marți, 30 aprilie 2024

Un pas istoric în industria sateliților: SES cumpără Intelsat

SES SA și Intelsat SA anunță un acord pentru ca SES să achiziționeze Intelsat prin cumpărarea a 100% din capitalul social al Intelsat Holdings Sarl pentru o contraprestație numerar de 3,1 miliarde USD (2,8 miliarde EUR) și anumite drepturi. 

Antenă recepție satelit - Desen realizat de HD Satelit România

Fuziunea va da naștere un operator multi-orbital mai puternic, cu o acoperire mai mare, cu suită extinsă de soluții, resurse îmbunătățite pentru a investi în inovare și va beneficia de talentul colectiv, expertiza și istoricul ambelor companii. De asemenea, va oferi o valoare mai mare pentru clienți și parteneri, precum și o alternativă convingătoare în noua eră de inovație și competiție pentru industria comunicațiilor prin satelit. 

Tranzacția, care este supusă aprobărilor autorităților relevante de reglementare și se așteaptă să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2025, susține pe deplin politica financiară a SES. Tranzacția a fost aprobată în unanimitate de Consiliile de Administrație al ambelor companii, iar acționarii Intelsat care dețin aproximativ 73% din acțiunile comune au încheiat acorduri de sprijin pentru a vota în favoarea tranzacției.

Fuziunea va extinde capabilitățile bazate pe sateliți pe orbită multiplă, portofoliul de spectru și rețeaua terestră globală pentru clienții. Adel Al-Saleh, CEO al SES, a explicat: „Într-o industrie de comunicații prin satelit în mișcare rapidă și competitivă, această tranzacție extinde rețeaua noastră spațială cu orbite multiple, portofoliul de spectru, infrastructura terestră din întreaga lume, capacitățile de lansare pe piață, soluțiile de servicii gestionate și profilul financiar. Sunt încântat de oportunitatea de a reuni cele două companii și de a spori propria bază de cunoștințe a SES cu experiența, expertiza și orientarea către clienți a colegilor Intelsat.  În viitor, clienții vor beneficia de un portofoliu de soluții mai competitiv, cu oferte end-to-end în segmentele valoroase pentru guverne și mobilitate, combinate cu oferte cu valoare adăugată, eficiente și de încredere pentru clienții Fixed Data și Media. Această combinație este, de asemenea, pozitivă pentru partenerii noștri din lanțul de aprovizionare și pentru industrie în crearea de noi oportunități, deoarece soluțiile bazate pe satelit devin o parte din ce în ce mai integrantă a ecosistemului de comunicații mai larg”.

David Wajsgras, CEO al Intelsat, a completat: „În ultimii doi ani, echipa Intelsat a realizat o resetare strategică remarcabilă. Am inversat o tendință negativă de 10 ani, am stabilit o foaie de parcurs tehnologică nouă și care va schimba complet jocul și ne-am concentrat pe productivitate și execuție. Echipa de astăzi oferă clienților noștri performanță de rețea și este mai dedicată mai mult decât oricând implicării clienților și îndeplinirii angajamentelor noastre. Acest pivot strategic pune bazele următorului capitol al Intelsat. Combinând puterea noastră financiară și echipa de clasă mondială cu cea a SES, creăm un furnizor de soluții mai competitiv, orientat spre creștere într-o industrie care trece prin schimbări perturbatoare. Compania rezultată va fi poziționată să răspundă nevoilor clienților din întreaga lume și să depășească așteptările acestora.

În plus, SES va emite drepturi de valoare contingente cu privire la o parte din orice potențială viitoare monetizare a drepturilor de utilizare colective combinate pentru până la 100 MHz din spectrul de bandă C.   

SES fuzionat va continua să aibă sediul în Luxemburg, menținând în același timp o prezență semnificativă în SUA, în special în zona extinsă a Washington, DC. 

Cu o flotă combinată de peste 100 de sateliți pe orbită terestră geostaționară (GEO) și 26 de sateliți pe orbită terestră medie (MEO), SES fuzionat va beneficia de o acoperire îmbunătățită, o mai mare rezistență a rețelei, spectru complementar (C-, Ku-, Ka-, militar). drepturi Ka-, X-band și Ultra High Frequency) și furnizarea de servicii îmbunătățite utilizând o rețea extinsă de active din segmentul de sol. 

Până la sfârșitul anului 2026, 8 noi sateliți GEO (inclusiv 6 definiți de software) și 7 noi sateliți MEO (O3b mPOWER) sunt de așteptat să fie lansați, adăugând suplimentar redundanță și capacitate de creștere suplimentară.  

Compania rezultată va fi capabilă să răspundă mai bine cererii guvernamentale în creștere pentru conectivitate sigură, fiabilă și de înaltă performanță pentru o gamă largă de aplicații esențiale. Clienții vor beneficia de soluțiile integrate, multi-orbită ale ambelor companii și de expertiza lor în furnizarea de servicii de încredere pentru unele dintre cele mai exigente agenții guvernamentale și misiuni din întreaga lume. 

În mobilitate, clienții vor fi mai bine serviți prin reunirea ofertelor complementare ale celor două companii, în special divizia de aviație comercială a Intelsat, care deservește astăzi aproape 3.000 de aeronave conectate, și afacerea maritimă a SES, care include sprijinirea a cinci operatori majori de linii de croazieră prin multi-gestionare completă și acorduri de conectivitate orbitală. Combinația va sprijini, de asemenea, nevoile în evoluție ale partenerilor din toate segmentele.

În Fixed Data, clienții vor putea profita de acoperirea extinsă a rețelei multi-orbitale a companiei rezultate, de inovațiile complementare în livrarea definită de software și de ofertele competitive capabile de integrare perfectă cu aplicațiile cloud și 5G. Ambele companii au un record dovedit în satisfacerea cerințelor marilor companii de telecomunicații, operatorilor de rețele mobile și furnizorilor de servicii cloud.

În mass-media, compania rezultată va oferi capacitați complementare pentru clienți, inclusiv operatori de televiziune cu plată, platforme de difuzare gratuită/de vizionare gratuită, radiodifuzori publici și privați și branduri de sport și evenimente, care vor avea acces la audiența globală cu o acoperire îmbunătățită și funcții de redundanță. printr-o gamă competitivă de soluții de difuzare, plus servicii suplimentare cu valoare adăugată.


Niciun comentariu despre subiectul „Un pas istoric în industria sateliților: SES cumpără Intelsat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile