duminică, 19 mai 2024

Funcția Ask Photos va căuta fotografii în Google Photos cu ajutorul Gemini

Google a anunțat o nouă funcție experimentală numită Ask Photos, destinată să ducă Google Photos la un nivel superior cu ajutorul modelelor AI Gemini. Această inovație îmbunătățește considerabil capacitatea utilizatorilor de a căuta și de a accesa imagini ale unor evenimente specifice sau informații incluse în galeriile lor de fotografii.

Turist care fotografiază un peisaj montan - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

În fiecare zi, peste 6 miliarde de fotografii sunt încărcate pe Google Photos. Pe măsură ce numărul fotografiilor din galeriile utilizatorilor cresc, găsirea a ceea ce ai nevoie poate deveni dificilă, necesitând parcurgerea multor pagini de fotografii și videoclipuri, chiar dacă ai combinația potrivită de cuvinte cheie. Cu Ask Photos, vei putea cere exact ceea ce cauți într-un mod natural, de exemplu: „Arată-mi cea mai bună fotografie din fiecare parc național pe care l-am vizitat.” Google Photos îți va afișa ceea ce ai nevoie, economisindu-ți timp și efort.

De multe ori facem fotografii pentru a surprinde amintiri sau pentru a salva detalii importante, dar informațiile din acele fotografii pot fi ușor pierdute în multitudinea de imagini. Ask Photos va scoate la iveală acele informații atunci când pui întrebări despre viața ta, cum ar fi unde ai campat anul trecut sau când expiră voucherele tale. Capacitățile Gemini vor putea înțelege contextul și subiectul fotografiilor pentru a extrage detalii. De exemplu, vei putea întreba: „Ce tematici am avut la petrecerile de ziua Ioanei?”. Ask Photos va înțelege detalii precum decorurile din fundal sau tortul aniversar, pentru a-ți oferi răspunsul corect.

Realizarea sarcinilor va fi de asemenea mai ușoară în Google Photos, cu ajutorul modelelor Gemini. De exemplu, la sfârșitul unei călătorii lungi, poate fi descurajant să selectezi cele mai bune fotografii pentru a le împărtăși cu prietenii și familia. Ask Photos te poate ajuta să creezi un rezumat al călătoriei. Tot ce trebuie să faci este să întrebi, și funcția îți va sugera cele mai bune imagini. Ba chiar va scrie o descriere personalizată, pentru a o distribui pe rețelele sociale.

Cum va funcționa Ask Photos?

1. Înțelegerea întrebării: Ask Photos înțelege întrebarea ta și formează un plan pentru a găsi răspunsul. Emite o căutare sofisticată, identificând nu doar cuvinte cheie relevante, precum locuri, persoane și date, dar și concepte de limbaj natural, cum ar fi „petrecere tematică de ziua de naștere.”

2. Crearea răspunsului: Următorul pas este studierea rezultatelor căutării, determinând care sunt cele mai relevante și care par a fi ceea ce cauți. Capacitățile Gemini pot înțelege exact ce se întâmplă în fiecare fotografie și pot chiar să citească textul din imagine, dacă este necesar. Ask Photos creează apoi un răspuns util și alege fotografiile și videoclipurile de afișat.

Deși Ask Photos este o funcție experimentală și nu va fi întotdeauna perfectă, aceasta folosește straturi de măsuri de siguranță și modele AI pentru a asigura că răspunsurile sunt sigure și adecvate. Dacă corectezi un răspuns sau oferi informații suplimentare, Ask Photos poate reține detalii pentru viitor.

Ask Photos este o funcție experimentală pe care Google o va lansa în curând, cel mai probabil peste câteva luni, si va scrie cu siguranță următorul capitol al Google Photos.

Aplicația Google Foto este de obicei preinstalată pe telefoanele cu Android sau poate fi descărcată din Magazin Play, dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Funcția Ask Photos va căuta fotografii în Google Photos cu ajutorul Gemini”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile