marți, 15 noiembrie 2011

Televiziunile din România manipulează, cred 65% dintre români

Preferati ca sursă de informare televiziunea sau internetul ? 98% dintre romani cred ca televiziunea ar trebui sa aiba si un rol educativ, 82% admit ca publicul roman are un nivel de educatie scazut, iar 75% cred ca televiziunile sunt dispuse sa difuzeze orice de dragul audientei, se arata intr-un sondaj IRES.

In plus, 73% cred ca statul ar trebui sa intervina pentru a opri difuzarea emisiunilor care aduc atingere bunului gust, 72% cred ca televiziunile din Romania exagereaza orice subiect, iar 65% cred ca televiziunile manipuleaza, nu informeaza.

In ciuda a ceea ce sustin realizatorii de emisiuni, mai putin de jumatate dintre respondentii la sondaj, doar 48%, considera ca televiziunile nu au nicio vina in sensurile de mai sus, ele raspunzand doar cererii publicului.

Dimpotriva, 79% dintre respondenti au sustinut ca nu sunt interesati de viata personala a vedetelor, si 80% ca nu sunt interesati de cea a politicienilor.

Raportul de cercetare al IRES mai releva faptul ca in 71% dintre gospodarii exista cel putin 2 televizoare, iar peste 83% se uita zilnic la televizor, un procent similar inregistrat si la un sondaj realizat in urma cu 4 ani, in 2007, de INSOMAR.

La intrebarea care este principala motivatie, 57% au spus ca se uita la televizor pentru informare, din dorinta de a afla ce se intampla, 8% pentru divertisment si relaxare si doar 1% pentru cultura generala.

94% dintre respondenti au sustinut ca nu urmaresc emisiuni TV la locul de munca. 81% urmaresc zilnic jurnalele de stiri la televiziune si doar 25% urmaresc zilnic emisiuni sportive.

Doar 16% urmaresc zilnic talk show-uri de genul dezbaterilor politice sau cetatenesti, iar 65% dintre respondenti sustin ca nu se uita niciodata la telenovele.

Peste 81% dintre respondenti s-au plans ca in Romania copiii sunt expusi unui nivel prea ridicat de influenta nociva din partea emisiunilor de televiziune, procentul fiind similar cu cel rezultat din sondajul INSOMAR din 2007.

76% se declara ingrijorati si foarte ingrijorati de violenta la care sunt expusi copiii atunci cand urmaresc emisiunile de televiziune, 66% sunt ingrijorati de nuditatea si 69% de sexualitatea la care sunt expusi cei mici.

Sondajul a fost realizat telefonic pe 25 octombrie, pe 1.243 indivizi de 18 ani si peste, si are o eroare maxima tolerata de +- 2,8% . Sursa: ziare.com/media/televiziune/ 65-la-suta-dintre-romani-cred-ca-televiziunile-manipuleaza-sondaj-ires-1132921


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunile din România manipulează, cred 65% dintre români”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile