duminică, 17 iulie 2011

Televiziunile din Romania si drepturile de transmisie a meciurilor de fotbal

Sa vedem care mai este situatia condiitilor impuse televizunilor care transmit meciuri de fotbal in Romania, caci situatia fotbalului romanesc o stim deja...


Noul contract dintre LPF şi societăţile care au cumpărat drepturile TV prevede clauze avantajoase pentru televiziuni, care vor avea drepturi mult mai mari.

Meciurile din Liga 1 se vor vedea pe DigiSport, Antena 1, GSP TV şi Dolce Sport în următorii 3 ani. Televiziunile care au luat drepturile vor avea condiţii mult mai avantajoase, specificate în contract, spre deosebire de vechea înţelegere.

Cea mai importantă prevedere se referă la dreptul celor care transmit partida de a programa ziua şi ora pe care le doresc, fără să mai fie la mîna LPF. Singura condiţie: echipele să nu fie nevoite să joace, indiferent că e vorba de meci de campionat, de Cupa României sau cupă europeană, la un interval mai mic de 72 de ore.

Apoi, fiecare televiziune va avea exclusivitate totală la meciul pe care îl va transmite. 30 de minute înainte de joc şi între 30 şi 60 de minute după terminarea lui, doar camerele televiziunii care oferă jocul în direct vor fi admise pentru live-uri şi pentru interviuri, ceva asemănător cu ce impune UEFA la jocurile de Champions League.

918 meciuri vor fi transmise la televizor în perioada 2011-2014 în Liga 1

88.880 de euro e suma plătită de televiziuni pentru fiecare joc din campionatul României pe următorii 3 ani.

Sursa: http://www.gsp.ro/gsp-special/media/ normalitate-in-relatia-cluburi-presa-televiziunile-fac-jocurile-245876.html


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunile din Romania si drepturile de transmisie a meciurilor de fotbal”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile