miercuri, 7 februarie 2024

Va fi realizat un cablu optic submarin intercontinental între Egipt și Europa

Compania 4iG și statul albanez au semnat un acord de cooperare, ce are ca scop realizarea unui cablu optic submarin de date de mare capacitate între Egipt și Albania, deschizând o nouă poartă de date către Europa, se anunță într-un comunicat remis către HD Satelit România.

Cablu submarin - Imagine decorativă creată prin design digital de HD Satelit România

4iG Plc și Telecom Egipt au semnat un acord preliminar la Budapesta privind termenii și condițiile investiției în sistemul de cablu de date submarin intercontinental între Egipt și Albania. Sistemul de cablu submarin va deschide o nouă poartă de date către Europa și va oferi o rută alternativă la legăturile de date mediteraneene existente. 

Conexiunea sistemului de cablu submarin va oferi cea mai scurtă rută către Frankfurt și alte destinații internaționale importante din Europa de Est și Centrală și Balcani, cum ar fi Belgrad, Sofia, Viena și Budapesta. Noul Gateway Digital Balcanic va consolida și mai mult legăturile de afaceri și tehnologice, iar extinderea rutelor internaționale de tranzit optic va deschide noi oportunități de cooperare în regiune.

4iG Plc, o companie cu majoritate ungară cu sediul la Budapesta, Ungaria, este lider în servicii de telecomunicații și IT în Ungaria și Balcanii de Vest. Grupul 4iG are peste 8.000 de persoane de angajați în Ungaria și regiunea Balcanilor de Vest. 4iG este unul dintre cei mai mari investitori străini în Albania, iar filiala sa One Albania este un jucător major în sectorul telecomunicațiilor din țară. 


Niciun comentariu despre subiectul „Va fi realizat un cablu optic submarin intercontinental între Egipt și Europa”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile