vineri, 19 aprilie 2024

Grupul 4iG a testat tehnologia 5.5G în banda de 6 GHz

Uniunea Internațională de Telecomunicații (ITU) a aprobat utilizarea benzii de frecvențe de 6 GHz pentru serviciile mobile în Europa în decembrie 2023. Tehnologia 5.5G poate oferi viteze de descărcare de până la de zece ori mai rapide decât 5G, aplicată chiar pe echipamentele de bază actuale. Grupul 4iG a testat tehnologia 5.5G bazată pe banda de 6 GHz în colaborare cu universitatea tehnică Doyen din Ungaria, BME VIK, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Echipament pentru teste 5.5G în banda de 6 GHz - Imagine remisă în comunicat de către Grupul 4iG pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit România

Conform comunicatului, Grupul 4iG a fost primul din Europa Centrală și de Est care a testat tehnologia 5.5G în funcțiune folosind spectrul de 6 GHz, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Electrică și Informatică a Universității Tehnice din Budapesta (în maghiară: ‘BME VIK’). Noua tehnologie poate oferi viteze de descărcare de până la de zece ori mai mari decât cea mai rapidă soluție de 3,5 GHz instalată pe stațiile de bază existente. 

În măsurătorile de laborator, o echipă de ingineri de la Grupul 4iG și cercetători de la BME VIK au înregistrat rate de date de peste 10 Gbps. Utilizarea acestei tehnologii în companii va aduce Internetul Lucrurilor, soluțiile Industriei 4.0 și aplicațiile cloud într-o nouă eră. 

Echipamentele de la Universitatea Tehnică din Budapesta sunt destinate în principal cercetării și dezvoltării profesionale a soluțiilor de rețea. În plus, cu ajutorul filialelor 4iG din Balcanii de Vest, testele vor oferi cercetătorilor de la universitățile tehnice din Tirana și Podgorica oportunitatea de a experimenta și studia noua tehnologie.

Grupul 4iG s-a alăturat în 2022 Rețelei Globale de Acces Radio Deschis (O-RAN), o alianță industrială globală fondată de companii de telecomunicații de top, pentru a face rețelele de comunicații radio mai deschise și mai eficiente. Alianța oferă o platformă deschisă pentru dezvoltarea și operarea infrastructurilor de rețea radio bazate pe 5G.

"Testarea tehnologiei mobile de ultimă generație de 6 GHz este în conformitate cu planurile de inovație și obiectivele de digitalizare ale Grupului 4iG. Tranziția către tehnologia 5G reprezintă un punct important pe piața telecomunicațiilor pentru 4iG, companie care are un puternic background în IT, deoarece va permite utilizarea soluțiilor de ultimă generație de transmisie a datelor, în plus față de furnizarea infrastructurii de bază", a explicat Pál Zarándy, Directorul de Strategie Mobilă și 5G al Grupului 4iG, la o conferință de presă.

Pál Zarándy la conferința de presă - Imagine remisă în comunicat de către Grupul 4iG pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit România

Dr. Charaf Hassan, Decanul Facultății de Inginerie Electrică și Informatică la Universitatea Tehnică din Budapesta (BME VIK), a precizat: "Testarea tehnologiei de 6 GHz este un pas important către obiectivele stabilite anterior prin 5G. Noua bandă de frecvențe adoptată de ITU va contribui la dezvoltarea aplicațiilor industriale avansate bazate pe 5G, fabrici inteligente și o economie conectată. Sistemul de transmisie a datelor în 6 GHz este experimental în acest moment. Totuși, evenimentele de la Congresul Mondial Mobil din acest an (de la Barcelona) și interesul crescut al industriei pentru noua tehnologie indică faptul că 6 GHz ar putea fi în curând implementată în rețelele mobile, iar internetul mobil Gigabit va deveni o realitate pentru utilizatori."

Dr. Charaf Hassan la conferința de presă - Imagine remisă în comunicat de către Grupul 4iG pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit România

"Economia digitală reprezintă acum cel puțin 25% din PIB-ul total, iar utilizarea tehnologiilor avansate precum big data, inteligența artificială și 5G a devenit un punct de cotitură cheie pentru economii", a spus Gergely Fábián, Secretar de Stat pentru politica industrială și tehnologie la Ministerul Economiei Naționale.

 Gergely Fábián la conferința de presă - Imagine remisă în comunicat de către Grupul 4iG pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit România

4iG Plc, o companie majoritar ungară cu sediul în Budapesta, Ungaria, este un grup de telecomunicații și IT de top din Ungaria și Balcanii de Vest și una dintre companiile de top în economia digitală. Grupul 4iG are peste 8,000 de angajați. Este grupul care anterior a cumparat operatorul Digi Ungaria.


Niciun comentariu despre subiectul „ Grupul 4iG a testat tehnologia 5.5G în banda de 6 GHz”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile