duminică, 3 decembrie 2023

NOW XMAS, BoXmas și Magic UK, televiziuni muzicale de Crăciun, gratuite prin satelit

Televiziunea britanică NOW 70s si-a schimbat temporar denumirea și profilul muzical, îmbrăcând de la începutul lunii decembrie haine de sărbătoare sub denumirea de NOW XMAS. Desigur, difuzează videoclipuri cu tematică de Crăciun și in general de sărbătorile de iarnă.


Din fericire, NOW XMAS este transmis prin fascicul european puternic al satelitului Astra 2G, recepția fiind posibilă și in Romania cu antene de satelit de dimensiuni obișnuite (am testat cu antena de 90 cm in diametru). Frecvența de recepție este 11582, polarizare orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK, iar transmisia este FTA (la liber, necodată).

Frecvența NOW XMAS - Imagine a recepției la liber realizata de HD Satelit în România

O altă televiziune cu muzică de Crăciun, care poate fi recepționată gratuit în România la aceeași poziție orbitala, este BoXmas. Datele de receptie sunt Astra 2G. frecvența 11265, polarizare orizontală, SR 27500, FEC 2/3. DVB-S QPSK, FTA (la liber, necriptată).

Frecvența BoXmas - Imagine a recepției la liber realizata de HD Satelit în România

Pe aceeași frecvență cu BoXmas se poate recepționa și Magic UK, ce difuzează în această perioadă programe muzicale de sărbători.

Pe același satelit mai există si alte televiziuni gratuite dedicate sărbătorilor de iarnă (That's Christmas, Best Xmas Music, Great! Xmas și Great! Xmas+1), dar sunt pe fascicul de semnal pentru UK, care nu este recepționabil în România (cele recepționabile gratis în România - NOW XMAS și BoXmas - sunt pe fasciculul de semnal european).


5 comentarii despre subiectul „NOW XMAS, BoXmas și Magic UK, televiziuni muzicale de Crăciun, gratuite prin satelit”:
Anonim

E o modalitate bună de a aduce spiritul Crăciunului în casele oamenilor. Am testat și eu cu o antenă similară și calitatea semnalului a fost excelentă.

Alin

Interesant este că ambele canale sunt FTA, adică la liber. Asta înseamnă că nu sunt necesare abonamente sau taxe suplimentare. Oricum, canalele englezesti au un farmec aparte. Pacat ca au mutat multe canale bune pe fasciculul dedicat doar zonei geografice a britanicilor.

Anonim

Apropo de recepție, este important să ne amintim că orientarea corectă si calitatea antenei si LNB-ului sunt esențiale pentru o bună recepție a semnalului. Condițiile meteo pot influența semnalul, dar în general, dacă antena este bine orientată, nu ar trebui să fie probleme majore. Am verificat si eu , imi place muzica de la ei de Craciun, majoritatea videoclipurilor nu le-am văzut niciodată pana acum. Foarte interesante. Partea negativa e ca intrerupe cu publicitate din cand in cand, dar asta e... Sunt canale gratuite si trebuie cumva sa se sustina financiar. Oricum, calupurile publicitare au cam 1 minut. SI sunt destul de interesante reclamele englezesti, mici opere de arta.

Alin

Este un mare avantaj pentru noi cei care avem antene de satelit pe 28,2 Est, mai ales în perioada sărbătorilor, când vrem să accesăm conținut specific de Crăciun. Chiar ca sunt speciale aceste clipuri, nu stiu de unde le-au scos!!

Anonim

Asa e, si eu apreciez diversitatea muzicii de Crăciun pe aceste canale. E o selecție bună pentru toate gusturile.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile