sâmbătă, 23 decembrie 2023

Patru noi televiziuni maghiare la Focus Sat România

Grupul M7, deținut de CANAL+ Group ( ce operează si Focus Sat România), și unul dintre principalii furnizori de televiziune prin satelit din Europa, a anunțat printr-un comunicat pentru presă că și-a extins parteneriatul de lungă durată cu CLT-UFA HBD pentru distribuția prin satelit a patru noi canale tv liniare. Deși nu a fost încă anunțate în lista de pe websiteul oficial al Focus Sat România, cele patru televiziuni sunt deja recepționate si de abonații la pachetul Acces Panonia al acestui operator DTH, pe frecvența 12149 (polarizare verticală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK) de pe satelitul Thor 7 de la poziția orbitală 0,8° Vest.

Listă denumiri televiziuni, afișată ca urmare a scanării frecvenței 12149 (polarizare verticală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK) de pe satelitul Thor 7 (imagine realizată de HD Satelit România

Acest acord recent permite grupului M7 să ofere servicii complete de distribuție prin satelit pentru RTL Ungaria începând cu 15 decembrie 2023. Canalele noi sunt Kölyökklub (înseamnă "Clubul Copiilor"), Moziklub (înseamnă "Clubul Cinematografic), Sorozatklub (înseamnă "Clubul Serialelor") și RTL OTTHON (înseamnă "RTL Acasă"), toate transmise prin satelitul THOR 7. Această colaborare consolidează parteneriatul existent între companii pentru distribuția de noi canale RTL Ungaria, atât pentru abonații Direct One, cât și pentru operatorii terți.

Vicepreședintele pentru Servicii de Conținut de Platformă al grupului M7, Bill Wijdeveld, a explicat că este foarte mulțumit de faptul că RTL Ungaria i-a ales pentru a furniza servicii de distribuție prin satelit pentru cele patru noi canale, considerând că decizia este un semn de încredere pentru echipa M7 Platform Services. De asemenea, a subliniat că noile canale reprezintă o extensie importantă a ofertei de conținut pentru abonații lor din Ungaria și se așteaptă la o colaborare continuă și reciproc avantajoasă.

M7 Group, marcă a Canal+ Luxembourg S. à r.l., deținută de gigantul global de conținut CANAL+ Group, este un lider european în furnizarea de conținut video în 9 piețe europene, incluzând Benelux, regiunea DACH și diverse piețe din Europa Centrală și de Est. Bazându-se pe o bază solidă de aproximativ 3 milioane de clienți de televiziune prin satelit (DTH), tv prin tehnologie IP și OTT, M7 furnizează în diverse piețe o ofertă de conținut premium, constând într-un mix de canale liniare și platforme locale de streaming, toate sub marca CANAL+. O mare parte din oferta de conținutul premium provine din biblioteca de seriale și filme a CANAL+, combinată (acolo unde este relevant) cu sporturi live și conținut de la terți. În plus, M7 este implicată în propria producție de conținut local, în strânsă colaborare cu compania soră STUDIOCANAL. Oferta completă video pentru diversele piețe M7 este disponibilă prin dispozitive hibride de recepție DTH/OTT de ultimă generație, precum și prin aplicații tv localizate.

Anterior, CLT-UFA HBD a anunțat că începând cu ianuarie 2024, clienții DIGI Ungaria (parte a grupului 4iG și partener de distribuție al RTL) vor avea de asemenea acces acces la cele patru noi canale, care și-au făcut debutul pe 15 decembrie: RTL Otthon, Kölyökklub, Sorozatklub și Moziklub. Această extensie a fost posibilă datorită unui acord de distribuție între RTL și DIGI Unagria, care permite ca noile canale tv ale RTL să fie incluse în oferta DIGI Ungaria  prin tehnologie IP, precum și în serviciile digitale prin cablu și satelit le acestui operator, ajungând astfel în aproximativ 900.000 de locuințe. În baza acestui parteneriat, abonații DIGI vor avea acum posibilitatea să urmărească un total de 12 canale RTL (RTL OTTHON, Moziklub, Cool TV, RTL KETTő, Sorozat+, Kölyökklub, RTL, Film+, RTL HÁROM, Muzsika TV, RTL GOLD, Seriesklub), comparativ cu 8 canale disponibile anterior.

Kölyökklub se axează pe divertismentul pentru copii, având ca public țintă grupa de vârstă 4-12 ani. Canalul va difuza seriale precum "Locul de joacă magic al Miei", "Cocomelon", "Coconut, micul dragon" și "Lassie", alături de alte producții educative și de animație europene, coreene și indiene, incluzând și clasice precum "Tom și Jerry", "Cartea junglei" sau "Peter Pan". Canalul emite conținut HD.

Moziklub este axat pe filme europene populare și adresat unui public larg, cu un accent pe segmentul feminin. Printre filmele difuzate se numără lucrări de la Woody Allen, adaptări ale romanelor lui Agatha Christie și diverse comedii clasice, precum și filme maghiare de renume. Canalul emite în SD.

Sorozatklub este un canal tv destinat publicului feminin și vizează persoanele de peste 50 de ani. Acesta difuzează seriale polițiste precum "Agatha Raisin" și "Father Brown", drame istorice ca "Downton Abbey", seriale polițiste și romantice, oferind o varietate de conținut pentru acest segment de vârstă. Canalul emite în SD.

RTL OTTHON este de asemenea destinat în special publicului feminin. Canalul oferă o varietate de programe ce se concentrează pe gastronomie, design interior și proiecte "do it yourself". Printre emisiunile de pe acest canal se numără programele lui Gordon Ramsay și Jamie Oliver, precum și reluări ale episoadelor din "Bucătarul Bucătar" și "Maestru Cofetar". Canalul emite conținutul în HD.


4 comentarii despre subiectul „Patru noi televiziuni maghiare la Focus Sat România”:
Anonim

Si la Digi?

Marius

La Digi Romania? Nu au anuntat nimic, ci doar la Digi Ungaria, care nu mai are legatura cu RCS RDS, deoarece au vandut Digi Ungaria.

Anonim

Kölyökklub e orientat spre copii, ceea ce e bine pentru diversitate. Moziklub va avea filme europene. Sunt fan al cinematografiei europene si inteleg foarte bine limba maghiara, așa că sunt entuziasmat.

Anonim

Si ar mai fi ceva. Mă întreb dacă vor include și producții maghiare în aceste canale. Ar fi frumos să vedem și conținut autohton de la ei.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile