sâmbătă, 5 iulie 2025

SRTV testează noi televiziuni online: TVR RETRO, TVR EDU, INFO CULTURAL și TVR PROMO

Platforma de streaming a Televiziunii Române, TVR+, se extinde cu o serie de canale TV exclusiv online, aflate în prezent în fază de testare. Aceste fluxuri live pot fi accesate direct de pe site-ul oficial TVR+. Noile canale aflate în teste sunt TVR RETRO, TVR EDU, INFO CULTURAL și TVR PROMO.

TVR RETRO este un canal dedicat arhivei TVR, cu programe din trecut ce evocă momente reprezentative din istoria televiziunii publice. Este o inițiativă care valorifică bogatul fond de producții păstrate în arhivele instituției. Click pentru vizionare AICI (sau în pagina de TV Online de pe HD Satelit).


INFO CULTURAL - Denumirea sugerează o direcție orientată spre actualitatea culturală. Momentan nu sunt disponibile detalii clare despre programul canalului. Este posibil să includă pe viitor știri, reportaje sau transmisiuni din zona culturală. Când am verificat, se difuza un concert clasic. Click pentru vizionare AICI.


TVR PROMO este un canal dedicat promovării producțiilor TVR, unde sunt difuzate spoturi video promoționale pentru emisiuni și alte proiecte ale televiziunilor din portofoliul Societății Române de Televiziune. Click pentru vizionare AICI.

TVR EDU va fi un canal va fi dedicat conținutului educativ. Deși în prezent nu au fost observate transmisiuni active, denumirea sugerează intenția TVR de a include în grila online materiale cu scop educațional, probabil destinate elevilor, studenților sau publicului larg interesat de formare continuă. Click pentru vizionare AICI.

Aceste canale sunt disponibile în teste exclusiv online, într-o formulă care anticipează o posibilă extindere a serviciilor TVR în zona digitală. Ele oferă posibilitatea Televiziunii Române de a experimenta noi formate de difuzare și de a ajunge mai ușor la publicul care preferă consumul de conținut media prin internet.

Posturile testate au link direct în meniul platformei TVR+, ceea ce nu este cazul și pentru canalele deja lansate ale SRTV, care sunt grupate sub butonul intitulat ÎN DIRECT (pagina de home a platformei). Tot în acea zona din meniu se află și butonul către TVR+ Exclusiv, un canal online ce este disponibil de peste 5 ani și care este destinat pentru transmisiuni speciale, realizate ocazional, de la evenimente diverse.

Rămâne de văzut cum va evolua aceste teste. Pentru moment, ele oferă o privire interesantă asupra direcțiilor în care TVR își dezvoltă prezența digitală.

TVR+ este platforma de streaming online a Televiziunii Române, lansată inițial în 2012 pe site-ul tvrplus.ro. Poți urmări live posturile TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR Info, TVR Folclor, TVR Sport, TVR Internațional (TVRi), TVR Moldova și canele TVR regionale (Cluj, Iași, Craiova, Târgu Mureș, Timișoara), dacă drepturile de difuzare online permit acoperire în România și Republica Moldova.

Share știre pe rețele de socializare

5 comentarii despre subiectul „ SRTV testează noi televiziuni online: TVR RETRO, TVR EDU, INFO CULTURAL și TVR PROMO”.

Anonim

TVR face o treabă foarte bună introducând aceste variațiuni în mediul online. Astfel, într-o lume tot mai bombardată de fake-news și nonvaloare, apar niște repere la care să ne raportăm pentru cultură, educație și informare.

Horațiu

Dar DVB-T2 la nivel național (în multiplex și cu alte societăți de TV) nu testează? Sau Radioul nu trece totuși la DAB/DAB+?

Anonim

O grămadă de bani sifonați 5-6 televiziuni era normal pentru TVR nu zeci fără audiențe și șifonați de bani.

Costi

Anonim, aceste televiziuni online nu costă mai nimic, maxim 1-2 angajați care fac playlisturile cu clipuri deja existente în arhivă sau în difuzarea liniara actuală.

Anonim

@Horatiu

Daca privatii gen PRO TV, ANTENA 1, KANAL D, PRIMA TV ar dori sa emita terestru DVB-T2 nu ar fi problema, dar privatii nu sunt interesati, suntem singura tara din lume in care doar televiziunile de stat emit terestru, iar canalele private emit pe baza de abonament. Macar daca aceste canale ar elimina publicitatea daca tot platim.

DAB+ ar fi bun dar se va intampla ca si in cazul DVB-T2 cum a fost in anul 2015, am fost obligati de UE ca sa trecem la digital si sa inchidem televiziunea analogica. In 2015 doar 4 judete aveau acoperire digitala terestra restul au ramas doar cu TVR 1 analogic, alternativa fiiind DTH (satelit) sau cablu. Abia in 2018 au inceput mai multe judete sa receptioneze semnal DVB-T2. In 2020 a fost finalizata infrastructura DVB-T2 acoperire 98% din tara. O sa avem canalele Radio Romania, va dura cativa ani pana v-om avea acoperire in toata tara. unii privati care emiteau in FM au renuntat la licenta in favoare internetului, si nu stiu daca ar fi interesati de radio digital DAB+ sau poate va fi un succes si unele canale care emit doar online si nu au avut niciodata licenta FM vor emite in DAB ca sa castige mai multa audienta, orice este posibil.

Viitorul este online aici urmaresti canale TV si Radio din orice tara doar sa ai viteza buna la internet si continutul il alegi tu.

Is de acord cu DVB-T2 si DAB dar online-ul este cea mai buna solutie, eu in masina am un radio MP5 Player PNI Clementine 9555 cu Android Auto conectez telefonul prin bluetooth si wi-fi si ascult Spotify, YouTube music si canale radio online, in general nu am probleme cu semnalul la telefon.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile