joi, 18 aprilie 2024

Comori ale Bulgariei, Estoniei și Turciei, într-un nou sezon "Bettany Hughes: Comori", la Viasat History

Viasat History va transmite al treilea sezon al seriei "Bettany Hughes: Comori" începând cu 19 aprilie, programând un episod în fiecare vineri la ora 22:00. În această serie, Bettany Hughes, o cunoscută istoric, autor, prezentator și profesor premiat, explorează comorile ascunse ale Bulgariei, Estoniei și Turciei printr-o serie de călătorii captivante, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

"Bettany Hughes: Comori" - Imagine remisă în comunicat de către Viasat History pentru publicare pe HD Satelit România

Noul sezon, care debutează pe 19 aprilie, promite a fi o aventură prin istoria civilizației umane, cuprinzând șase episoade excepționale ce aduc în prim-plan descoperiri arheologice noi și senzaționale. Printre alte destinații, Bettany vizitează un amfiteatru roman extrem de bine conservat în Bulgaria, explorează o casă în Turcia unde recent a fost descoperită o frescă neolitică sculptată într-un perete, și admirațiile pădurilor din Estonia, unde urmărește realizări impresionante de inginerie, cultură și spiritualitate.

"Bettany Hughes: Comori" - Imagine remisă în comunicat de către Viasat History pentru publicare pe HD Satelit România

Seria începe cu Bettany călătorind prin centrul Turciei până în Cappadocia, unde vizitează locuințe antice săpate în stânci și complexul monumental Göbeklitepe, datând de 10.000 de ani. În plus, într-un sat de la marginea orașului Şanlıurfa, în sud-estul Turciei, ea descoperă o nouă sculptură în piatră, veche de 11.400 de ani, care nu a fost încă expusă publicului larg. Această lucrare arată un bărbat gol atacat de feline mari și un taur în acțiune, o descoperire recentă în pivnița unui localnic.

Continuând explorările, Bettany se deplasează spre Sultanatul Oman, un loc plin de contraste și surprize. Apoi, se întoarce în Azerbaidjan pentru a descoperi mai multe despre Drumul Mătăsii și se aventurează spre coastele Adriatice din Albania. În nordul Europei, în Estonia, vizitează Saaremaa, cunoscută ca "Insula Vikingă", unde găsește un sit de înmormântare sacru cu dovezi ale sacrificiilor umane. În Tallinn, capitala Estoniei, descoperă rămășițele unui naufragiu medieval major, excavat recent.

"Bettany Hughes: Comori" - Imagine remisă în comunicat de către Viasat History pentru publicare pe HD Satelit România

Călătoria ei se încheie în Bulgaria, unde explorează diversitatea culturală a regiunii Varna, pe coasta Mării Negre, unde examinează un depozit de comori de aur vechi de 6.000 de ani. În Valea Regilor Traci, are acces exclusiv la un mormânt trac vechi de 2300 de ani, recunoscut UNESCO pentru frescele sale vibrante și bine păstrate. Participând la un ritual tradițional al focului în satul Kosti și vizitând comunitatea Pomak, care încă păstrează tradiția pictării fețelor mireselor din Ribnovo, Bettany observă cum tradițiile străvechi continuă să fie vii. În plus, descoperă ruinele orașului antic Heraclea Sintica, inclusiv sanctuarele orașului, magazinele, o primărie, o bazilică și un sanctuar dedicat zeiței Nemesis.

Programul episoadelor din sezonul al treilea al "Bettany Hughes: Comori"

Cel mai recent sezon al seriei "Bettany Hughes: Comori" promite o aventură variată și captivantă, difuzată în exclusivitate pe Viasat History începând cu 19 aprilie, ora 22:00. Această serie nu trebuie ratată de iubitorii de istorie și cultură.

Programul episoadelor din "Bettany Hughes: Comori – Seria 3" la Viasat History este următorul:

Episodul 1, "Turcia: Trufandalele Orientului" va fi difuzat pe 19 aprilie, la ora 22:00.

Episodul 2, "Oman", urmează să fie difuzat pe 26 aprilie, la ora 22:00.

Episodul 3, "Azerbaidjan: Drumul Mătăsii și Caucazul", va fi disponibil pe 3 mai, la ora 22:00.

Episodul 4, "Albania și Adriatica", este programat pe 10 mai, la ora 22:00.

Episodul 5, "Estonia", va fi transmis pe 17 mai, la ora 22:00.

Episodul 6, "Bulgaria", încheie seria pe 24 mai, la ora 22:00.


Niciun comentariu despre subiectul „Comori ale Bulgariei, Estoniei și Turciei, într-un nou sezon "Bettany Hughes: Comori", la Viasat History”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile