vineri, 26 ianuarie 2024

Au fost certificate peste un miliard de dispozitive CI+ (Common Interface Plus)

DigiCert și CI Plus, LLP au anunțat că până în prezent au fost emise peste un miliard de  certificate DigiCert CI Plus pentru dispozitive din întreg ecosistemul industriei televiziunii.

Slot CI+ în televizor - Fotografie realizată de HD Satelit România

Specificația tehnică CI Plus (Common Interface Plus sau CI+) este o extensie a standardului obișnuit de Difuzare Video Digitală (DVB), care oferă o protecție suplimentară pentru conținutul tv cu plată. Aceasta le oferă difuzorilor de televiziune cu plată din Europa o metodă de a furniza, direct pe televizoare, servicii tv protejate (criptate), fără necesitatea unui receptor suplimentar pentru decriptare.

"Cei mai mulți oameni nu ar fi prezis cât de mult va evolua peisajul televiziunii, atunci când specificația CI Plus a fost dezvoltată, în anul 2008. De-a lungul timpului, această specificație a devenit unul dintre standardele de încredere, obișnuite în acest ecosistem industrial diversificat. Certificatele DigiCert CI Plus au securizat până acum peste un miliard de dispozitive. Iar cu ălatforma PKI DigiCert pentru CI Plus, producătorii pot beneficia de cel mai ușor, sigur și ieftin mod de a implementa standardele CI Plus la scară largă", a explicat reprezentantul DigiCert.

PKI, abreviere pentru "Public Key Infrastructure", este un set de roluri, politici, hardware, software și proceduri necesare pentru a crea, gestiona, distribui, utiliza, stoca și revoca certificate digitale și pentru a gestiona criptografia bazată pe cheie publică. În esență, PKI reprezintă fundația pentru activități de securitate și criptare în comunicațiile digitale și online.

"CI Plus a fost fondat într-o perioadă când televizoarele necesitau un receptor suplimentar pentru a accesa serviciile de televiziune cu plată. Însă suportul pieței de-a lungul anilor a depășit cu mult așteptările noastre. Datorită susținerii largi din partea industriei CE și a operatorilor de pay-TV, colaborarea inter-industrială pe care am stabilit-o a fost extrem de benefică pentru toată lumea, în special pentru consumatori. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm acest trend, cu scopul de a atinge următorul reper de 2 miliarde de certificate", a completat președintele CI Plus LLP. 

CI Plus LLP este un parteneriat între producătorii de televizoare și producătorii de module Common Interface, creat pentru a permite furnizarea serviciilor și conținuturilor de televiziune criptate în Europa. CI Plus definește un set comun de specificații pentru decriptarea conținutului care utilizează PKI la bază. Partenerii LLP definesc și conduc teste continue pentru a asigura încrederea în cele peste 620 de tipuri de dispozitive înregistrate, reprezentând un total de peste un miliard de dispozitive.

DigiCert operează ca autoritate de încredere și furnizează certificatele celor 50 de licențiați CI Plus, asigurând identitatea și certificarea dispozitivelor, protecția conținutului furnizat și revocarea echipamentelor compromise, după caz.

Specificația CI Plus a fost dezvoltată de firmele de electronice de consum Panasonic, Philips (acum TP Vision), Samsung și Sony, precum și de compania de tehnologie pentru televiziunea cu plată SmarDTV, Neotion și SMiT, în parteneriat cu TC TrustCenter, ale cărei active legate de CI Plus sunt acum deținute și operate de DigiCert. Specificația reprezintă unul dintre primele exemple de colaborare între producătorii de dispozitive și standardele bazate pe PKI.

În România, dispozitivele CI Plus (Common Interface Plus sau CI+) sunt utilizate în principal de consumatorii care doresc acces la servicii de televiziune digitală prin cablu, satelit sau de alt tip, într-un mod mai securizat și cu mai multe funcționalități decât standardul anterior CI (Common Interface).

Utilizatorii specifici ai acestei tehnologii includ nu doar companiile, ci și clienții:

- Abonații serviciilor de televiziune prin cablu și satelit: Mulți furnizori de servicii de televiziune oferă canale premium sau pachete de canale care necesită un nivel suplimentar de securitate, oferit de CI Plus. Abonații care doresc acces la aceste canale vor avea nevoie de un televizor sau un receptor cu slot CI Plus și de un modul CI Plus corespunzător, furnizat de operatorul de televiziune.

- Utilizatorii de televizoare smart: Deținătorii de televizoare moderne, care dispun de sloturi CI Plus, pot utiliza aceste module pentru a accesa canalele criptate fără necesitatea unui decodor separat. Aceasta simplifică configurarea și elimină necesitatea unui echipament suplimentar.

Furnizorii de servicii de televiziune cu plată din  din Europa (și chiar din România, cum ar fi RCS & RDS / Digi, Orange, Vodafone) oferă module CI Plus clienților lor. Este important de menționat că disponibilitatea și compatibilitatea modulelor CI Plus pot varia în funcție de furnizorul de servicii și de echipamentul de recepție folosit.


Niciun comentariu despre subiectul „Au fost certificate peste un miliard de dispozitive CI+ (Common Interface Plus)”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile