miercuri, 31 ianuarie 2024

Sky Marea Britanie va concedia 1000 de angajați din cauza tranziției abonaților săi tv satelit la serviciile de streaming online ale companiei

Operatorul tv cu plată Sky din Marea Britanie va elimina aproximativ 1000 de locuri de muncă în acest an, pe fondul tranziției clienților de la serviciile prin satelit, anunță televiziunea Sky News. Compania Sky afirmă că din cauza migrării de la serviciile prin satelit la cele prin internet are nevoie de mai puțini angajați specializați în recepția satelit.

Instalator antene satelit - imagine decorativă realizată de HD Satelit România

O examinare a structurii afacerilor Sky a relevat o nevoie mai mică de specialiști în receptia satelit, pe măsură ce tot mai mulți clienți se orientează către servicii exclusiv digitale. Cei aproximativ 1000 de angajați care vor fi concediați anul acesta reprezintă aproximativ 4% din forța de muncă a Sky din Marea Britanie și Irlanda. Compania, care deține televiziunea Sky News și este unul dintre cei mai importanți furnizori de media și divertisment din Europa, a spus că echipele sale de ingineri vor fi cele mai afectate și că a început consultările.

Un purtător de cuvânt al Sky a precizat că lansarea Sky Glass și Sky Stream reprezintă o schimbare în modelul de afaceri al companiei, care tinde sa se reorienteze către furnizarea de servicii tv online prin internet în loc de satelit. Din ce în ce mai mulți clienți aleg Sky Glass și Sky Stream, care nu necesită o instalare specializată, determinând compania Sky să modifice numărul de angajați de care are nevoie pentru a oferi serviciile sale tv prin satelit. Sky nu a precizat exact ce specialiști în receptia satelit vor fi afectați în această etapă și nici ce alte joburi ar putea fi afectate, deoarece cifra de 1000 de concedieri nu a fost finalizată și ar putea fi totuși mai mică.

Operatorul Sky a confirmat că rămâne dedicat clienților și serviciilor sale prin satelit, dar a semnalat că numărul de ingineri necesari pentru servicii specializate și instalări a scăzut pe măsură ce obiceiurile clienților s-au schimbat. Abonații Sky Stream reprezintă 80% dintre clienții noi ai companiei. Sky Glass, platforma sa tv integrată, a avut de asemenea o creștere puternică, televizorul său cu ecran de dimensiune medie devenind cel mai bine vândut în Marea Britanie în 2023.

Sky, care este deținută de gigantul american Comcast, a anunțat concedierile într-un moment în care concurenții săi elimină de asemenea locuri de muncă, în contextul unei presiuni mai mari asupra bugetelor în economia mai dificilă din Marea Britanie.


Un comentariu despre subiectul „ Sky Marea Britanie va concedia 1000 de angajați din cauza tranziției abonaților săi tv satelit la serviciile de streaming online ale companiei”:
Ciprian

Pe site-ul Focus Sat România nu mai apare deloc posibilitatea de a deveni client la serviciul DTH, ci doar la televiziunea online. Singurul loc unde se face trimitere la serviciul DTH e la Oferta TV -> clienți existenți -> Reîncărcări. De fapt, cred că pe tot site-ul nu mai apare deloc cuvântul "satelit". Deci e clară direcția și la noi. Probabil în cel mult 2 ani se va închide platforma DTH.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile