luni, 19 decembrie 2011

Transilvania L!VE, prima televiziune regională HD din România !

Transilvania L!VE a avut lansarea astăzi, 19 decembrie, la nivel regional, iar din 2012 va emite in HD şi la nivel naţional ! Probabil Transilvania LIVE este cel mai mare proiect de televiziune regională din România şi o premieră nu doar pentru ţara noastră, dar şi pentru Europa Centrală şi de Est, atât datorită transmisiei in High-Definition, cât şi faptului ca este cel mai ambiţios proiect de televiziune pornit vreodată din altă zonă a ţării decât Bucureşti.

Transilvania L!VE va emite pentru început în întreaga Transilvanie, iar apoi va putea fi receptionată in toată ţara, având o emisie de aproape 20 de ore zilnic.  Emisia full HD va fi cu siguranţă impresionantă.

Ovidiu Pop, producător general, structurează esenţa noii televiziuni: „E cel mai mare proiect de televiziune după ceea ce se întâmplă la Bucureşti. Practic este vorba despre un produs mediatic foarte complex, care nu cuprinde doar Transilvania L!VE, ci implică şi presă scrisă, online şi radio. Transilvania L!VE va fi televiziune naţională, cu conţinut regional, cu transmisie prin satelit”.

Vor fi mobilizaţi jurnalişti din toată Transilvania, dar şi din capitală. Clujenii vor avea o sursă constantă de informare, dar şi o voce reprezentativă care să dezbată obiectiv deciziile de la Bucureşti, Asadar, vocea Transilvaniei va fi auzită în intreaga ţară.

Televiziunea va difuza programe de informare (75%), programe educative şi culturale (13%) şi publicitate şi teleshopping (12%). Programele producţie proprie vor reprezenta 80% din grila televiziunii, în timp ce producţiile audiovizuale ale altor producători vor reprezenta 20%.

Transilvania L!VE va transmite un program generalist, 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână şi va fi centrată pe reflectarea actualităţii pentru regiunea Transilvania. Televiziunea îşi doreşte să devină principalul agregator de construcţie a identităţii regionale, licenţa audiovizuală prin satelit putând permite extinderea emisiei postului la nivel naţional. Mai multe detalii şi imagini gasiti aici: http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/transilvania-emite-l-ve-211150/


5 comentarii despre subiectul „Transilvania L!VE, prima televiziune regională HD din România !”:
Anonim

In grila analogica la rcs-rds exista dar de ce in grila digitala pe cablu nu se receptioneaza in Cluj ?

madalindnc

are grila vizuala a realitatii tv, dar poate e altceva, se va transmite national?

Anonim

As vrea sa aflu frecventele de transmisie prin satelit ale acestui post.

Anonim

Hellas Sat 2 (39.0°E)
39.0°E Hellas Sat 2 12565.00 V 14 F1 DVB-S QPSK 30000 7/8 Dolce, 48.4 Mbps NID:28 TID:14

Transilvania L!VE România Divertisment Dolce TV VideoGuard 240 501 502 rom 240 501

Deci prin satelit doar pentru abonatii Dolce Tv, fiind codat in sistem Videoguard.

Anonim

La liber pe un satelit mult mai accesibil Thor 6 (0.8°W), Vertical, 12456.00 MHz, DVB-S, QPSK, FEC 28000, 7/8

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile