vineri, 19 aprilie 2024

Din 2025, Netflix va înceta să publice datele privind numărul de abonați

Netflix a înregistrat un număr impresionant de noi abonați în primul trimestru al anului 2024, adăugând 9,3 milioane de noi utilizatori și ajungând astfel la un total de 269,6 milioane de abonați la nivel global. Această creștere a depășit estimările analiștilor și consolidează poziția companiei ca lider mondial în domeniul serviciilor de streaming.

Familie care utilizează servicii de streaming tv - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Compania a raportat venituri de 9,4 miliarde de dolari, cu o creștere de 15% comparativ cu anul precedent, și un venit operațional de 2,6 miliarde de dolari.

Însă directorii companiei au anunțat că, începând cu primul trimestru al anului 2025, Netflix va înceta să mai raporteze numărul de abonați și venitul mediu pe utilizator. Aceasta decizie vine după ce, anul trecut, compania a anulat deja oferirea de prognoze trimestriale privind numărul de membri plătitori.

Compania a motivat decizia prin faptul ca dezvoltă noi surse de venit, cum ar fi publicitatea și opțiunea pentru membri suplimentari, astfel încât numărul de abonamente reprezintă doar o componentă evoluției Netflix. În plus, pe măsură ce tarifele și abonamentele s-au modificat de la un singur tip la mai multe niveluri de abonare, iar prețurile sunt diferite în funcție de țară, fiecare abonament plătit are un impact diferit asupra evoluției platformei.

Într-o scrisoare adresată acționarilor, conducerea Netflix a subliniat că aproape 270 de milioane de gospodării din peste 190 de țări au abonamente la serviciile platformei. Cu o medie de peste două persoane pe gospodărie, audiența totală depășește jumătate de miliard de persoane, marcând o premieră în industria divertismentului la acest nivel.

Netflix se distanțează de concurența sa în ceea ce privește numărul de abonați, având un avans semnificativ față de Disney+, care a raportat o bază de aproape 150 de milioane de abonați. Creșterea numărului de utilizatori Netflix a fost influențată și de măsurile stricte împotriva partajării neautorizate a parolelor, proces prin care persoanele care foloseau conturi fără a plăti au fost transformate în abonați plătitori.


3 comentarii despre subiectul „Din 2025, Netflix va înceta să publice datele privind numărul de abonați”:
Anonim

Anticipează o linie descendentă.

Anonim

Nu e relevant cati abonati are o platforma, important e cati bani face. Si Netflix face.

Anonim

Deocamdată face, dar concurența e tot mai mare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile