a obținut 5 licențe de transmisie prin sisteme speciale, inclusiv pentru HBO România

La a 19-a reuniune, Consiliul pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia (RRTV) a acordat companiei HBO Europe s.r.o. 5 licențe audiovizuale pentru televiziune difuzată prin sisteme speciale de transmisie. Licențele au fost aprobate pentru HBO Cehia și Slovacia, HBO Adria, HBO Polonia, HBO Ungaria și HBO România.

Fotografie realizata de HD Satelit a paragrafului din comunicatul de presă al RRTV privind licența de transmisie prin sisteme speciale pentru HBO România

Printre acestea, Consiliul a acordat companiei HBO Europe s.r.o.(cu sediul social în Praga) și licența de difuzare prin sisteme speciale de transmisie pentru televiziunea HBO România, pentru o perioadă de 12 ani. Programele acestei televiziuni sunt axate în special pe filme și seriale americane. Difuzarea HBO România (pe baza acestei licențe de transmisie prin sisteme speciale) este în România și Republica Moldova, iar limba principală de difuzare este limba română, cu difuzare de 24 de ore pe zi.

Consiliul pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia precizează că în cazul transmisiilor posturilor de radio prin internet, nu este necesară o licență pentru a transmite prin internet. Însă în cazul televiziunii, difuzarea tv prin internet este reglementată în conformitate cu Directiva serviciilor mass-media audiovizuale (DSMAV), indiferent de tehnologia de transmisie. Difuzarea televiziunii prin Internet (indiferent dacă este furnizată ca flux online pe propriul website, pe un canalul YouTube sau prin HbbTV, prin aplicații mobile și altele) se încadrează în categoria sistemelor speciale de transmisie.


3 comentarii despre subiectul „HBO Europe a obținut 5 licențe de transmisie prin sisteme speciale, inclusiv pentru HBO România”:
Anonim

Oare o sa transmita pe noul serviciu de streaming MAX canalele lor HBO lineare? Sau e doar o conformare suplimentara la legislatia UE?

Anonim

Să înțeleg că HBO România va avea acum o mai mare libertate în a difuza conținut specific pentru piața locală? Această licență de transmisie prin sisteme speciale ar putea permite HBO să-și adapteze mai bine oferta pentru publicul românesc. Întrebarea mea este legată de tehnologia folosită. Ce înseamnă exact transmisie prin "sisteme speciale"? Se referă la streaming online sau la altceva?

Cosmin

Anonim, sisteme speciale se referă de obicei la metode de transmisie care nu sunt cele tradiționale, cum ar fi cablul sau satelitul. Asta include streaming-ul online, dar și alte platforme digitale.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile