miercuri, 7 martie 2012

Bulgaria trece definitiv la televiziunea digitală

Ministrul bulgar al Transporturilor şi Comunicaţiilor (MTITC) a confirmat faptul că emisia tv analogică va fi oprită definitiv la vecinii noştri bulgari, termenul limită fiind 1 septembrie 2013.

Acesta a mai declarat că statul va acoperi o mare parte din costurile achizitionării decodoarelor TV digitale pentru telespectatorii cu venituri mai scăzute.

Ministrul bulgar a amintit de un proiect privind introducerea emisiei DVB-T si alocarea a 8.9 milioane de euro din bugetul de stat pentru acest an pentru subventionarea receptoarelor digitale şi pentru o masivă campanie de informare.

Planul prevede că la 1 martie 2013, atunci când va începe emisia digitală, 95% din populaţie să beneficieze de servicii publice şi comerciale tv digitale terestre. Va fi păstrată simultan si emisia analogică pentru încă o jumătate de an.

De asemenea, un multiplex comercial ( despre care se speră ca va ajunge sa fie recepţionat de 85% din gospodării ) îşi va începe emisia în DVB-T mai devreme de data limită.
Tranziţie totală la radiodifuziunea digitală în Bulgaria, în locul transmisiilor analogice, se pare că va fi finalizată de către vecinii bulgari mai repede decât pe plaiurile noastre mioritice.


Un comentariu despre subiectul „Bulgaria trece definitiv la televiziunea digitală”:
Anonim

bravo loro dar ei sunt 7mil nu ca noi 22

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile