vineri, 9 decembrie 2011

Antena 2 înlocuită cu RTV în grila RCS-RDS ? Cum pot să recepţionez din nou Antena 2 la RCS ?

Televiziunea Antena 2 a fost inlocuita în grila digitala RCS-RDS cu mai noul post de televiziune RTV ( Romania TV )? Daca doriti sa accesati Antena 2 , acolo unde exista in lista de canale, veti gasi in locul acestei televiziuni emisia RTV.


Am aflat atat de pe internet, cat si din unele emisiuni televizate aceasta informatie a înlocuirii Antena 2 cu RTV, insa nu m-am grabit sa redau aceasta stire a eliminarii Antena 2 din grila RCS-RDS, fiindca au fost necesare cateva verificari prealabile: cel putin in zona in care locuiesc eu, dupa ce am efectuat o rescanare a frecventelor din receiverul digital de cablu Digi TV, am avut confirmarea ca Antena 2 exista inca la RCS-RDS, doar ca acesteia i-a fost alocata alta frecventa. Se pare insa ( nu am confirmarea ) ca in transmisia analogica, Antena 2 chiar a fost inlocuita cu RTV ( România TV ), cel puţin în grila analog a operatorului RDS-RCS din Bucureşti.

Asadar, probabil de acum, televiziunea Antena 2 va putea fi văzută în Bucureşti doar de cei care au un abonament RCS digital. Cei care detineti abonament la pachetul cablu digital RCS-RDS, daca nu reusiti sa vizionati Antena 2 la RCS - RDS , efectuati o recanare automata ( cautare canale automata ) sau revenire la setarile de fabrica urmata de scanare pe receiverul sau televizorului dvs. si Antena 2 va aparea probabil din nou in lista de canale RCS-RDS. Spun probabil, fiindca nu pot sa confirm aceasta prezenta in grila RCS-RDS in intreaga Romanie, dar o puteti face dvs, dupa ce efectuati rescanarile amintite, la comentariile acestui articol.

Insa pe Digi Tv Satelit am mai multe confirmări ca Antena 2 a fost inlocuita definitiv cu RTV. Nu stim daca schimbarea va fi definitiva sau va fi realocata o alta frecventa si pe satelit pentru Antena 2.

Conform Hotnews.ro, operatorul de cablu RCS-RDS a scos postul Antena 2 din grila sa de programe transmise prin cablu analog in mai multe zone, in acelasi moment in care, in grilele RCS, a aparut postul Romania TV, controlat de Sebastian Ghita. Iata si aceasta informatie, citata de pe Hotnews.ro:
Antena Group spune ca a sesizat CNA in legatura cu acest caz, iar reprezentantii CNA contactati de HotNews.ro au spus ca acest for a primit, marti, din partea RCS o solicitare de modificare a grilei sale, dar ca aceasta nu a fost discutata inca in sedinta publica. Responsabilii de PR ai RCS contactati de HotNews.ro nu au facut declaratii pe aceasta tema. Potrivit unor informatii GfK Romania (firma care masoara in prezent audientele TV ) invocate pentru HotNews.ro de reprezentanti ai trustului Intact, miercuri dimineata era "confirmat" ca postul Antena 2 a fost scos din grila de programe a RCS-RDS (cablu analog) cel putin in Bucuresti si Buzau, incepand de marti seara. Postul putea fi prins in continuare prin pachete de televiziune digitala. •Antena Group si RCS-RDS sunt implicati de la inceputul anului intr-o serie de dispute desfasurate inclusiv in instanta si soldate, intre altele, cu scoaterea GSP TV din grilele operatorului de cablu. Contactati de HotNews.ro, reprezentanti CNA au spus pentru HotNews.ro ca "RCS a cerut modificarea grilei, lucru care se va discuta in prima sedinta. Solicitarea de modificare a grilei a fost inregistrata la CNA ieri", 6 decembrie. Saptamana aceasta, CNA nu se intruneste in sedinta publica. Reprezentantii Intact au transmis HotNews.ro o pozitie in acest caz, acuzand RCS-RDS ca "nu avea niciun temei legal sa scoata Antena 2 din grila televiziunilor ale caror programe sunt transmise prin cablu": •“RCS-RDS nu avea niciun temei legal sa scoata Antena 2 din grila televiziunilor ale caror programe sunt retransmise prin cablu. Antena Group s-a adresat Consiliului National al Audiovizualului cu o sesizare, pentru ca, din informatiile noastre, RCS-RDS nu a primit aprobarea CNA pentru a scoate aceasta televiziune din grila. Totodata, este vorba de un nou abuz, impotriva caruia vom reactiona prin mijloace legale. (...) Prin acasta decizie, RCS a comis din nou o ilegalitate, dupa scoaterea din grila a GSP TV, post must-carry". Posturile must-carry sunt posturi libere la retransmisie, ce trebuie incluse de cablisti in grilele lor in functie de audientele inregistrate. Antena 2 nu este un post liber la retransmisie, fiind retransmis de cablisti in baza unor acorduri dintre acestia si televiziune. Potrivit art. 74 din Legea Audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului (CNA - n.r.)". Sursa partiala: http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-10880828-antena-group-sesizeaza-rcs-rds-cna-din-cauza-antena-2.htm


9 comentarii despre subiectul „Antena 2 înlocuită cu RTV în grila RCS-RDS ? Cum pot să recepţionez din nou Antena 2 la RCS ?”:
Anonim

la brasov acest post a fost scos,inca din vara !la sesizarile facute ,operatorii call center nu au vrut sub nici o forma ,sa inregistreze aceasta sesizare si sa dea nr de inregistrare !abuzuri se fac cam demult la rcs rds,scotind rind pe rind anumite posturi importante!la fel sa intimplat si cu tvr3,post care trebuia sa fie obligatoriu in grila lor !dar,degeaba ,pt ca nu se iau masuri !

Anonim

Daca nu am receptor digital (ex humax ) sau tv digital cum as putea sa vizionez acest program .V-ati pus vreodata intrebarea ?

Alex

Cred ca si-au pus intrebarea ta, uite ce scrie in articol:"in transmisia analogica, Antena 2 chiar a fost inlocuita cu RTV ( România TV ), cel puţin în grila analog a operatorului RDS-RCS din Bucureşti." Doar ca tu nu cred ca l-ai citit cu atentie.

Anonim

Lasati-o incolo de televiziune analogica, aia e televiziune? In multe tari ale UE s-a scos de mult televiziunea analogica, nu va mai dura mult si va disparea tv analogic si in Romania, asa ca din partea mea pot sa scoata toate programele de pe analogic, oricum termenul limita e 2015, si apoi tv analogic nu va ,ai exista din in Romania ! :))

Anonim

Mă gândesc foarte serios să nu le mai plătesc abonamentul celor de la RCS-RDS.Sunt abonat la ei de vreo 3 ani și am decodorul și parabola în custodie.Să vină să mi le ceară că i le dau de cap.In mod normal,ar trebui după o anumită perioadă de timp,să rămână abonatului fără vreun fel de alte taxe.Voi schimba furnizorul de programe cu un altul,încă nu m-am hotărât,toate sunt conduse politic.

Anonim

pe satelitul Eutelsat W3C 16 grade Est poti receptiona gratuit Antena 2, Euforia si inca cateva canale tv romanesti gratuit iar cei de la RDS sa mai lase-n pace certurile intre ei ca de un timp incoace au cam inceput sa cam scoata canale tv din grila tv

Anonim

ANTENA 2 ESTE PE DIGI TV CABLU?

Sorin Andy

Antena 2 nu mai există.

Anonim

Antena 2 a fost redenumit in Antena Stars.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile