miercuri, 20 martie 2024

Eurosport transmite Campionatul Mondial de Patinaj Artistic săptămâna aceasta

Punctul culminant al sezonului de patinaj artistic, Campionatul Mondial, este la Eurosport 1 în această săptămână. Competiția se desfășoară la Bell Centre din Montreal, Canada, și aduce pe gheață cei mai talentați sportivi pentru cea mai importantă săptămână de patinaj artistic a anului. Eurosport 1 transmite toate probele (masculin, feminin, perechi, dans) în direct, între 20 și 24 martie, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

CM Patinaj Artistic la Eurosport - Imagine remisă de Eurosport în comunicat, pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit

Kaori Sakamoto și Shoma Uno caută să scrie istorie, fiecare țintind un al treilea succes la rând în proba feminină, respectiv masculină. Un astfel de șir de titluri obținut atât la feminin, cât și la masculin, nu a mai fost reușit din 1969, când Peggy Fleming și Emmerich Danzer își treceau în cont trei titluri la rând în probele lor, la Geneva.

În proba masculină, Uno va avea rivali pe măsură. În vârstă de 19 ani, americanul Ilia Malinin reprezintă noua generație, iar atât el, cât și japonezul Yuma Kagiyama și campionul european Adam Siao Him Fa sunt pretendenți la titlul mondial, dat fiind că au câștigat Grand Prix-uri în acest sezon.

În proba feminină, Sakamoto este principala favorită. Ea vine după un sezon de excepție, iar singura care i-ar putea face față pare să fie belgianca Loena Hendrickx.

Japonezii au dominat ediția anterioară a Campionatului Mondial, iar la proba de perechi campioană a fost cea formată din Riku Miura și Ryuichi Kihara. Cei doi vor fi din nou pe gheață la Montreal în acest an. Nu în ultimul rând, campionii en-titre ai probei de dans, Madison Chock și Evan Bates, sunt favoriți să-și apere titlul câștigat în 2023.

Programul probelor transmise de Eurosport 1:

Miercuri, 20 martie, 18:00 – Programul scurt, perechi

Miercuri, 20 martie, 23:00 – Programul scurt, feminin

Joi, 21 martie, 17:00 – Programul scurt, masculin

Joi, 21 martie, 22:00 – Programul scurt, masculin

Joi, 21 martie, 24:00 – Programul liber, perechi

Vineri, 22 martie, 17:45 – Programul scurt, dans

Vineri, 22 martie, 22:00 – Programul scurt, dans

Vineri, 22 martie, 24:00 – Programul liber, feminin

Sâmbătă, 23 martie, 19:30 – Programul liber, dans

Duminică, 24 martie, 3:00 – Programul liber, masculin


Toate probele sunt transmise în direct și online, pe Eurosport.ro.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport transmite Campionatul Mondial de Patinaj Artistic săptămâna aceasta”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile