duminică, 21 ianuarie 2024

WaterCube, primul sistem casnic ce extrage din aer sute de litri de apă potabilă în fiecare zi

Genesis Systems, o companie axată pe combaterea deficitului de apă la nivel global, a dezvoltat WaterCube (WC-100), un sistem inovator care permite extragerea apei potabile direct din aer. Dispozitivul este primul de acest fel destinat uzului casnic și poate produce până la aproximativ 450 de litri de apă proaspătă pe zi.

Condensare apă (nu este o imagine oficială, ci o imagine decorativă realizată de HD Satelit România - imagini ale echipamentului pot fi găsite pe website-ul GenesisSystems.)

Sistemul funcționează pe principiul condensării umidității din aer, transformând-o în apă potabilă, și este proiectat să opereze într-un mod automat și sustenabil. Folosind surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară, WaterCube nu doar că furnizează apă, dar o face într-un mod ecologic, fără a produce subproduse dăunătoare mediului.

WC-100 este eficient într-o gamă largă de condiții climatice, operând ideal în medii cu umiditate între 40% și 100% și la temperaturi peste 15 grade Celsius. A fost testat să producă peste 378 litri de apă pe zi în condiții de 27 grade Celsius și 60% umiditate relativă.

Apa produsă de sistem îndeplinește standardele de calitate ale apei potabile stabilite atât de SUA (NSF), cât și la nivel internațional, fiind sigură pentru consum. De asemenea, WC-100 include un sistem de filtrare avansat, cu un filtru de apă schimbabil de 0.01 micrometri, tratament UV și un filtru de aer Merv 13.

Genesis Systems susține că prin generarea apei din aer, WC-100 nu exercită presiuni asupra altor resurse de apă existente și că tehnologia lor ar putea ajuta la rezolvarea problemelor de lipsă a apei în întreaga lume, propunând ca viitoarele cartiere să fie echipate cu WaterCube pentru fiecare gospodărie, reducând astfel dependența de sistemele municipale de apă. Această tehnologie este deosebit de utilă pentru locațiile izolate sau pentru cei care au nevoie de o sursă portabilă de apă.


2 comentarii despre subiectul „WaterCube, primul sistem casnic ce extrage din aer sute de litri de apă potabilă în fiecare zi”:
Anonim

Păi un frigider mai pricopsit consumă 1A și costă 1000 USD, ăsta consumă 20A și costă 20000 USD. Mă tem că nici Armata nu va fi interesată.

Cosmin

Anonim, asta nu e frigider. Este condensator de apa din atmosfera, poate furniza apa pentru o mica așezare, sute de litri pe zi. Un frigider are capacitatea condensa zilnic sute de litri de apa pe zi din atmosfera? Poate câteva grame... Nu e vorba de a răci apă, ci de a condensa....Poate fi de exemplu foarte util în munți, în zonele unde nu e apa, mai ales că poate fi alimentat autonom, solar..

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile