marți, 16 aprilie 2024

„Queen Rock Montreal”, primul film concert cu sunet IMAX Enhanced bazat pe DTS, în premieră globală în streaming prin Disney+

După succesul său record, cel mai mare eveniment exclusiv IMAX lansat vreodată, „Queen Rock Montreal”. va avea premiera globală în streaming pe 15 mai 2024, prin platforma de streaming Disney+, fiind primul film concert disponibil cu sunet IMAX Enhanced bazat pe DTS. Evenimentul de streaming va fi însoțit de alta veste bună: disponibilitatea sunetului IMAX Enhanced pentru 18 filme Marvel. Anunțul a fost făcut de Disney+, IMAX Corporation și DTS, o subsidiară deținută în totalitate a Xperi Inc.

Telespectator urmărind un concert la tv - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Abonații ce utilizează dispozitivele certificate IMAX Enhanced și celelate echipamente necesare vor putea auzi întreaga gamă dinamică audio a fiecărui moment al filmului concert remasterizat digital, care surprinde cea mai emblematică trupă rock din lume, în apogeul lor. 

„Queen Rock Montreal” îi prezintă pe Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor și John Deacon, în cele mai incitante și emoționante momente ale concertelor care au avut loc pe 24 și 25 noiembrie 1981. Acestea au fost organizate special pentru a fi utilizate într-un film de lungă durată, pentru a documenta prestația lor live. Filmul a fost restaurat pentru IMAX de Mercury Studios. Printre producătorii executivi se numără Geoff Kempin și Alice Webb pentru Mercury Studios și Jim Beach și Matilda Beach pentru Queen Films.

De asemenea, mai multe filme Marvel Studios vor disponibile cu sunet IMAX Enhanced pe Disney+:

Ant-Man and the Wasp

Doctor Strange

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Avengers: Infinity War

Eternals

Avengers: Endgame

Guardians of the Galaxy (Vol. 2)

Black Panther

Guardians of the Galaxy (Vol. 3)

Black Panther: Wakanda Forever

The Marvels

Black Widow

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Captain America: Civil War

Thor: Ragnarok

Captain Marvel

Thor: Love & Thunder

Dispozitive de la cei mai buni producători certificați vor accepta sunet IMAX Enhanced, începând cu anumite dispozitive Android și Google TV compatibile cu DTS:X la Sony, Hisense, Sharp, Xiaomi și altele. În plus, proprietarii de receptoare AV certificate compatibile DTS:X, de la producători precum Denon, Marantz și JBL, se vor putea bucura de experiența acustică deosebită.

IMAX Enhanced, IMAX și partenerul tehnologic DTS oferă conținut care poate fi experimentat acasă și nu numai, cu cea mai înaltă fidelitate, asigurând că intenția creativă a realizatorilor de film este pe deplin furnizată telespectatorilor. DTS:X, oferit de DTS, păstrează întreaga gamă dinamică a sunetului, care pare să se miște în jurul ascultătorului pentru o vizionare mai captivantă acasă. Disney+ este primul serviciu important de streaming care îmbunătățește experiența de vizionare acasă cu IMAX Enhanced, oferind abonaților săi noi modalități de a reexperimenta universul cinematografic Marvel și nu numai.

Anunțul de astăzi este cel mai recent rezultat al colaborării dintre IMAX și Disney Entertainment, publicul având contact pentru prima dată în Universul cinematografic Marvel, în IMAX, în 2010. De atunci, Universul cinematografic Marvel a devenit franciza cu cele mai mari încasări din istoria IMAX. Avengers: Infinity War și Avengers: Endgame au fost primele producții filmate în întregime cu camere digitale IMAX, iar toate titlurile disponibile în IMAX Enhanced pe Disney+ prezintă secvențe selectate în raportul de aspect extins IMAX.

DESPRE DISNEY+

Disney+ este casa de streaming dedicată pentru filme și alte producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic, împreună cu The Simpsons și multe altele. Pe piețele internaționale selectate, include și marca generală de conținut de divertisment, Star, iar în SUA, abonații Disney Bundle pot accesa de asemenea pe Disney+ și conținut Hulu extins, inclusiv titluri tv de ziua următoare și Hulu Original. Disney+ oferă o colecție în continuă creștere de originale exclusive, inclusiv lungmetraje, documentare, seriale live-action și animate, precum și conținut scurt. Disney+ este, de asemenea, serviciul de streaming exclusiv pentru cele mai noi lansări de la Studiourile Walt Disney. Pentru mai multe detalii, vizitați disneyplus.com. Găsiți aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor TV mobile și conectate.

DESPRE MERCURY STUDIOS

Mercury Studios este un studio de producție cu servicii complete, axat pe a spune povești prin prisma muzicii. Proiectele actuale recente includ AMERICAN SYMPHONY, nominalizată la premiile Oscar și BAFTA, regizat de Matthew Heineman pentru The Obamas' Higher Ground Productions/Netflix, IF CES WALLS COULD SING, regizat de Mary McCartney pentru Disney+, MY LIFE AS A ROLLING STONE pentru BBC și MGM+, SHANIA TWAIN: NOT JUST A GIRL pentru Netflix și THIS TOWN, un serial în șase părți pentru BBC de la scriitorul, creatorul și producătorul executiv Steven Knight.

Mercury Studios a mai produs SAM SMITH LIVE AT THE ROYAL ALBERT HALL pentru BBC/Tik Tok, BILLIE EILISH'S OVERHEATED la The 02 London și LANG LANG PLAYS DISNEY pentru Disney+.

Independent din punct de vedere editorial, Mercury Studios este susținut de Universal Music Group și reprezintă cel mai important catalog de conținut muzical din lume, constând din mii de ore de programe de film și televiziune premium bazate pe muzică.

DESPRE IMAX CORPORATION

IMAX, un inovator în tehnologia de divertisment, combină software-ul proprietar, arhitectura și echipamentele pentru a crea experiențe inedite. Cineaști și studiouri de top folosesc sistemele IMAX pentru a conecta publicul în moduri extraordinare, rețeaua IMAX fiind una dintre cele mai importante și de succes platforme de distribuție cinematografică din întreaga lume.

IMAX are sedii în New York, Toronto și Los Angeles, cu birouri suplimentare în Londra, Dublin, Tokyo și Shanghai. La 31 decembrie 2023, existau 1.772 de sisteme IMAX (1.693 multiplexuri comerciale, 12 destinații comerciale, 67 instituționale) în 90 de țări și teritorii. 

DESPRE XPERI INC.

Xperi dezvoltă și furnizează tehnologii care permit experiențe speciale. Tehnologiile Xperi, furnizate prin mărcile sale (DTS®, HD Radio™, TiVo®) și de startup-ul său, Perceive, sunt integrate în miliarde de dispozitive de consum și platforme media din întreaga lume, alimentând dispozitive smart, mașini conectate și experiențe de divertisment, inclusiv IMAX ® Enhanced, un program de certificare și licențiere operat de IMAX Corporation și DTS, Inc. Xperi.

DESPRE DTS, INC.

Din 1993, DTS și-a dedicat eforturile pentru a face sunetul mai bun. Prin soluțiile sale audio de pionierat pentru dispozitive mobile, sisteme home theater, cinema și nu numai, DTS oferă experiențe audio de înaltă calitate pentru ascultătorii de pretutindeni. Pentru mai multe informații,  vizitați www.dts.com.


Niciun comentariu despre subiectul „„Queen Rock Montreal”, primul film concert cu sunet IMAX Enhanced bazat pe DTS, în premieră globală în streaming prin Disney+”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile